Vauvalle vakuutus ennen syntymää?

Oletteko ottaneet, minkälaisia vuosimaksuja entä hoitokulujen kertakorvauksen omavastuiden määrät?

Vaikea päättää, ottaako vai eikö. Aiemmat lapset olleet niin terveitä ettei ole tarvinnut lääkärissä ravata. Aina päästy omaan terveyskeskukseen ja vain pari kertaa käytin päivystyksessä vauvana.

Joillain yhtiöillä 2kk iässä otettava lapsivakuutus on halvempi kuin tuo ennen syntymää otettu, mutta sitten voidaan rajata jotain pois ehdoista. Kuten todetut allergiat..

Tästä on ajoittain käyty keskustelua, mutta en löytänyt tuoretta ketjua niin olisi kiva päivittää tätäkin asiaa. Kertokaa kokemuksia, onko ollut hyödyllistävai maksatteko vuosimaksua ilman hyötyjä?
 
Netissä laskin, että meille Nordea tarjoaisi vauvavakuutusta 447 euron vuosihintaan (pankissa 2 muuta vakuutusta) ja syntyneen lapsen (2kk-) vakuutusta 312 euron vuosihintaan. Hoitokulujen omavastuu olisi 125euroa/kerta.

Pohjolassa meillä on yksi vakuutus, mutta ei saataisi siitä alennuksia. Vauvavakuutuksen vuosihinta olisi 580 euroa, ja hoitokulujen omavastuu siellä on 10% vähintään 100 euroa/kerta.
En tykkää tuosta 10% osuudesta, ja vuosimaksukin ihan älytön.

Yleensähän kannattaa ensin katsoa niistä yhtiöistä, missä jo vakuutuksia on. Tapiolan vakuutus vaikuttas hyvältä, sitä on kehuttukin, mutta saamisen ehtona on taas kotivakuutus ko. yhtiössä.
 
Meillä otettu molemmille pojille ja otetaan tälle tulevallekin vaukkutus ennen syntymää. Onhan se vähän kalliimpi ( joku 50-70e ) vuodessa kun syntymän jälkeen otettu vakuutus. Halpenee myös vuosi vuodelta kun lapselle tulee ikää lisää. Ov oli otettaessa 50e nyt tainnut nousta 120e. / per. sairaus.
Itse koin tuon vakuutuksen hyväksi kun koskaan ei tiedä jos synnytyksessä tuleekin jotakin ongelmia, kehityshäiriöitä yms.
Meillä ei käytetty kuin korviin molemmilla ja on kyllä maksanut itsensätakaisin moneen kertaan ( putkituksia ja risojen leikkaukset ).

Ja vertaile, meillä on Pohjantähdessä. Etenkin ne ehdot lue todella tarkkaan, niissä on taatusti eroja..
 
Me otettiin Pohjolasta vakuutus heinäkuussa syntyvälle vauvalle ja hinta oli muistaakseni 320? ensimmäiseltä vuodelta. Ja omavastuu 10% tai vähintään 100?, mutta samaan omavastuuseen voi niputtaa kulut vuoden ajalta.
 
Meillä on tapiolasta, hintaa tais olla vuodessa joku reilu 300? keskittämisalennuksineen..Varausmaksu oli 80?. Omavastuu tais olla 100? joka lähtee kerran vuodessa, tosin siinä tais olla joku juttu et se lähtee vaan kerran jos hoitaa netin kautta niitä asioita.
 
Meillä on kanssa pohjolan vakuutus esikoisella. Ja en kyllä vaihtais pois. Silloin noita vertailtiin ja pohjolan vakuutus oli kallein, mutta vähiten sitä "pientä pränttiä" mitä ei korvata. Jam tosiaan niinkuin Olivia tuossa sanoikin että laskuja voi niputtaa vuoden varrelta. Meillä on poi´jan korvat putkitettu yksityisellä kahdesti ja korvakierteiselle on ollut ihan ehdoton. Eikä ikinä tarvitse miettiä että meniskö yksityiselle vai arvauseskukseen. Vaikka toisaalta mä olen kyllä valmis lapseni terveydestä ja hyvästä hoidosta valmis maksamaankin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Olivia81:
Me otettiin Pohjolasta vakuutus heinäkuussa syntyvälle vauvalle ja hinta oli muistaakseni 320? ensimmäiseltä vuodelta. Ja omavastuu 10% tai vähintään 100?, mutta samaan omavastuuseen voi niputtaa kulut vuoden ajalta.
Onko teillä muita vakuutuksia Pohjolassa? Mä kun sain vuosimaksuksi 580 euroa laskurilla ilman keskittämisalennuksia :eek:
 
Ella Juu, meillä on kaikki vakuutukset Pohjolassa, joten saa tullakin vähän alennusta. :) En itse laskenut laskurilla hintaa ollenkaan vaan pyysin tarjouksen. Tuo 580? kuulostaa kyllä hurjalta hinnalta.

Työkaveri suositteli If:in vakuutusta - toimii kuulemma kuin junan vessa!
 
Tosta omavastuusta piti kysyä, siis vuoden aikana saa kerryttää ja sen jälkeen vakuutus korvaa?

Mä kun käsitin että omavastuu on per kerta eli jos ois esim 100e kerta ja käyn yksityisellä, joka maksaa 70e en saisi mitään korvausta kun toi jää alle rajan. Tässä tapauksessa siis, voisinko "säästää" nämä kulut ja kun seuraavan kerran menisin lääkärille, omavastuuta olisikin jäljellä
30e, ja tästä eteenpäin vakuutus korvaisi aina?
 
Juuri tänään kysyin Pohjolalta tuota vakuutusta. max. hinta tulee olemaan 340 euroa, mutta siitä meni vielä jotain alennuksia jne. sen lopullisen hinnan saamme vasta jos/kun vakuutushakemus hyväksytään. Ja sehän pitää ottaa ennen RV27 se vakuutus. Meillä on tossa jo jotain keskittämisalennuksia tossa hinnassa.

Kannattaa samantien kilpailuttaa myös muut kodin vakuutukset, selviä yhdellä puhelinsoitolla =)
 
Pohjolassa ainakin saa niputtaa eri käyntejä samaan omavastuuseen (korvaus pitää hakea vuoden sisällä ). Eli jos käytte vaikka 5 eri kertaa lääkärissä vuoden aikana, niin voitte hakea korvausta kaikista käynneistä yhdellä kertaa ja maksaa vain yhden omavastuun. Käytäntö varmaan vaihtelee vakuutusyhtiöittäin, joten kannattaa kysellä tarkemmin suoraan sieltä!
 
Meillä on kaksosille vakuutus Pohjolasta. Hinta muistaakseni jokusen kympin päälle 300 euroa vuodessa per nuppi, varaus piti olla tehtynä rv27 mennessä ja maksettu siitä jonkun kuukauden sisällä, kuitenkin ennen kuin lapsi syntyy. Maksimissaan vuoden saa kuitteja kerätä, omavastuu on 10% hakukerralta, mutta vähintään 100 ?. Siksi siis kannattaa aina kerätä tonnin potti kasaan ennen hakua.

Olen kuitenkin kyliltä kuullut, että Pohjantähdellä olisi kattavimmat korvaussysteemit (eli korvaa sellaisiakin lääkkeitä tms. mitä muut ei). Näistä kannattaa ehdottomasti ottaa selvää ja verrata hintaan!
 
Päivän oon viettänyt noiden vakuutuskiemuroiden parissa, ja Pohjantähdellä olisi siitä hyvä että korvaa maitovalmisteet, mitä muut eivät. Ehtona vaan on, että pitää olla siellä myös kotivakuutus (ei ole).

Fennialla ja Ifilla näyttäs olevan kilpailukykyiset vakuutukset. Fennialla plussaa se, että jos ei ota ennen syntymää, voi ottaa 4vrk:n iässä eikä vasta 2kk:n niinkun muilla. Ifillä laksee vakuutushinnat vuosittain aika kivasti. Esim. lapsivakuutus 2kk iässä ois 411-423 eur,1-vuotiaana 274-285e. Ifillä on monipuoliset korvausjut kyllä.. Onneksi tässä on aikaa miettiä..
 
Tapiolassa tosiaan on niin, että yhden kerran menee omavastuu kalenterivuodessa, kun hakee netin kautta korvaukset. Ja sitä kannattaa käyttää! Rahat on jo seuraavana päivänä tilillä jos on Tapiola pankin tili. Parissa päivässä varmaan muiden pankkien kohdalla. Sit tositteita pitää säilyttää vuosi itsellä. Eli ei tarvi postitella mitään eteenpäin. Tosi kätsyä! Ja muutenkin vakuutus on toiminut hyvin.
 

Yhteistyössä