Venla-nimen lapselleen antaneet

tämän löysin netistä kun hain googlella
Mistä Venla nimi on peräisin?
Venlasta on kysytty aikaisemminkin ja tässä vastaus:
Kirjassa Mikä lapselle nimeksi, kirjoittanut Eeva Riihonen sanotaan Venla-nimestä näin: Muunnos ruotsin Vendlasta, Wendelasta, jotka on muunnettu germaanien slaaveista käyttämästä vendi-nimityksestä (vandaalit) tai paikannimestä Wendelburga. Nimipäivä on 2.6. Vendelasta sanotaan: Nimi on tullut tutuksi Kaari Utrion kirjasta. Ruotsin historioasta tunnetaan Vendela, Ruotsin, Göötanmaan ja Vendien kuningatar. Nimipäivä ruotsalaisessa almanakassa 8.11.

meidän iäkkäämpi naapuri kertoi kun sanoimme että tytölle tulee nimeksi venla että tuntemattomassa sotilaassa on venla niminen nainen oli jonku vaimo siinä ja että on perinteinen tyttöjen nimi, meistä se vain sopii niin hyvin yhteen poikamme nimen kans poika on veikko ja tytöstä tulee venla
 
Vanha kaunis nimi, joka tuli nyt 2000-luvun alussa taas muotiin. Muoti"villitys" alkaa olla kai hiipumassa Venlan kohdalla, mutta meidän tytöstä tuli Venla, koska pidimme nimestä. Venla-nimi oli mielessä jo ennen raskautta.
 
Väestörekisterikeskuksen sivuilta katsoin, että nyt 2000-luvulla on tullut vuosittain n. 400 Venlaa (kaikilla se ei toki ole ensimmäinen ja kutsumanimi). 1990-luvulla on tullut 50-200 Venlaa vuodessa. Vuosikymmenen alussa on vähemmän, loppua kohti enemmän. Minun ikäisiäni (vuonna 1983) syntyneistä ei ole Venloja kuin 27, silloin aika harvinainen nimi.
 
Minusta myös Venla kaunis nimi. Ja tosi sopiva meidän topakalle 4-vuotiaalle. En ole ajatellut edes"suomennosta".

Meidän tuttavapiirissä ei onneksi ole Muita Venloja.

Nimen valinta ei todellakaan helppo homma mutta me tiesimme että Venla hän on.
 

Niin meilläkin on tyttö, joka on niin Venla, ettei enempää voi olla. Ehkäpä päädymmekin siis Venla-nimeen. Ja löysin kirjan, jossa nimen taustasta kerrotaan, että saattaa pohjautua johonkin iiriläis-skottilaiseen Wendel-pyhimykseen. Kai jokaisesta nimestä voi keksiä jotakin negatiivistakin... Pääasia, että nimi on kantajansa näköinen. Nimen valinta on todella, todella vaikeaa kun tuntuu, että jokaisessa nimessä on sitten jotakin, joka ei tunnu hyvältä... :|
 

Yhteistyössä