viettääkö mun lapsi liikaa aikaa tv:n / tietokoneen ääressä ?

kun telkassa pyörii toi "kaksi vaan ei kaksi " - mainos, että lapsi ei sais olla mielellään kahta tuntia pidempää töllön ja tietokoneen äärellä...

no, mun poika - syksyllä 6v - katsoo usein aamulla 7-9 noita lastenohjelmia kakkoselta ( paitsi pk-aamuina eli kolmena aamuna ei katso ja käy kyllä esim.aamupalan syömässä noiden aikana ja pompii muutenkin ees taas, eli ei sentäs ihan kahta tuntia istu aloillaan siinä toljottamassa, mutta kuitenkin.. ) ... sitten illalla katsoo 17-18 kakkoselta ohjelmat miltei joka päivä. .. näiden lisäksi satunnaisesti saa pelata tietokoneella autopelejä ja katsoo joskus jonkun oman lastenvideonkin. päivässä siis tulee tuota katselua joku keskimäärin varmaan 4h. mites muilla ?
 
pelaamiseen on meillä annettua ikaa tunti/päivässä, tv:n katselua on rajoitettu siten että nukkumaan mennään klo 20-20.30 joten kun muksut uloilee yleensä klo 19 asti, ei tv.tä tule iltaisin katsottua kuin sen tunnin.
Aamuisin vaihtelevasti katsovat lastenohjelmia, eivät oikein tykkää noista mitä sieltä tulee.
 
Riippuu hyvin paljon päivästä.. normi arkipäivänä lapset ei katso ollenkaan telkkaria, mutta esim tänään kun sataa eikä ole mitään tekemistä niin varmasti katsovat 4-5 tuntia yhteensä telkkaria/pelaavat tietsikalla..
 
Tuon ohjeen mukaan viettää. Meillä vaihtelee noi ajat 0-4h välillä päivään. Sairaspäivinä saavat olla pitempään. Pienet katsovat yleensä aamulla lastenohjelmia tunnin, koululainen ei ehdi. Koululainen pelaa tunnin päivään, samoin tekee nuorimmainen. Tyttö taas ei välitä pelaamisesta mutta katsoo välillä videoita. Iltapäivän lastenohjelmat noilla jää yleensä välistä.
 

Yhteistyössä