Velleistä

Hei,
Elikä sellaista kyselen, että missä iässä olette aloittaneet vellien annon? Millä vellillä aloititte ja sekoititteko aluksi maitoon? Onko tullut mahavaivoja? Onko vaikuttanut yöunien pituuteen? Itselläni on 3,5 kk vaaveli rintaruokinnalla, mutta ajattelin kokeilla josko pojalle alkaisi jo maistumaan velli.
 
4kk iässä annoin peruna-porkkanavelliä, en sekoittanut maitoon vaan ihan sellaisenaan lämmitin ja annoin. Ei vaikuttanut yöuniin mitenkään parantavasti, eikä kiinteiden aloitus myöskään. Joten jos vauva kasvaa hyvin rintamaidolla, niin vellistä tuskin on mitään hyötyä vauvallesi.

Itseasiassa meillä heräily paheni todella paljon tuolloin 4kk iässä, mutta tuskin se vellistä johtui, mistä lie... Ehkä sekin vaikutti että vauva alkoi kääntyä itse ja harjoitella sitä liikkumista.
 
Moi! Meillä on saman ikäinen tyttö, 3,5kk. Aloitimme vellit jo tytön ollessa 2,5 kk, koska pulauttelu oli aivan hirvittävää. Sekoitin ensimmäisillä kerroilla n. puolet maitoa ja puolet velliä. Minkäänlaisia mahavaivoja ei tullut, päinvastoin. Tyttö oli tyytyväisempi ja pulauttelu helpotti. Maissi- ja riisivelli ovat lempeitä vaihtoehtoja alkuun ja niiden ravintosisältö ei ihan hirveästi eroa korvikemaidosta, mutta on pikkuisen tuhdimpaa 'syötävää'. Meillä tyttö saa iltapalaksi vellin ja nukkuu sitten tyytyväisenä n. kymmenen tuntia. Eli meillä ainakin vellien aloitus vaikutti myönteisesti yöuniin (ennen heräiltiin muutamia kertoja yössä). Maissivelliä ei ilmeisesti myyty vähään aikaan, mutta nyt ainakin Valio on alkanut tuota taas valmistamaan. Eli siitä vaan, velliä pojalle! =)
 
Onko teillä vauva syönyt pullosta vai rinnasta ennen vellien aloitusta? Meillä tyttö täyttää pian 3kk ja vellien aloitus on mielessä. Pullosta ei osaa maitoa syödä joten nyt mietityttää miten käy vellin kanssa.
 
Meillä vauva ei saanut koskaan maitoa pullosta, oli siis täysin rintaruokinnalla kunnes 4kk iässä aloitin vellit ja pikkuhiljaa myös soseet ym. Hyvin upposi meillä ainakin lämmin velli pullosta, tyttö oikein himoitsi sitä vellipulloa :D imetykseen ei vaikuttanut, hyvin kelpasi sekin edelleen.
 

Yhteistyössä