Vielä muisteloja

  • Viestiketjun aloittaja The Snadi
  • Ensimmäinen viesti
The Snadi
Tuossa yhessä ketjussa ku muisteltiin tekniikkaa, niin muistellaas nyt vaikka tv-ohjelmia. Siis sieltä jostain lapsuudesta, nuoruudesta... Ja millon perheeseenne tuli telkkari?

Meille tuli telkkari 1968, olin 4-vuotias. Ihan lapsuudesta en muista muita ku Tenavatuokion ja Kasperin.
Payton Placesta puhuttiin pihapiirissä, kotona sitä ei kukaan seurannut.
Naapurilähiötä katoin ja sit oli joku Takiaispallo(?) siinä oli Terhi Panula (mun mielestä se oli niin kaunis!) ja Kirka ainaki, ei ku oliko se Kirka?

Pieni talo preerialla, Waltonin perhe, Musta ori...

Nää ny tuli ihan ekana mieleen =)
 
rain
Meille tuli telkkari samana vuonna kun synnyin kuulemma eli 1966. telkkariohjelmista muistan erityisesti Kössi kengurun ja nytkin pyörivät Onnen päivät joka oli mun suosikkini. Nyt Onnen päivät tuntuu kyllä aika hymyilyttävältä mutta silloin se oli makee ja Fonzie yli-ihana.
 
Telkkarin saimme kotiin muistaakseni v. -74. Olin jo iso tyttö silloin. Lauantaitanssit oli hyvä ja Cannonia seurasin. Minäki tykkäsin Fonziesta, se oli tosi cool, niinku nykypäivänä sanottais :kieh: Ja entäs se 70-luvun musiikki!! Oli Sweet, Slade, Osmonds, Gary Glitter, David Bowie ja monta monta muuta hyvää yhtyettä ja laulajaa. Kotimaisista tykkäsin Markku Arosta ja Dannystä. Levyjä mentiin soittamaan johonki baariin, muistatteko ne jukeboxit, vai miksi niitä sanottiin? Ne baarit oli myös savuisia paikkoja, toisin kuin nykyään. Sitten tansseissa aina "sheikattiin", ei puhuttu diskoista ainakaan noilla kirkonkylillä...No nyt meni muistelot muualle kuin tv-ohjelmiin :ashamed:
 
Meille telkku tuli ehkä joskus 1963 muistaakseni, oli Boston merkkinen. Lastenohjelmista muistan sen sirkus ohjelman jossa oli Onni-klovni ja Fakiiri Kronblom "suolaa suolaa enemmän suolaa". Ja Traitraitrallallaa Kasper on myös hyvin muistissa. Ja sitten sellanen länkkäri kun Smith ja Jones oli kanssa älyn hyvä. Kotimaisista sitten Heikki ja Kaija oli kiva ohjelma. Joo ja tietysti Onnenpäivät oli yksi suosituista ohjelmista mitä katsoin. Ja olihan niitä tietysti muistakin, mutta tuossa nyt osa niistä jotka on parhaiten jäänyt mieleen.
 
Fabulous Patsy Stone
En ees tiedä milloin tuli telkkari, mutta se oli mustavalkoTV ja muistan kaikki noi mainitut ohjelmat ja sitten muistan Ashtonin perheen, Odysseuksen retket, Arja-tädin pikkukakkosessa kun se katsoi taikapeiliin ja luetteli nimiä jotka siellä "näkyi". Niin ja Kylli-täti piirsi siveltimellä satuja. Varokaa heikkojajäitä-varoitukset. ja sitten Rintamäkeläiset.
 
maalaishiiri
En muista koska meille telkkari tuli, mutta väritelkkari saatiin -72. Kun se avattiin, näki ensimmäisenä Ruotsin tv:n testikuva. Tenavatuokiota seurattiin ahkerasti vuotta nuoremman siskon kanssa, meillä oli kotona kaikki Tenavatuokion "rekvisiitta":kopsottimet, keppihevoset ja hernepussi.
 
tau
Joskus -60 luvulla, en muista tarkemmin. Kasperia tuli katsottua, Arja-tätiä - Hei laukkaa ratsureima, Kylli-tätiä ja Nunnua.

Mustavalko-telkku oli meillä kauan, oli kamalaa, kun jokin suosikki ohjelma siirtyi kakkoselle ja meidän telkussa ei ollut tarvittavaa lisälaitetta, jolla olisi niitä pystynyt katsomaan.

Batman ja Robin oli suosittuja juttuja leikeissäkin, kuten myös Peppi Pitkätossu, kiitos televisio-ohjelmien :D
 
muistoja
Pieni talo preerialla, se oli ihana. Äiti seurasi "peiton pleissiä".

Kun väri-tv:t tuli joskus -70-luvulla ??? , isä haki niitä jokaisesta mahdollisesta liikkeestä kotiin koekatselua varten ja niin meillä jonkin aikaa oli aina erilainen väri-tv, isä ei aikonutkaan ostaa, mutta saatiin tällä tavalla katsoa vähän aikaa "ilmaiseksi" väri-telkkaria. Muistan jonkun sarjan, jossa niillä miehillä olikin tummansiniset puvut eikä mustat.
Luonto-ohjelmat näytti ihan eriltä, virtahevot ja kaikki kun väreissä katsoi.

Ilmeisesti ohelmia ja sarjoja tuli vähemmän, ja niitä sitten seurattiinkin, kanavia oli niin vähän, ettei tämmöstä ähkyä ja ylitarjontaa ollut kuin nyt. Ei mitään idiottimaisia salkkareita tai bigbrothereita.. vaan ihan vaittomia kivoja sarjoja, ja lasten ohjelmatkin oli niin "kilttejä", ei väkivaltaa missään muodossa.
 

Yhteistyössä