Vellistä

Miten olette aloittaneet vellin antamisen. Tuntuu että poika on nälkäinen kun heräilee yöllä tissille 1,5-2 tunnin välein, nukahtaa heti joten ei jaksa syödä mahaansa täyteen ja tissit taitaa olla jo melko tyhjätkin iltaisin. Jos vellillä saisi pieni mahansa täyteen paremmin. Millaisella annoksella vellin anto kannattaisi aloittaa...ja miten siitä lisäillä pikkuhiljaa?

Minkä ikäisenä olette aloittaneet vellit?
 
Mä annoin ekan kerran peruna-porkkanavelliä ihan koko 2dl. Tästä nyt joku voi vetästä herneen nenään, kun en totuttanut aluksi pienillä määrillä...Meille sopi velli tosi hyvin, ja yöt jaksettiin nukkua putkeen kun velli illalla annettiin. Velli alettiin reilu 3kk ikäisenä. Tästä on niin monia eri mielipiteitä, mutta mä annan sillon tällön vieläkin tytölle (9kk) illalla vellin jos puuro ei maistu. :)
 
Minkä ikäinen sun pieni on? Onko hän täysimetyksellä vai saako myös korviketta?

Jos hän on täysimetyksellä, niin hällähän voi olla meneillään tiheän imun kausi, eli tilailee lisää maitoa ja tuo jatkuva rinnalla oleminen on vain väliaikaista :) Yöllä syöminenhän lisää paremmin maidontuloa, niin siksi vauvat "tilaavat" varsinkin yöllä.

Kaupan vellithän on "maustettua" korviketta eli enimmäkseen korviketta, johon on lisätty pikkaisen sosetta mauksi. Jos sinulla on täysimetetty lapsi, niin en antaisi kaupan velliä, vaan aloittaisin suoraan soseilla (soseestahan saa "velliä" kun laittaa tissimaitoa sekaan). Kun ne kaupan vellit on tosiaan korviketta, niin vähän turhaa on mielestäni täysimetetylle yhtäkkiä sitä korviketta antaa.

Mä en ole vellejä antanut kahdelle edelliselle, enkä anna tällekään - pikku herra 4 kk saa vielä kotvan pelkkää tissiä =) Soseilla aloitetaan sitten jossain vaiheessa, kun sille tuntuu.
 
Meillä pojalla sama juttu, että heräili parin tunnin välein tissille ja ei edes syönyt kunnolla. Aikaisemmin oli nukkunut kuitenkin jo 6-7h putkeen. Aloitin 3,5kk iässä sitten porkkana-perunavellin antamisen. Aluksi vain 30ml ja joka ilta lisäsin ja nykyään se syö sen koko 2dl. Ei siltikään pidentänyt syöttövälejä, kun ehkä tunnilla. Neuvolassa kyselin miten se määrä ei voi riittää niin syykin selvisi. Pojalla on puhkeamassa kaksi hammasta jo 4kk ikäisenä! Eli sillä ei ollut nälkä, vaan piti saada suuhun jotakin. Nykyään tarjoan eka tuttia ja sitten vasta tissiä - tosin yöllä on helpompi ottaa viereen ja tunkea tissi suuhun, kun se sillä hiljenee...
 

Yhteistyössä