vauvalla hypotonia/lihasten löysyys..vertaistukea?

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja Tallaaja, 21.08.2015.

 1. Tallaaja

  Tallaaja Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vauvallani 8kk todettiin hypotonia. Syntyi 37+0, mutta painoa vain 2200kg. Kehittynyt muuten täysin normaalisti ja ikätasoaan vastaavasti motorisilta taidoiltaan että kielelliseltä eli ei ole cp-vamma epäilyä. Alkoi ryömiä 6 kk:n iässä ja yhtä äkkiä lopetti sen. Ei enää halunnut liikkua, istuminen tuetuskin alkoi menemään alaspäin. Soitin neuvolaan useita kertoja ja käskettiin vaan odottamaan. Sanottiin, etten saa painostaa ja kyllä hän lähtee liikkumaan ennen lääkärineuvolaa. Ei lähtenyt enkä painostanut (perheessämme on muitakin lapsia).Toivoin fysioterapiaa ja sitä saimmekin, ei tarvinnut edes pyytää. Jaloille ottaa tukea, mutta keskivartalo "löysä". Ei pysty istumaan ollenkaan. Kierii ja pyörii akselin ympäri kylläkin. Pehmeällä patjalla ollessaan tekee konttausliikkeitä ja karhukävelyä, mutta "lattialla" makaa vain mahallaan. Ottaa suorille käsille ja kääntyy yms..Takaraivossani hakkaa lapsen keskosuus..Kaipaisin kovasti vertaistukea. Olen netistä lueskellut kirjoituksia, mutta tuntuu, että kaivan niistä vain ne "huonoimmat".
   
  #1
  Viimeksi muokattu: 21.08.2015
 2. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minusta kuulostaa todella huolestuttavalta, että vauvan hyvin alkanut kehitys on pysähtynyt ja alkanut kääntyä huonompaan suuntaan.
  Lapsi on pikaisesti saatava sairaalaan tutkimuksiin. Varaa heti maanantaina lääkäriaika terveyskeskuksesta ja jos se ei onnistu yksityiseltä lääkäriasemalta, saat sieltä lähetteen sairaalatutkimuksiin.
  Minusta hypotonia on nyt väärä perusdiagnoosi, siinä ei tapahdu hyvin alkaneen kehityksen kääntymistä huonompaan suuntaan, kyse on luultavasti jostain vakavammasta sairaudesta. Olen kovin pahoillani.
   
  #2
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti