Vesirokosta??!!!?

Kolmen lapsukaisen äitinä kysyisin, onko kenelläkään kokemusta vesirokon suhteen?! Näyttäisi siltä, että 5v lapseni on saanut tausin tarhasta. Tosin yksi vesikello löydös oli selässä. Odotellessä siis lisää...
Mutta kun tuo nuorin on vasta 6kk, niin kuinkahan vaarallista se hänelle voipi olla? Kun olen kuulut et alle 2-vuotiaasta pitäisi viedä lääkäriin?? Olenkohan vaan liian pieniin asioihin kiinni jäävä...
 
Mulle sanottiin neuvolasta, että vesirokko ei tartu kovin helposti vauvaan ainakaan jos imettää ja äiti on sairastanut vesirokon. Vesirokko voi myös mennä ohi lievänä. Toisaalta sitä ei kannattaisi sairastaa alle 1-v, koska ei välttämättä saa riittävää vastústuskykyä. (näin kertoi terveydenhoitaja)
Meillä 2-v sairasti, mutta 8kk ei. Älä vielä huolestu.
 
Meillä tyttö sairasti vesirokon alkuvuodesta ja oli juuri täyttänyt 6kk. Tyttö pääsi todella vähällä vesirokon suhteen. Näppyjä oli enintään 20 kpl eikä ollut mitään muuta oireita kuin nuo näpyt. Kuumetta ei ollut eikä ollut itkuisempikaan kuin yleensä.
 
Hei, vesirokko on lähinnä vaarallinen vastasyntyneelle. Käy ostamassa Vesirokkovoidetta tai mentolspriitä ja hae reseptillä Ataraxia. Varaa Panadolia ja Buranaa.

Meillä on juuri sairastettu todella ärhäkkä vesirokko. Tyttömme on 8kk. Rakkuloita oli 200-300. Kuume nousi 39 ja kesti 3 päivää. Tyttö ei syönyt (joi kyllä ). Eli tauti voi tulla pahana pienellekin. Itämisaika on 10-20 päivää; tartuttavuus on alkanut 2-3 päivää ennenkuin 5v lapsenne sai ekat rakkulat.

Mitään erillistä lääkärinkäyntiä 6kk ikä ei vaadi. Mutta jotta saat reseptillä Ataraxia niin lääkärissä pitäisi käydä... Se taas tarkoittaa sitä että "kulkutauti" leviää terveysasemalla muihin lapsiin...

Suosittelen rokotusta niille jotka eivät ole vesirokkoa sairastaneet. Sen saa antaa (9kk) 12kk ikäisestä. Esikoisemme on saanut sen ja hän selvisi nyt tauditta. Mikä onni.

Lisään vielä, että meillä tytöllä rakkuloita oli nielussa ja korvissakin. Toisille tulee "helppo" tauti ja toisille ei.... Ennustaa ei voi, mutta toivoa voit lievää tautia :)
 

Yhteistyössä