Vauvarokko kuvia

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 25.05.2008.

 1. vieras

  vieras Vieras

  Mistä löytys vauvarokosta kuvia tai jos jollakin on omia kuvia?

  Voiko vauvarokko lapsen kanssa käydä ulkona vai onko kuinka helposti tarttuvaa?Kauan pitää olla poissa ihmmisten ilmoilta?

  Vielä siis epävarmaa onko kyseistä rokkoa.
   
  #1
 2. MinäÄiti

  MinäÄiti Vieras

  Vauva rokko ei tartu lapsesta toiseen.
   
  #2
 3. MinäÄiti

  MinäÄiti Vieras

  http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=524/sprog=4/grp=2/menu=1/
   
  #3
 4. MinäÄiti

  MinäÄiti Vieras

  http://www.poliklinikka.fi/?page=8921029&id=1348672
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #4
 5. hö

  Vieras

  No tarttuuhan se!

   
  #5
 6. vieras

  vieras Vieras

  Kyllä on erittäin tarttuva, mutta kauan sitä pitää kotosalla olla?

  Kuvia olis kiva nähdä niin tietäisi mitä odotella jos on tullaseen.
   
  #6
 7. hö

  Vieras

  Varmaan joku 4 päivää. Meillä kyllä tuli ihottuma vasta neljäntenä päivänä. Se on semmosta punasta pientä pistettä/syheröä se näppy.

   
  #7
 8. Mariduk  -napalmi kuula-

  Mariduk -napalmi kuula- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  4 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  #8
 9. Vankkis

  Vankkis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 549
  Saadut tykkäykset:
  0
  herpes 6-viruksen aiheuttma tauti. Tarttuu todennäköisimin omilta vanhemmilta, tyypillisesti vauvaan mutta saattaa esiintyä kolmannelle ikävuodelle asti. Virusta esiintyy oireettomana ajoittain kaikilla. itämisaika 7-17 vrk . 3-5 vrk jälkeen kuume laskee ja pientä punapilkkuista ihottumaa tulee. Just luin lasten ja nuorten hoitotyön kasikirjasta.. :)
   
  #9
 10. vieras

  vieras Vieras

  Eli tartuuko se nyt koko meidän perheestä muihin, vai pelkästään tuosta vauvarokkoa sairastavasta?

  Kaksi päivää oli korkea kuume ja tänään kuumeeton päivä, niskassa on vähän jostain pientä näppyä, mutta voi olla jotain muutakin.
   
  #10
 11. vieras

  vieras Vieras

 12. äiti

  äiti Vieras

  jos on sairastanut vesi rokon ja nyt epäillään vauva rokkoa onko se mahdollista koska minulle sanottiin että sitä ei voi sairastaa molempia
   
  #12
 13. Harmaana

  Harmaana Vieras

  Nostanpa tätä vanhaa ketjua. Meidän vähän alle 2 vee tytöllä ilmeisesti vauvarokko, ensin korkeahko kuume ti - ke, nyt lauantaina huomasin ihottumaa/näppylää, jota niskassa, selässä ja vatsassa. Vieläkö tämä on tarttuvassa vaiheessa?
   
  #13
 14. Harmaa

  Harmaa Vieras

  Up, tietäisikö joku?
   
  #14
 15. Sandra

  Sandra Vieras

  rosela infantum e. exanthema subitum - elikkä kuvia vauvarokosta. Kuume 38-39,5 ca 3 päivaa, vauva on melkein 8 kk vanha.

  http://www.aijaa.com/v.php?i=3185363.jpg   
  #15
 16. Sandra

  Sandra Vieras

  http://www.aijaa.com/v.php?i=3185381.jpg
   
  #16
 17. Sandra

  Sandra Vieras

  http://www.aijaa.com/v.php?i=3185372.jpg
   
  #17
 18. vieras

  vieras Vieras

  Tuola sairaslapse-jutussa luki että on erittäin tarttuvaa mutta kuinka kauan se sitten on tarttuvaa?
   
  #18
 19. äippä

  äippä Vieras

  täällä podetaan tällähetkellä kyseistä rokkoa.
  itämisaika on 5-15 vuorokautta eli aika laaja.
  näppylä tai läiskä vaiheessa ei enää tartu.
  joku ihmetteli vesirokko-vauvarokko juttua... niin kyllä voi sairastaa molemmat, siis kokemuksella voin taata että näin on.
   
  #19
 20. murmeli

  murmeli Vieras

  Eli tartunta-aika on aika, jona viruksen kantaja tartuttaa ympäristössä oleviin virustaan ja itämisaika on aika jonka virus tarvitsee kantajassaan aktivoituakseen sairaudeksi. Eli virus tulee ihmiseeen ja alkaa lisääntyä hänessä ja kun sitten on riittävästi virus lisääntynyt, pullahtaa pintaan oireilevana sairautena. Eli siitä kun saa viruksen alkaa jo myös tavallaan mahdollisuus levittääkin sairautta, mutta harvemmin tarttuu tuossa alkuvaiheessa vielä, näin olen ymmärtänyt, koska virus on silloin vielä kantajassaan aika vähäisenä, mutta sitten, kun on sairautena päällä, niin tarttuu tod. helposti. Ohje on että hoitoon kun kuume on pois ja yksi lepopäivä, ynnä lapsen voinnin mukaan, eli ei voi kait olla enää tarttuvassa vaiheessa.
   
  #20
 21. murmeli

  murmeli Vieras

  Huuliherpeksen aiheuttaja on herpes-viruksiin kuuluva herpes simplex 1 -virus. Ihmiselle infektioita aiheuttavia herpes-viruksia tunnetaan tällä hetkellä kahdeksan erilaista, joista esimerkiksi herpes simplex 2 -virus aiheuttaa sukuelinherpeksen ja herpes-virus 6 vauvarokon. Herpes-infektiot voivat kuitenkin tarttua myös ristiin, eli huuliherpes voi olla herpes simplex 2 -viruksen aiheuttama.
   
  #21
 22. murmeli

  murmeli Vieras

  Ihmiseen tarttuvia herpesviruksia tunnetaan 8 erilaista. Yksi niistä on varicella zoster-virus, joka aiheuttaa vesirokon ja vyöruusun.

   
  #22
 23. Äiti07

  Äiti07 Vieras

  Pojalla (1v9kk) oli juuri tuo vauvarokko. Kuume kesti tasan 3 vuorokautta, oli ilman lääkettä melko korkea (yli 39) ja lääkkeelläkin pysyi vain hetken alhaalla. Oli kuitenkin muuten aika hyväkuntoinen ja leikkivä. Kun kuume laski, muutaman tunnin päästä tuli juurikin yllä olevien kuvien kaltaiset näpyt selkään, niskaan ja mahaan. Lääkäri antoi diagnoosiksi vauvarokon. On siis eri asia kuin vesirokko. Tarttuu herkimmin 3-24 kk ikäisille lapsille ja juuri tuon kuumejakson aikana. Kun näpyt tulevat, ei enää tartu.
   
  #23
 24. Meilläkin juuri sairastettiin kyseinen vauvarokko. Kuume kesti 3-4 päivää ja oli korkea 39, poika oli haluton syömään ruokaa vain vähän herkkusoseita ja vettä joi jonkun verran rintaa enemän. Aluksi luultiin että nuo hampaat tekee kovasti tuloa 4 hammasta kerralla ylös mut sit alkoi ilmestyä näppylöitä selkään ja mahaan. Käytin lääkärissä ja diagnoosi vauvarokko. Mietin tuossa ,että serkkupoika oli kylässä ja kun olivat lähdössä pois huomasin hänellä huulessa näpyn (herpes) liekkö siitä tarttunut?? siitä n.5 pvän jälkeen nousi kova kuume...
   
  #24
 25. pimpula

  pimpula Vieras

  meillä ainaki tuli nyt vasta vauvarokko ja tyttö jo pian 3 elokuun lopussa oli suurimmillaan 39,9 astetta kuumetta ja oli syömättä ma-ke ja eilen söi vihdoin ja viimein... ja nyt tuli tänään noitä näppyjä oikein kunnolla.. eikö tää oo semmonen tauti että sen voi saada vaan kerran niinku vesirokot ja tommoset..?
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti