Vauvan 7 vkoa rytmiä pitäisi muuttaa - miten?

Oikeastaan kysymys tuli jo tuossa otsikossa. Rytmi on pojalla muuten ihan hyvä, mutta olisi hyvä aikaistaa sitä 2-3 tunnilla. Miten se onnistuu? Siis käy nukkumaan klo.1 aikaan ja herää parin yösyötön jälkeen vasta klo.9 aamulla. Mielummin siis kävisi nukkumaan klo.22 aikaan ja heräisi klo.6. Onnistuuko näin pienellä vauvalla siirto ja jos onnistuu, niin miten? Kaipaisin neuvoja! Mies joutuu heräämään arkisin kuitenkin klo.6 aikaan niin jää yöunet vähän vähälle kun nukutaan miehen kanssa suurin piirtein klo.1-6. Päiväunia poika nukkuu kahdet (molemmat noin 1½tuntia). Ensimmäiset alkaen klo.11 ja toiset alkaen noin klo.16. Lisäksi hän nukkuu "iltaunet" klo.21-22, sillä hän on klo.21 niin väsynyt, ettei jaksa tankata yöksi. Sitten klo.22 alkaa syömään ja siinä sitten menee syödessä ja seurustellessa sinne klo.1 asti..

Pikaista apua kaivataan! :)
 
Käytä ennen nukkumaanmenoa kylvyssä ja syötä sitten iltasyötöt ja pinnikseen. Kapalostakin voi olla iso hyöty. Ostakaa pimennysverho, siitä oli meille apua.

Kellonajat on tärkeitä lapsiperheissä, niistä kun alkaa pitämään pikkuhiljaa kiinni niin se rytmi tulee ja ennen nukkumaanmenoa tietyt rutiinit, niin se vauvakin alkaa oppia siihen että nyt on nukkumaanmeno aika.

Meillä vauva alkoi nukkua öitä läpi 2-3kk iässä, kun alotettiin sillon jo kiinteät.
Kyllä se helpotti sillon. Mutta juu, kaikki iltarutiinit käyttöön, niin alkaa pikkuhiljaa tajuamaan :).
 
Pikkuhiljaa kannattaa rueta kääntämään, esim puoli tuntia kerrallaan aikaistaa ja viikonkin verran menee aina yhdellä puoli tuntisella.

Aamulla kannattaa laittaa herätyskelloa soimaan ja rupeette heräämään aikaisemmin. Näin ollen päikkäreidenkin pitäisi aikastua yms. Liian suuria muutoksia ei kerralla kannata tehdä.

Meillä neiti nyt 3kk, mutta reilu kuukausi sitten käännettiin rytmiä kun meni klo23 nukkumaan ja nyt jo jonkun aikaa mennyt klo22 nukkumaan. Tarkoitus olisi vielä aikaistaa tuota nukkumaan menoa. Meillä on aina kello puoli10 herättämässä, jos nukutaan pidempään niin päikkäreistä ei tule mitään.

Joka ilta samat rutiinit, esim kylpyyn, syömään ja sänkyyn ja joka ilta samaan aikaan. Meillä myös kapalo auttanut nukkumiseen, pyörii ja hyörii muuten niin paljon ettei nukkumisesta tule mitään. :) Toivotaan että onnistutte!
 
Äläkä anna vauvan nukkua klo21 jälkeenn kuin jonkun puoli tuntia korkeintaan. Kerkiää nukkumaan sen verran, että vähän virkistyy valvoo siinä ja jaksaa tankata yötä vasten ja menee aikaisemmin nukkumaan. Meillä neiti nukahtaa illalla n.20.30 mutta en anna nukkua varttia pidempään jotta saadaan sitten klo22 nukkumaan.
 
Meille sanottiin neuvolassa, ettei alle 6kk vanhan vauvan rytmiä saa yrittää muuttaa. Ja neuvolan tätin mielestä vauva saattaa muuttua kärttyisäksi, jos väkisin rytmiä yritetään muutella. En tiedä oikeasti onko noin, mutta meillä oli sama homma, pikkuinen valvoin tosi myöhään illalla, mutta nukkuikin aamusta pitkään. Mutta rytmi muuttui ihan yhtä-äkkiä 3kk jälkeen. Aluksi alkoikin mennä nukkumaan klo 21 mutta nyt on kokeillut jo klo 18 , 19 ja klo 20.00 nukkumaan menoa. Nyt näyttäisi, että käy nukkumaan klo 20.00. Mutta.. eipäs tämäkään ole ollut hyvä, kun jostain syystä meillä sitten heräillään yöllä todella paljon ja valvotaan jopa 3 tunnin pätkiä. Aamulla on noussut miehen kanssa klo 5.30 ja ollut tunnin hereillä, jonka jälkeen on tullut miehen lähtiessä töihin takaisin mun kanssa nukkumaan. Vaihtaisin ilomielin takaisin myöhempiin nukkumaan menoon ja kokonaisiin yöuniin. No joo, mutta tämä meillä, paljon olen kuullut hyvistä nukkujistakin..

miisu ja poju 4,5kk
 
Kyllä minun mielestäni pikkuhiljaa voisi noinkin pienen vauvan rytmiä muuttaa. Johan se nyt on kaikkien etu, että äiti sekä lapsi ja muut perheenjäsenet saa nukuttua hyvin. Kaikki voivat silloin paremmin ja ovat tyytyväisiä! :) Mutta, tämä vain minun mielipiteeni.
 

Yhteistyössä