vauvan hoidosta avautumista

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kiehuttaa niin että pakko avautua. .. miehen veli vaimoineen oli meillä yökylässä. Heillä on 2kk:n ikäinen vauva. En voinut kuin ihmetellä, eikö neuvolassa ole yhtään opastettu miten sitä vauvaa kuuluu hoitaa!

- korvikepullo jätettiin yöksi pöydälle että se on helppo siitä ottaa kun vauva herää
- vauvan vaatteet lemusivat pesuaineelle kilomettin päähän
- vanhemmat antavat vauvalle luontaistuotteita mm. flunssan ehkäisyyn
- vauvaa "riehutettiin" laulamalla hänelle kovaäänisesti ja heiluttamalla hänen käsiään minun mielestäni turhan rajusti. Tämä oli heidän mielestään hauskaa.
- vauva sai itkeä todella kauan ennen kuin vastasivat itkuun

Emme ole kovin läheisiä veljen vaimon kanssa, joten kovin suoraan en uskaltanut puuttua. Hienovaraisesti koitin kuitenkin vihjailla esim. luontaistuotteiden turvallisuudesta. Miten ihmeessä jotkut voivat olla edelleen noin tietämättömiä lastenhoidosta? Pelottaa pienen vauvan puolesta mitä vanhemmat vielä keksivät.
 
Saraldo
Mä olen aina pessyt vauvanvaatteet samassa kuin muutkin vaatteet, hajustetulla pesuaineella ja huuhteluaineella.

Lapset tykkää erilaisista asioista. Jos vauva tykkää kovaäänisestä laulamisesta ja käsien heiluttamisesta, niin siitä vaan. Kyllä sen vauvasta huomaa, jos ei tykkää.

Kauan ja kauan, se on suhteellinen asia. En mäkään saman tien paikalle rynnännyt, jos itku alkoi.
 
  • Tykkää
Reactions: Pikku_Pallo
monta lasta
Mikäli sinulla on omia lapsia niin olisit vaan puuttunut, mutta jos sinulla ei ole niin sitten toki vaikeampi puuttua. Pesuaineet eivät ole ongelma. Luontaistuotteet voivat olla ellei äiti sitten ole neuvolasta tai jostain varmistanut että ovat ok. Liian kovakourainen käsittely on ISO ongelma ja se että 2kk vauvan itkuun ei vastata eli näihin olisit voinut jotain sanoa tai ottaa vauvan itse syliisi ja todeta että meillä ei vauvojen tarvitse yksin itkeä.
 
minä..
laitan korvikkeen valmiiks yötä varten. Vauva 7kk, ja maito seisoo siinä korkeintaan 3h, niin en jaksa uskoa että se kerkeää märäntyä. en siis lämmitä sit mikrossa, vaan kaappilämmintä on..
 
"aapee"
ja se ongelma on....missä?
No kyllä se luontaistuotteiden antaminen vastasyntyneelle minusta on melko hurjaa, oli jotain aloe veraa tms. Meillä on kaksi lasta, joten tiedän jotain lastenhoidosta. Se pesuaineen haju tuntui kyllä voimakkaasti omaan nenään, voin vain kuvitella miten epämukavaa se on vauvasta. Ja tuosta itkettämisestä, vauva sai vanhempien puolesta esim itkeä kahvinjuonnin ajan, he eivät keskeyttäneet paljon mitään tekemistä jos pikkuinen alkoi itkeä. Tietenkin eri asia on jos istuu vaikka pöntöllä, mutta en kyllä kykene rauhassa kahvittelemaan jos vauva huutaa viereisessä huoneessa.

Ongelma on, että vanhemmat ei ole edes tietoisia mitkä asiat ovat vauvalle haitaksi. En usko että he tahallaan hoitaa vauvaa miten sattuu.
 
No jaa. Korvikkeita en ole käyttänyt joten niistä ei ole kokemusta, mutta kyllä täälläkin monet ovat kirjoittaneet laittavansa sen maitopullon valmiiksi yöpöydälle että yöt sujuu helposti.

Pesuaineista, meillä vauvan pyykit pestään samassa kuin muidenkin. Suosin kyllä hajusteettomia pesuaineita kaikille mutta silloin kun meille on noita hajustettuja eksynyt (klassinen mies kaupassa-juttu) niin kyllä nekin on käytetty eikä vauvan vaatteita siitä eroon noukittu.

Luontaistuotteita en myöskään tunne, oletan kyllä niitä käyttävien selvittävän sopivuuden ennen kuin alkavat lapselle tarjota. Jos nyt olisin huolissani niin voisin vaikka ihmetellen kysäistä että "ai, voiko noita antaa jo noin pienelle vauvalle?"

Itkettämistä nyt en pidä hyvänä, tosin en sen suhteen ole niin tarkka kuin monet muut (täällä) tuntuvat olevan. Jos jotain tärkeää on kesken jatkan sen loppuun elleivauvalla ole ihan oikea hätä. Neljän lapsen kanssa joutuu vauvakin välillä odottamaan hetken vuoroaan. Kahvipöydässä vauva olisi toki nostettu heti syliin. Samoin jos jonkun muun vauva itkisi eikä vanhemmat siihen reagoisi ottaisin itse vauvan syliini.

Meidän vauvoille on kyllä laulettu kovaäänisesti - ja vieläpä nuotin vierestä. Muutenkin on "riehutettu" varsin pienestä pitäen.
 
"Vieras"
Mikäli sinulla on omia lapsia niin olisit vaan puuttunut, mutta jos sinulla ei ole niin sitten toki vaikeampi puuttua. Pesuaineet eivät ole ongelma. Luontaistuotteet voivat olla ellei äiti sitten ole neuvolasta tai jostain varmistanut että ovat ok. Liian kovakourainen käsittely on ISO ongelma ja se että 2kk vauvan itkuun ei vastata eli näihin olisit voinut jotain sanoa tai ottaa vauvan itse syliisi ja todeta että meillä ei vauvojen tarvitse yksin itkeä.
Niistä luontaistuotteiden on vähän nihkeä saada tietoa neuvolasta tai mistään järkevältä taholta, koska ne ovat luontaistuotteita eikä lääkkeitä juuri siksi, että niitä ei ole tutkittu lääkelain edellyttämin kriteerein. Ainoa, mitä niiltä vaaditaan, on elintarvikelain mukainen turvallisuus, eli ne voi olla vaikka vehnäjauhopalleroita. Jotka ei nekään kuulu pikkuvauvan ruokavalioon, vaikka turvallisia ovatkin.

Aloe vera tuotteet taas on kasvismehua. En tiedä onko sen vaarallisempaa tai turvallisempaa kuin porkkanamehu, mutta kaksikuiselle se ei kuulu.
 
Kyllä vauvan itkuun on vastattava, muuten vauva hätääntyy ja tuntee itsensä arvottomaksi. Turvattomuus myös lisääntyy. Minäkäsityksen ja itsetunnon rakentaminen aloitetaan jo pienestä, ja itkuun reagoimalla vanhemmat kertoo että vauva on tärkeä. Noin pieni vauva ei koskaan itke turhaan, eikä opi mitään (positiivista) itkettämällä. Liiallinen jokaiseen inahdukseen ryntääminen on eri asia.
 
..."vaatteet haisee pesuaineelle".. no jaa. Pahempi se olisi jos jatkuvasti vaatteet haisisivat esim. tupakalle ja paskalle sekä oisivat likaisia.
Meidän vauvan vaatteet haisee varmaan ihan pesuaineille, mutta miusta se on hyvä tuoksu :D Ja pesuohjelmassa on huolellinen huuhtelu, ei pitäis jäädä aineita vaatteisiin . Eikä ne tuoksut sitä vauvaa haittaa, ei täällä hajusteettomassa ympäristössä eletä . :)

Mutta juu noin pienen vaavan itkuihin tulisi kyllä vastata ;/
 

Yhteistyössä