viherpeukalot!

  • Viestiketjun aloittaja pitäis kokeilla
  • Ensimmäinen viesti
pitäis kokeilla
palargoniat kukkii ulkona vielä. miten saan ne säilymään kevääseen. kellariin voi viedä mutta pitääkö kukinnan antaa kukkia lopuu ja sitten vasta kellariin vai miten, missä vaiheessa ne sinne viedään? entäs sitten keväällä koska otetaan kellarista valoisaan ja lämpimään?
 
tässä
Kasvin hoito

Kukkivana ostettu pelargoni tarvitsee runsaasti kastelua, lannoitusta ja valoa. Hyvin hoidettuna se kukkii tasaisesti syksyyn saakka. Normaali huoneenlämpö sopii kukinta-aikana. Kuihtuneet lehdet ja kukat on syytä poistaa, jottei niihin pesiydy kasvitauteja. Talven yli säilytettävää pelargonia on hyvä leikata hieman jo elokuussa. Syksyn aikana kasvi siirretään talvilepoon muutaman asteen lämpötilaan, ei kuitenkaan alle nollan asteen. Lepokaudella riittää hyvin niukka kastelu. Keväällä kasvia leikataan tai latvotaan uudelleen, ja istutetaan ravinteikkaaseen multaan. Pelargoni voi kukkia myös talven yli huoneenlämpötilassa, mutta silloin se tarvitsee runsasta lisä valotusta. Hyvä kesäkukinta varmistetaan parhaiten talvilevolla.
 
anni*
mun tietääkseni pelargonia talvehditetaan valoisassa paikassa ei pimeässä, mä ainakin ne vien varastoon ikkunalaudalle, jossa 10-15 astetta plussaa talvella, leikkaan ne syksyllä lyhyeksi ja kastelen silloin tällöin kun muistan
 

Yhteistyössä