Vielä atoopisesta ihosta

Hips!

Olisin kyselly sellasta,et miten teidän pienokaisilla on ilmenny tuota atoopista ihottumaa? Onko ihottumaa vain taipeissa, käsissä ja jaloissa, kasvoissa tms vai?

Meillä pimu 3,5kk ja ihottumaa ilmenee taipeissa ja kasvoissa melko voimakkaasti ja varsinkin suun ympärys on aikas punakka ja tod kuiva. Joten en oikee tiedä et johtuisko se punoitus suun ympärillä jostain allergiasta vai onko kyseessä pelkkää atoopista ihottumaa?

Oisko kellään kokemusta edellämainitusta, jos on niin miten olette edenneet?

Ei se muuten, mut pienokainen repii kohta ihon verille....

Apuva hiukka sekavaa, mut....juu olisin tod kiitollinen mahdollisista neuvoista :hug:
 
Meilläkin todettiin atopiaa 3kk neuvolassa. Hoidoksi kortisonilla rasvaa kuuri jolla ihoa paremmaksi. Ensin kortisonia, parin tunnin päästä perusvoidetta niin että vauva on valkoinen. Siis runsaasti rasvaa. Iltaisin sama homma.Ja Rasva mielellään puhtaalle iholle. Pikasuihku tai pesu. Kylpyjä on vain 2 viikossa ja siihen kylpyöljyä veteen. Kun iho on parempi kortisoni jätetään pois ja perusrasvaakin menee hiean vähemmän. Meillä vain iho oli jatkuvasti huonona. Ikää pojalla nyt 6kk ja pariviikkoa sitten varmistui maitoallergia. Poika reagoi myös perunaan juuri suun punoituksella josta leviää rintaa ja selkää kirkkaan punainen ihottuma.
 
Meillä alkoi pienellä viattomalla ihottumalla jaloista ja kaulalta, leviten kaikkialle muualle paitsi naamaan.. Lopulta jätkä oli kirkuvan punainen ja pienillä vesikelloilla kortisonista huolimatta, eka löyty maitoallergia kun ikää oli 5kk ja sit sieltä löyty paljon muutakin..
Jossain 3kk iässä ihottuma alkoi ja samoihin aikoihin alkoi maha reistaamaan, 4-5kk iässä kasvussa tuli notkahdus.
 
meillä poika reilu puoli vuotta ja atooppinen ihottuma alkoi naamasta ja levisi noin parin viikon kuluessa käsiin ja jalkoihin. käytiin lääkärissä ja käski lopettamaan lehmän maidon kummaltakin. imetän poikaa. suurin piirtein viikko meni ja pojan iho rupesi paranemaan.
käytän pika suihkussa aamuin illoin ja sit rasvaus ceridal merkkisellä perus voiteella ja pahimmat paikat bepanthenilla. kortisonia ei onneksi olla tarvittu.
lääkäri sanoi meille ei juuri suun ympärillä ja kasvoissa oleva ihottuma johtuu yleensä jonkun ruuan yliherkkyydestä.
sinuna menisin lääkäriin ja keskustelisin mitä tehdä.
 
Meillä pahimpana on posket ja niihin se ensin tulikin. Välillä pahempina kausina on myös polvitaipeet, nilkat ja ranteet punaisena. Pahimpana aikana pidettiin yöllä ohuita tumppuja käsissä. Iho oli kasvoissa kuin paperia. Pienestä raapaisusta tuli heti veripisarat...

Kortisonia kuurina ja vesipohjaista perusvoidetta tarvittaessa. Suosittelisin kyllä käymään ihan ihotautilääkärillä, niin saatte kunnon ohjeet ja reseptit noihin voiteisiin...
 
Minulla kohta 3v tyttö, jolla atooppinen iho. Pahimpana ihottuma on käsissä ja vähän parempana taipeissa, muualla ei ihottumaa. 5kk ikäisenä oli ihottumaa myös suun ympärillä, mutta se osoittautui iho-oireiseksi maitoallergiaksi eli ne kohdat mihin lehmänmaitoa hänellä iholle pääsi, nousi punaiselle nokkosihottumalle. Häipyykö teillä suun ympäriltä ihottuma aika-ajoin vai onko se kokoajan päällä? Voisit seurata asiaa siten, että onko joku tietty ruoka-aine, jonka jälkeen ihottuma pahenee suun ympärillä. Tai sitten käytät ruoka-aineallergiatesteissä, niin saat tavallisimmat ruoka-aineet suljettua pois.
 
Tuhannesti THÄNKS eli kiitos neuvoista ja pienokaistenne kokemuksista :flower: Todellaki peruna oli syyllinen "vesikenno"näppylöihin ja punotukseen suun ympärillä, äipällä kesti vaan vähän aikaa tajuta tollanenki :)

Ihoa rasvailen välillä shipicortilla(en muista miten kirjotetaan, mut anyway) ja hiukka auringolla, rasva on kyl ihme "kamaa", sillä pysyy atopia kuosissa, ainaski tällä erää.

Kivaa kesää teille

B) , voimia eteenpäin ja KIIIIIITOS
 

Yhteistyössä