Vesilinnustus aloitettu

Hylky vieköön, meidän mets.seuran alueella ei ole ensimmäistäkään vesilintupaikkaa. Ei valtion korttiakaan oikeen viittis ostaa jonkun telkänreplun takia.

Nooh, hirvenpyynti alkaa aivan yhtä koska...
 
"vieras"
Koskas peura-aika alkaa? Jumaliste kun tällä meidän pihassa on pyöriny jo pari vuotta 9 peuraa. Kaikki puut ja pensaat ja koristekasvit on syöty. Metsästäjiä näkyy harvakseltaan mut miks ne ei saa noita pois päiviltä kun ne ei edes pelkää ihmistä? Metrin päähän antaa tulla hätistelemään ja sittenkin poistuvat hitaasti ja vailla mitään pakokauhua. AAAAARGHHH!
 
Eikös peurahommat ala samaan aikaan kuin hirvenpyynti eli 25.9. Peurojahan pyydetään kyttäämällä ja tuskimpa kukaan sun pihaan uskaltaa tulla kyttäämään. Peuroja kyllä ammutaan sen verran mitä on lupiakin.

Eikä asutuksen vieressä edes saa metsästää.
 
Mäkin haluisin mettälle, mut ei oo lupia. Enkä kehtaa hankkia, ne nauraa tämmösen persjalkaisen "telkän" pihalle heti alkuunsa.
Mene yksin niin ei tarvi kenenkään naureskella.

Siellä metsästystutkinnossa on enimmäkseen nuoria poikia ja ne jännittää niin että ei kerkiä toisille naureskella. Toinen paikka missä joudut käymään on poliisilaitos ja tuskin ne virkatöinään kellekään nauravat.
 
kwaak
meillä aloituksen saalis pari tavia, telkkää ja muutama kunnon heinäri. mutta tärkeintä ilmeisesti oli että hullu irlantilainen sai siipiä koulutukseen. älykäs koira. näki metsävaatteet seuraavan kerran ja tuli hulluksi (hullummaksi kun yleensä) ja juoksenteli, hullusi ja räksytti noin puoli tuntia.. mutta kiinnostunu siis oli, pentu vasta 5kk
 
[QUOTE="vieras";21902630]Suuri valkoinen metsästäjä sai hengiltä pari viatonta lintua ja timppa poikuli on nyt niin miestä kun on saanut pyssyn kanss huseerata pusikoissa.[/QUOTE]

Timppapoikuli ei ampunut laukaustakaan vaan teki työtä koiran kanssa. Ja hienosti se koira haki ja varsinkin etsi!:D
 
[QUOTE="vieras";21903859]Yleensä nämä pyssypojat kaipaavat peniksenpidennystä.[/QUOTE]

Ai, eipä ole vielä tullut tuota ajateltua. Eikä ole kyllä kukaan metsätyskavereistakaan ottanut asiaa puheeksi. Jotenkin en oikein hahmota miten nuo kaksi asiaa edes liittyvät toisiinsa.
 
muutti
[QUOTE="vieras";21903859]Yleensä nämä pyssypojat kaipaavat peniksenpidennystä.[/QUOTE]

puhuu ihminen joka ei ymmärrä metsästyksestä mitään...irrotta huvikseen ammuskelu ja metsästys toisistaan.
 
ohi ammuttua
...edellis vuoden sorsatkin on viel syömättä. Olivat hautautuneet arkkupakastimeen muiden lihojen alle ja tää muori unohti koko tirpat. No nyt hallit saa kunnon soppaa kun niille nuo keitän.
 
jenmo
Minen henk.koht. tajua näitä metsästyksestä mitään tietämättömien peniksenpidennys-kommentteja! |O Penistähän se toki minäki haluan pidentää, kun haaveena on että saisin luvan ja pääsisin mettälle itsekin enkä vaan sivustaseuraajana.. :saint:
 
"niin"
[QUOTE="vieras";21902550]Koskas peura-aika alkaa? Jumaliste kun tällä meidän pihassa on pyöriny jo pari vuotta 9 peuraa. Kaikki puut ja pensaat ja koristekasvit on syöty. Metsästäjiä näkyy harvakseltaan mut miks ne ei saa noita pois päiviltä kun ne ei edes pelkää ihmistä? Metrin päähän antaa tulla hätistelemään ja sittenkin poistuvat hitaasti ja vailla mitään pakokauhua. AAAAARGHHH![/QUOTE]

Eipä asutuksen lähelle saa ammuskelemaan tulla; se nyt vaan on laki kun sen määrää. Näinhän se on että peura kannat on kasvanut monella alueella - luontainen vihollinen puutuu. Kaatolupa määrätkin junnaa perässä kantojen kasvaessa.
 
Metsästyskortti on nykyään helppo saada, menee vain tutkintoon valmentavalle kurssille niin kortti on kohta taskussa. Mun poika meni 12 vuotiaana ja sai kortin vaikeuksitta.

Sitten kun se on hoidettu niin tavallisille metsästysaseille saa kyllä luvat. Vaikeinta on päästä jäseneksi metsästysseuraan.
 
puutiainen
Minen henk.koht. tajua näitä metsästyksestä mitään tietämättömien peniksenpidennys-kommentteja! |O Penistähän se toki minäki haluan pidentää, kun haaveena on että saisin luvan ja pääsisin mettälle itsekin enkä vaan sivustaseuraajana.. :saint:
Nuo kommentoijat eivät ole vuosi kausiin metsässä käynneetkään, saati poistuneet betoni viidakosta. Mä luulen että heidän käsitys metsästyksestä pohjautuu joihinkin elokuviin tms. Kuvitelma että ukot tönöttää rivissä ja ampuu aitauksessa olevaa "vapaata riistaa", siemaisee päälle ryypyn terävä,lyö sikarin huuleen ja hekottelee mahtavalle kaadolleen... Ne jotka oikeasti tietää mitä metsästys on Suomessa (kuinka tarkaan esim. lailla säädetty) tietää senkin että kyse ei ole "peniksen jatke" touhusta, vaan harrastuksesta jossa samalla tehdää tärkeää lajin suojelu työtä.
 

Yhteistyössä