Vauvan painon nostattaminen

Hei,

3 kuisen vauvani paino nousee todella huonosti. Yleensä tulee viikossa vain n. 50g lisää painoa. Eli nyt on painoa n. 5 kiloa ja pituus on 58cm eli todella hoikka.

Miten saisin painoa nostettua? Korviketta menee vuorokauden aikana keskimäärin 700ml ja enempää ei poika huoli(en imetä).

Onko olemassa jotain korviketta jossa olisi enemmän energiaa tai rasvaa? Olen myös kuullut jostain rasvalisästä, voiko sitä antaa näin pienelle? Velliä en halua aloittaa sillä niiden ravintosisältö ei nyt näytä sen paremmalta kuin perus NAN. Soseita voisin koittaa mutta pelkään että sitten maitoakin menee vähemmän..
 
tulin vain kysymään että kai olette lasten poliklinikan seurannassa sitten jos noin vähän tullut koko ajan painoa? älä hyväksy sitä että neuvolassa vain seurataan ja seurataan jos tilanne ei parane. eikö tuo ole kuitenkin ihan kohtalainen maitomäärä noin pienelle ja jos sillä ei paino nouse niin voiko vika olla jossain muualla? korvikkeissa on kaiketi rasvat ja muut juuri oikeissa suhteissa vauvan tarpeisiin, joten rasvalisä ei tunnu järkevlt jos ei kiinteitä muuten käytössä.
 
Ensimmäisen kuukauden aikana paino nousi suht hyvin n. 200g viikossa. Syntymäpaino on 3450g ja 49cm.
Aloitin tänään luumusoseen maistelulla ja ajattelit maistattaa perunaa myös. Miten tuo rasvalisä annettaan. Lisätäänkö sitä soseeseen?
 
NAJ
Meidän neiti oli 3kk iässä noin 5 kg ja 60 cm pitkä (syntymämitat 3,9 ja 51 cm) eikä meillä neuvolassa puhuttu mistään painonnostattamisesta, vauva oli täysimetyksellä 6kk. Kasvu on ollut hitaanlaista kokoajan, mutta niin se oli myös minulla vauvana, samoin keskimmäinen lapsemme kasvoi alkuun hyvin ja sitten kasvu tasaantui. Aina meille neuvolassa sanottiin, että vauva on niin hymyilevä ja iloinen, vaipat kastuu, jaksaa olla hereillä ja kehittyy, ettei mitään huolta ole. On toki tytön kasvua seurailtu neuvolassa.

Rasvalisä lisätään soseen, rypsi tm. öljyä noin 1 tl.
 

Yhteistyössä