Veroprosentti äitiys-/vanhempainrahakaudella

  • Viestiketjun aloittaja "annaliini"
  • Ensimmäinen viesti
"annaliini"
Kovasti olen miettinyt viitsinkö hakea muutosverokorttia alkavaa äitiysrahakautta varten vai en. Kiinnostaisi tietää miten muilla on ollut, mikä on ollut veroprosenttisi sekä sen paljonko olet äitiyspäivärahaa saanut bruttona? Onko veroitus ollut kohdallasi sopiva eli oletko saanut mätkyjä/palautuksia? Ihan vertailun vuoksi kiinnostaa, jotta voi miettiä asiaa omalle kohdalleni!
Kiitos jos joku viitsii vastata!
 
"vieras"
Ennemmin kannattaa käyttää laskuria http://prosentti.vero.fi/veropros_aloitus.asp?language=FIN

Kaikilla on vähän erilaisia vähennyksiä yms. jotka myös vaikuttaa veroprosenttiin. Ja onko tarkoitus mennä äippäloman jälkeen töihin vai jäädä hoitovapaalle jne.
 
"annaliini"
Kiitos linkistä! Sain siinä veroprosentiksi 21,5(kun nykyisessä verokortissa se on 23) eli ei suurta eroa ole. Niin ja tuohon päälle tietenkin vielä se kelan +2% jonka ottavat lisää. Taidanpa olla tilaamatta uutta korttia, kun voi olla että tulee muutamia satunnaisia työssäolopäiviäkin varmaan olemaan tämän vuoden aikana!
 
"vieras"
Eli jos "annat " Kelan verottaa tuloverokortilla, jossa veroprosenttisi 23 %, veroprosenttisi tulee olemaan 25 %. Mutta jos haet verokortin etuudelle, sen prosentti tulee olemaan(ko) 21,5 %.
Jos verokortti etuudelle, siihen ei lisätä 2 %.
 
"annaliini"
Aivan, eli muutosverokortilla prosentti olisi siis 21,5 ja tuloverokortilla 25. No mielestäni ero ei ole kuitenkaan hirvittävän suuri( noin 60e/kk) joten taidan tosiaan olla laiska ja käyttää tuloverokorttia. Saahan ne ylimääräiset sit takaisin palautuksinakin!
 

Yhteistyössä