vauvalle velliä!?!?

Vauva on pian sen 2kk vanha ja neuvolasta sain ohjeen että saa antaa 2kk iästä alaken velliä, maissi tai riisi velliä ku illat on yhtä syömistä ja pulauttelua. jotenka miten te muut olette velliä antaneet alkuun?? että paljonko laitetaan sitä maitoa vellin sekaan?? ku neuvola sanoi että puolet ja puolet näin alkuu enneku vatsa tottuu...

yöllä ei syö ku kerran tuon mahdootoman ilta tankkaamisen johdosta ja maitoa menee illalla yleensä tunnin-kahden tunnin välein 1dl-2dl
 
aloita rauhallisesti, pistä maissivelliä esim 10 ml ja loput maitoa. sitten seuraavana päivänä nostat vellin määrää taas vähän ja vähennät maidon määrää. Lantrailin noin muutaman viikon ja sitten aloin laittaan puolet ja puolet, maissivellihän pitäisi olla aika neutraalia massulle mutta meillä jonkinverran aiheutti ilmavaivoja alkuun.

Seuraavana tulee sitten kysymys joltakin että MIKSI IHMEESSÄ ANNAT VELLIÄ, SE ON IHAN TURHA KEKSINTÖ ja puuro on sitä varten. Tiedän jo valmiiksi, kun olen monesti näissä vellikeskusteluissa vieraillut :snotty:
 
Yhtä syömistä ja pulauttelua? Taitaa vauva syödä liikaa? Meillä oli samassa iässä se että tytsy käytti tissiä tuttina ja ois syöny liikaa. Jolloin sitä oli rajoitettava.

Äidinmaidossa saattaa jopa olla enemmän kaloreita/ravintosisältöä kuin vellissä.
 
meillä kävi niin, että vauva sai yöllä vahingossa isoveljen vellliä, kun en pimeässä ja puoliunissani nähnyt ja tajunnut, mitä se söi. Söi sitä sitten niin hyvällä halulla, että rupesin ihmettelemään ja huomasin, että velliähän se veti. Oli jo 100 ml juonut. Mitään oireita ei tullut ja nykyisin juo pelkästään maissivelliä. Korvikemaidot ei ole kelvannut moneen kuukauteen ja tyttö on nyt puolivuotias.
 
Meillä oli poika todellinen pulauttelija pienempänä. Pulautteli aina, joi vähän tai paljon kerralla, ei johtunut ylisyömisestä. Illalla meni pitkästi yli 2dl korvikemaitoa ja useamman kerran piti syöttää yölläkin. Maissivelliä aloin antamaan vajaan 2kk:n iässä ja heti alkoi nukkumaan täydet yöt. Vähän oli ilmavaivoja mutta ei moittinut niitä ollenkaan, ilmavaivoja oli niin kauan kun korviketta annettiin. Nyt ollaan vaihdettu normaaliin lehmänmaitoon kun ikää ko 11kk ja ilmavaivat jääneet lähes kokonaan pois.
 
joo tänä aamuna aloitin antaa velliä laitoin 30ml velliä ja 70ml maitoa ja koko satsi meni ja parin tunnin päästä viel 80ml. ei ainkaan vielä vatsaa väännä. illalla annan samanlaisen satsin. Mitä olen nyt näitä palstoja lukenu ja tuttavia haastattanu niin joku on sitä mieltä että ei missään nimessä muuta ku maitoo ja toiset sanoo että terveellä maalaisjärjellä ja että voi huoletta antaa velliä.esikoiselle kiinteet alotettiin jo 3kk iässä perunasta ja korvikettä söi huomattavsti vähemmän kun veljensä nyt. esikko söi kaks kuisena noi 5dl päivässä korviketta ja tämä nykyinen vauva syö nyt sen litran päivään ja illat tankkaa tosi kovasti.
 
Niin ja jos järjellä ajatellaan,niin ei meidän mummot ole äideillemme mitään korvikemaitoja hommailleet,vaan kyllä siellä on vastasyntyneelle ihan vellit keitelty tai liisterit niinku mummoni sanoi :D ja silloiset lapset ovat paljon terveempiä,mitä nämä nykyajan muksut...kaiken pitää olla niin hienoa ja steriilejä :D

Itse alotin vellin esikoiselle 7viikon ja nuorimmalle 9viikon iässä,molemmat terveitä lapsia.
 
Mä sit illalla viel annoin 50ml velliä 80ml maitoo ku ei päivällä itkuu ollu eikä illallakaan normaalia enemmän. poika itkee yleensä sen pari tuntia illassa mutta en usko sen johtuneen vellistä koska itkeny ennen vellin antamistaki ja viel pitempiiki aikoja. joten must tuntuu että annan tänä iltana ilman maidon sotkemista ihan sillä pelkällä vellillä ku kumminki söi viel viimeki yönä sen parin tunnin välein 130ml maitoo.näytti niinku ei ois se velli sit täyttäny sen enempää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Saara09:
Yhtä syömistä ja pulauttelua? Taitaa vauva syödä liikaa? Meillä oli samassa iässä se että tytsy käytti tissiä tuttina ja ois syöny liikaa. Jolloin sitä oli rajoitettava.

Meillä taitaa olla tällainen ongelma. Miten sitä rajoitetaan???? Olisin erittäin onnellinen kun tämä tississä roikkumisen ongelma saataisiin korjattua ja jonkin lainen rytmi päivään. Tosin neiti on vasta viikkoa vaille 2 kk.

OnniMaija
 

Yhteistyössä