Vieläkö lapselle päivähoitoon toppavaatteet päälle?

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Tänne on luvattu huomiselle (ja koko viikolle) noin 0-7 astetta lämmintä. Aamu-ulkoilulle noin 0-3 ja iltapäiväulkoilulle noin 5-7 lämmintä. Tänään ulkoiltiin vajaa tunti välikausivaatteilla (+7) mutta mies aikoo (äskeisen kyselyn perusteella) huomenna laittaa edelleen toppahaalarin lapselle (3 v.) hoitoon, kun aamulla on vain vähän lämmintä... hän siis vie hoitoon ja aamulla valitsee vaatteet. Mitäpä mieltä muut on? En tuomitse miehen valintaa tai ei ole tarkoitus haukkua häntä, vaan ajattelin vain, että ehdotanko jo vk-asua? :)
 
ap.
Joo, meidänkin 3v ainakin kotipihalla istui melkein koko tunnin ajan lumihangessa tehden "lumikakkuja"... kysyin monesti onko pylly tai polvet kylmät niin ei kuulemma ole. Hoitopaikalla on kuitenkin vielä paljon lunta mutta myös paljasta maata. Pohjois-Savossa asumme.
 
viers
Toppahousut ja vk-takki sekä villatakki puetaan todennäköisesti meidän 3- vuotiaalle. Pihassa on vielä reilusti lunta, joten pepun alla on hyvä olla toppaa. Takin alle voivat päiväkodissa katsoa tarviiko villatakkia vai ei, aamupäivällä todennäköisesti kyllä, iltapäivällä ei. Aamulla käteen topparukkaset ja mukaan lapaset ja kurarukkaset. Suosin lapsella vaatetusta jota voi muunnella tilanteen mukaan. Ainakin täällä Oulussa oli jo viime viikolla monena aamuna se nolla tai pari pakkasastetta plus vesitihkua ja iltapäivällä plus viisi ja auringon paistetta, joten sää vaihtelee muutaman tunnin sisällä radikaalisti.
 
Nyt on kyllä vähän haastavaa. Lumet ovat sulaneet vauhdilla, mutta esim perjantaina oli päiväkodin piha vielä ihan luminen.

Saatan pistää kummatkin mukaan ja tilanteen mukaan päätetään varustus. Elämä ei ole mustavalkoista. 2-osaiset ovat kyllä käteviä, jos vaikka toppahousut olisivat hyvät, mutta yläosaan kaivataan kevennystä...
 
Saraldo
Meidän 6-vuotias ulkoili tänään toppapuvussa ja oli kuulemma kuumaa. Joten huomenna pistän välikausihaalarin, villahaalarin ainakin aamuksi ja normaalit sisävaatteet. Tuo haalari on melkoisen ohut joten sinne on pakko laittaa jotain lämmintä vielä alle. Ja sitten tulee varmaankin vielä kurikset.
 
"eee"
Laitan toppahousut ja ohkaisemman takin, villahaalari ja fleecetakin matkaan. Laittakoot sitten päiväkodissa tilanteen mukaan. Loppuviikosta pitänee kai käydä vaateostoksilla ja ostaa ohkasempi haalari. Hitsi olen taas myöhässä näissä vaateasioissa.
 
mui
Meillä oltiin päivällä vk-haalareissa ulkona kun topat oli pesussa - Ei tarjennut, vaikka alla oli fleece haalari. Tuuli on niin kova että se lienee syyllinen tähän...topassa mennään, onhan maakin vielä syvältä jäässä, pinta vaan sulana. Kyllä se kylmää hohkaa ja noi pienet kun kuitenkin on paljon siellä maan tasolla.
 
"vieras"
meillä lähtee varmasti taas toppahousuilla ja vk-takilla kera fleecen (lisäksi varalle villatakkia) . Noilla pärjäsi hyvin viime viikon ja uskoisin tämänkin viikon olevan vielä varsin toimiva yhdistelmä lumisella pk:n pihalla. Tänään kyllä oli ulkona jo vk-housuillakin jonkin aikaa ja väitti ettei ollut kylmä, mutta luulen kyllä hieman kylmän kalvaneen, kun kotiin lähti ilman suurempia mutinoita.
 
"Miu"
Meillä vajaa 3v lähtee vk-haalarissa, alle aamuksi fleece takki, iltapäivällä vain college jos lämmöt nousee. Kurahousut laittavat kuitenkin päälle, niin topassa olisi ihan liian kuuma. Tosin on aika kuumaveristä sorttia ja todella liikkuvainen. Jos ei tarvitisisi kurahousuja niin sitten voisin ajatella vielä toppavaatteita, mutta en kurahousujen kanssa...
 
ap.
Noh, me nyt päädyttiin sitten tällaiseen ratkaisuun:

Lapselle hoitoon mukaan vk-takki ja -housut, villahaalari, sukkahousut ja fleecetakki niin saavat hoitajat valita mielensä mukaan sopivat, toivon vaan etteivät ihan kaikkea kerralla päälle laita (ei taitais kyllä mahtuakaan). :D Tarkoituksena siis, että joko vk-vaatteet ja villahaalari tai vk-vaatteet, sukkikset ja fleecetakki.

Pärjääköhän aamu- ja iltapäivän niin ettei palele lumihangessakaan mutta ei myöskään hikoile auringossa jos on kova vauhti päällä? Hmm... itseni on ainakin vaikea sanoa. Toppis tuntuu kuitenkin olevan liikaa, mun mielestä siis.
 
Kyllä meillä mennään viä ihan topalla.Aamulla 1-2astetta lämmintä. En viitdi ruodata kamalaavaatemäärää tarhalle. sukkikset ajattelin vaihtaa legginsseihin. Haarin alle leggarit,gollarit,t-paita,trikoopaita. Varuiksi mukaan gollari takkija sukkiksen.
Meidän äiti sano et sit kun on aamullakin +5 niin sitten voi siirtyä vk-vaatteisiin ja kun tarhan piha lumeton.
 

Yhteistyössä