Vihreä kakka

Voi halaus

Kakka värjääntyy tosi vihreeks tosta apt.kamasta ja sitä tulee monesti paljon. Se on normaalia. Jatkat nyt sillä, älä vaihtele edes takas.Mahakipujen yms vähenemiseen menee aikaa. Maitoprot.poistuminen vauvasta voi viedä useita päiviä. Vauva itkee vasmasti vielä niitä plus nälkää jos syönti on noin vähästä. Voimia ja jaksamista. Been there seen that..

Mut jos ruokaa ei tosiaa mee niin päivystykseen ettei kuivu! Ja vaihda ne relat pois!!
 
Anteeks kun vastaaminen on kestänyt, on kyllä ollut niin hässäkkää!
Elikkäs mentiin sitten vielä aamusta terveyskeskukseen kun tyttö ei tosiaan enää syönyt juuri mitään. Siellä sitten punnittiin ja oli tullut reilussa viikossa painoa vain 5g. Laittoivat sitten meidät sairaalaan ja siellä oltiin 4 vuorokautta. Perus verikokeita ottivat, ne ok. Epäilivät kanssa maitoallergiaa. Tosiaan syönyt nyt sitä pepti 1. Nyt on menny reilu viikko tuon aloituksesta ja tyttö on paljon iloisempi. Ruokakin alkoi taas jotenkin maistumaan. Mutta pitäisi kuulemma mennä n.800ml/vrk, mutta ei mene kuin n. 550-650ml. Mutta tosiaan paino ei ole oikein noussut. Vieläkin on itkuinen mutta lääkäri sanoi että jos suolisto on pahasti tulehtunut voi mennä parikin viikkoa ennen kuin oireet helpottaa. Nyt sitten tuli vielä rota-rokote ja nyt en tiedä onko tyttö siitä taas kovin itkuinen vai eikö tuo itkuisuus muuten vain helpota. Maitoalttiustestit on tulossa. Pelkään jos se ei olekaan siitä kiinni. Samoin huolestuttaa toisen paino kun sitä ei tunnu tulevan :( Lääkärit ei oikein tiedä mikä pikkuisella on. Tää on niin raskasta katsoa vierestä kun toinen kärsii. Kiitos teille kun autatte mua, helpottaa todella paljon oloa!
 
Kiva kun jaksoit päivittää kuulumisia. Ja halaus sulle, raskasta on teillä ollut. Hyvä että ootte hoidossa! Sama mullekin tuli mieleen, että kyllähän se suoliston toipuminen voi ottaa aikaa. Toisaalta sitten tulee mieleen sekin, että onko se maito kuitenkaan täysin sopiva...? Meillä oli niin, että heti erityiskorvikkeille siirryttäessä (Pepti1 meilläkin) muuttui vauvan olo paremmaksi, itkut vähentyivät, alkoi nukkua ja syödä jonkun verran paremmin. Olo ei kuitenkaan muuttunut täysin hyväksi ja siksi vaihdettiin maitoa, kunnes lopulta neljäs sopi täysin ja vauvan olo muuttui kunnolla hyväksi.

Meillä myös on vauva aina reagoinut huonolla syömishalulla epäsopiviin maitoihin ja lääkäri sanoikin, että usein vauvat hylkivät sitä, mistä paha olo tulee. Mutta eihän tätä meidän kokemusta toki voi kaikkiin yleistää :)

Ajattelisin kuitenkin, että jos olet vauvan olossa huomannut huomattavaa parempaan suuntaan menemistä Peptiin siirtymisen jälkeen, niin olette varmaan oikealla tiellä. Ja jos ei vauvan olo ala parissa viikossa täysin paranemaan, niin kannattaisi varmaan lääkärin kanssa keskustella toisen maidon kokeilemisesta...? Vai tehdäänkö teillä ensin joka tapauksessa altistus? Mutta älä suotta pelkää altistustuloksia. Ainakin meillä tulos riippui pitkälti omista havainnoista vauvan oloissa, niiden perusteella lääkärikin sitten oli samaa mieltä diagnoosista. Joten luota omiin kokemuksiisi ja havaintoihisi siitä huononeeko vauvan olo maitoaltistuksen aikana vai ei. Kovasti jaksamista!!!
 
Halaus! Tiedän todella miten raskasta voi olla, epätoivoineen kaikkineen! Mut joku pv se helpottaa.
Ja mä uskon tohon myös! . Meilläkin esikoinen, ku allergia äityi pahaksi, kieltäytyi tissimaidosta, siis ihan pullostakin annettuna! Kokeiltiin siis ajoittain sopisiko oma maito dietin kanssa. Pumppasin maitoani pulloon. Vauva aloitti mutta kieltäytyi. Kun heitin maidon lavuaariin ja iskin erikoiskorviketta pulloon niin söi hyvällä halulla. En sitä silloin ymmärtäny,ihmettelin vaan kovin, mut ilmeisesti maidon maku jo ehti yhdistyä kipuun.
Meilläkin vaihdettiin korvike pariin kertaan ennenkuin toipui. Oireiden häviäminen voi viedä aikaa etenki jos suoli on huonossa kunnossa. Silloin vauva ei varmaan syö mielellään vaikka maito olisikin oikeaa..
Ja tuo altistus. Meillä oireita ei tullu niistä tipoista mitä sairaalassa esim iholle ja suuhun annettiin. Mutta sitten seuraavina pv kotona pullosta annettuna vauva meni kipeeksi. Ne oireet kirjattiin ylös ja riitti diagnoosiin. Kun lapsi oli reilun vuoden niin maitoa yks kaks pystyi alkaa käyttää ja nykyisin ei oo enää mitään ellei syö hirveitä määriä saman pv aikana. Eli suurin osa maitoallergiasta menee onneksi ohi, vain tosi harvoilla jää pysyväksi.
Tsemppiä kovasti!
 
Onko siis olemassa vielä muitakin maitoja peptin kaltaisia? Meille sanottiin että jos tämä ei käy niin sitten on enää yksi Neocate. Tytöllä on ilmavaivat pahentuneet tuosta peptistä ja kakka ei ole muuttunut vihreästä mihinkään. Pitäisikö väri vaihtua jos korvike sopivaa, miten teillä? Nannia, semperiä suostui syömään mutta sit kun kokeiltiin nurtilon omneota ja tätä peptiä niin sen jälkeen ei ole ollut halukas syömään. Taas 4 viikon päästä pitäis tulla uudet rokotteet ja samaan aikaa ne alttiuskokeet ja jo rokotteista tulee kipeäksi :( Nyt tulee vielä 3 rokotetta. Voi reppanaa!
 
Jätä ihmeessä rota antamatta ja ainakin siirrä muita! Rota-rokotetta ei ite annettu esikolle ollenkaan ja muutkin siirrettiin puolesta vuodesta alkamaan kun oli masuvaivainen..

Niin ja meillä masuvaivoja vähän helpotti kun siirryttiin nan ha1:stä valion tuutiin, sit vuoden iässä kun siirryttiin laktoosittomaan kevyt maitoon loppui kaikki oireet kerrasta... Mutta nää on kaikki niin yksilöllisiä juttuja, se mikä toimii toisella ei välttämättä toiselle sovi - pakko siis vaan kokeilla...
 
Anteeksi Lillamel en heti muistanut että kerroitkin noista eri korvikkeista. Mutta mistähän noita korvikkeita saa ja saako niitä ilman reseptiä? Mitä oireita teidän lapsella oli vielä kun ei ollut täysin sopiva kun vaihdoitte aina korviketta? Meillä tytöllä oli todella levoton yö, pieruja tuli todella paljon. Kakka edelleen vihreetä. Eipä siis taida tämäkään maito olla se oikea. Nyt jo reilu 2 viikkoa tätä peptiä syönyt.
Hellaneito, voisi kyllä tosiaan siirtää noita rokotteita jos kerta voi. Mutta pelkään olla antamatta tuota rota-rokotetta kun olen kuullut että siihen sairauteen voisi menehtyä.
 
Paino vaan tippunut tytöllä. Olin yhteydessä lääkäriin ja hän vaan tuumasi että ei ole huolissaan jos tyttö muuten virkeä. Just joo. Kysyin noista muista korvikkeista mistä Lillamel kirjoittikin. Hän vaan sanoi että voi kokeilla ja määräsi tuota Althera valmistetta. Halusin sillä kokeilla jotain toista että jos söisi paremmin (olisi paremman makuista?), kakan väri muuttuisi ja ilmavaivat loppuis. Mutta nyt aloin miettii että kannattaako lähtee vaihtelee kun tyttö kuitenki paljon iloisempi tolla peptillä niin taas sekoittaa sen vatsaa. Ne maitoalttiuskokeetkin tulossa ja ne jo sekoittaa vatsaa. Sit mietin et voisko noista rela dropseista olla oikeesti haittaa vaikka niillä luultavasti se vatsa edes toimii. Kyllä on nii ärsyttävää kun lääkäri ei voi sanoa mitä tehdään vaan minä itse joudun miettii ja päättää. Mitä mun kannattais tehdä? Tyttö siis ihan iloinen nyt peptillä,mutta kakka vihreää ja pieruja kovasti jotka nyt yöllä kovin häiritsi ja painoa ei tule kunnolla kun ei syö juurikaan.
 
Relat on maitopohjaisia, kuten esim gefilus. Siks ne ei kaikille passaa. Osta jauheena esim bioteekin baby probioottia, siin ei oo mitää ylimäärästä.

Suolen toipuminen vie aikaa! Etenki jos menny jo pahaksi. Kakka voi olla pitkään mitä sattuu. Ratkaisevinta on miten vauva voi. Ja pierutonta vauvaa ei olekaan, se meinaa ainaki mulla unohtua joskus ku kyttäs kaikkia oireita. Toiset vauvat tekee kakat ja pierut vielä hirveellä draamalla vaikkei kipuja oliskaan ;)

Meil althera sopi parhaiten, muut aina lehautti ihottumat uusiksi.

Tsemppiä!
 
Katsoin rela dropsin sivuilta että ne ei sisällä maitoa. Tuo syömättömyys vaa alkaa stressaa todella pahasti, en oo saanu tänäänkää menee ku alle 200ml. Voisko sillä olla silent refluksia. Kai se on mentävä taas yksityiselle.
 
Voi olla reladropsitkin ne mitkä ei sovi. Kokeile jättää pois. Vaikka ei suoraan sisällä maitoa niin voi silti aiheuttaa oireita. D-vitamiineja on muitakin jos käytät sitä yhdistelmätippaa. Mäkin suosittelen sitä bioteekin valmistamaa probiootti babyä, mun vauvalla on se käytössä. Käytetään esim uusien ruokien aloituksissa, mun mahdolliset lääkekuurit, vatsatautisesongit yms. Ei ole koskaan tullut mitään siitä vaikka herkästi oireilee vatsallaan. Ja kun korviketta kuitenkin sinun lapsesi juo niin on ihan helppo juttu laittaa se sinne tuttipulloon maidon kanssa ja vähän ravistella ;)

Onko sun lapsellasi refluksioireita? Tässäpä linkki refluksilapset ry'n sivuille, siellä on oirelista linkin takana Refluksilapset ry
Meillä tämä silent refluksi diagnosoitiin tosi alkuvaiheessa ja lääkityksellä saatiin kuntoon. Nyt kun on jo vähän isompi vauva ja saa kiinteitä niin ei tarvitse lääkitä kuin tosi harvoin. Nyt esim oli flunssainen eikä oikein syö soseita ja joisi vain maitoa niin jouduttiin antamaan refluksilääkettä. Toi refluksi on vähän ikävähkö tauti mutta ihan hoidettavissa kuitenkin. Vähän kuin paha närästys aikuisella.

Mene ihmeessä lääkäriin jos sun lapsi ei saa riittävästi nestettä. Jos ei pissaa tule normaalia määrää niin on syytä mennä aika nopeasti vaikka sitten päivystykseen tai yksityiselle ettei kuivu. Noin pieni kuivuu salakavalan nopeasti ja huomaamattomasti, ainoa oire voi olla käsittämätön uneliaisuus. Hätätilanteessa voi antaa vähän vettäkin jos menee paremmin alas, mutta ainoastaan jos mikään muu ei kelpaa ja pissaa ei ole tullut.
 
Jep, ei ne sis.maitoa mutta ovat ns maitopohjaisia. Ovat siis eristetty käsittääkseni äidinmaidosta (?). Mutta.. Esikon allergologi nimenomaan sanoi ettei ne välttis sovi herkimmille maitoallergikoile, en tarkalleen tiedä miksi. Ja toisaalta tipat sis.mm öljyjä jotka voi olla ärtyneelle mahale liikaa (kuten d-tipoissa).

Ja ehdottomasti lääkäriin! Pieni kuivuu nopeasti ja kavalasti! On helposti tulkittavissa ns " tyytyväiseksi " eli nukkuu paljon jne..kuten pikkuyllätyskin sanoi!
 
Viimeksi muokattu:
Ollaan sairaalaan soitettu mutta eivät kuulemma ole vielä huolissaan kun tyttö on virkeä. Tuota refluksiaa ollaan epäilty kun samoja oireita on todella paljon. Haluttais siihen ph-mittaukseen mutta saas nähdä päästäänkö, en tiedä onko kuinka hankalaa päästä. Jotain olis kuitenki jo tehtävä, ei tää näin voi enää jatkua. Kohta tuo pikkuinen on todella huonossa kunnossa.
 
Mene sairaalaan ja vaadi hoitoa, teillä on siihen oikeus! Äläkä lähde ennen kuin olet saanut selvyyttä asiaan ja jos eivät osaa auttaa vaadi saada lähete eteenpäin! Nyt on kyse sun vauvan parhaasta ja saat olla tarvittaessa "hankala" asiakas!
 
Tultii sairaalaan. Ihmettelevät vaan että miksi,mutta en tajua että miten ei mitää tehdä vaikka toinen ei syö ja paino vaa tippuu. Tänään tullut vähän puklua. Mua pelottaa että jos tuota ei saada enää ollenkaa kasvaa ja kohta lopettaa syömisen pian kokonaa ja jos nenämahaletku laitetaa ja oksentais vaa kaikki ulos. Joo alkaa mielikuvitus taas laukkaa mutta kun tätä on kestäny jo niin pitkää. Nyt myös löytyi sivuääni sydämestä mutta siitä ei kuulemma ole yleensä mitää haittaa. Sydänfilmi ok. Eivätkä lääkärit välitä vaikka olen sanonut että jos sillä olis refluksia eikä sillä syö jos tekee kipeetä.
 
Voisiko olla vatsanportin ahtauma? Tulee nyt jälkikäteen myös mieleen yhtenä vaihtoehtona, joskus tosta tuli artikkeli luettua lehdestä. Puhu tuosta vaihtoehdosta lääkärin kanssa, sekin voi aiheuttaa tummia ulosteita, oksentelua ja syömättömyyttä. Ja kipua tietty myös. Vaatii leikkaushoitoa, ei mene ohi odottamalla.
 
Noniin, nyt täällä paremmalla ajalla... Kurja kuulla, että teidän tilanne on edelleen tuollanen :(

Komppaan Tammityttöä siinä, että kakan väriä ja pierujen määrää ei kannata kytätä, jos vauva on muuten iloinen ja hyvinvoiva. Erityiskorvikkeilla se kakan väri on vihreä silloinkin kun korvike on sopiva. Meidänkin vauvalla ollut koko ajan Nutramigenilla kakka vihreää ennen kiinteitä. Ero siihen huonoon vihreään ripuliin, mitä oli ennen korvikkeita oli kuitenkin kakan koostumus. Ennen korviketta oli tosi löysää, imeytyi usein vaippaan tai oli sellaista "ilmalimaista". Korvikkeelle vaihdon jälkeen oli normaalia "kiinteänlöysää" vauvankakkaa, mutta vaan vihertävää, eikä sitä tullut niin usein. Ja jotkut vauvat (ehkä varsinkin pulloruokitut) vaan paukuttelee paljon.

Vauvan syömät maitomäärät kuulostaa kyllä tosi pieniltä :( Ajattelisin kans, ettei se hetkellinen painonlasku haittaa, jos yleisolo on virkeä. Voihan se paino heitellä, kun vatsa on ollut koko ajan sekaisin. Mutta kummastuttaa kyllä, että miksei vauvalle maito maistu :( Eikös vauva ole kuitenkin jo muutaman viikon saanut Peptiä, että luulisi edellisistä maidoista jo vatsan alkaneen tasaantumaan, vai ootko nyt vaihtanut vielä välissä tavallisiin korvikkeisiin? Jotenkin ensimmäisenä tulee mieleen, että onko se Pepti sitten kuitenkaan sopivaa jos ei suostu sitä syömään...

Kun kysyit, miten meillä ilmeni muiden maitojen sopimattomuus, niin yksi asia oli juuri tuo, että vauva söi huonosti. Söi kyllä niitäkin paremmin ja paremmilla ruokaväleillä kuin rintamaitoa, muttei edelleenkään kovin runsaasti. Muuten sopimattomuus oli sitä, että itkut väheni huomattavasti ja vauva sai paremmin nukuttua, mutta edelleen nukahtaminen oli monesti vaikeeta ja niihin liittyi jonkin verran itkuja (meidän vauvahan siis reagoi pääsääntöisesti aina päivänukkumisilla, ei niinkään yönukkumisilla). Sopimattomista maidoista yleensä myös lehahteli satunnaisesti kasvojen ja kaulan iho, koska meidän vauva reagoi pienesti myös ihollaan osaan sopimattomista aineista. Kun löydettiin Nutramigen, niin vauva alkoi syödä kunnolla ja nukahtaa normaalin helposti, ilman pitkällisiä rattaiden eteenpäin lykkäämisiä kitinöiden ja itkeskelyjen kera. Joten sanoisin, että meillä se sopimattomuus näkyi varmaan selkeimmin huonosti syömisenä ja siinä, että uneen pääseminen oli vaikeaa. Muuten taisi jo olla melko tyytyväinen. Ja edelleenkin sopimattomien ruokien oireet alkaa usein näkyä sillä, että nukkumisissa alkaa olla levottomuutta ja vaikeutta.

Tässä kun kirjotan vähän tajunnanvirranomaisesti, niin aloin nyt miettimään, että jos teillä siis huolen aiheita on syömättömyys ja siitä seuraava painon lasku ja sitten levottomat yöt, niin voisikohan se nyt vaan olla niin, että Pepti ei ole täysin sopiva ja siksi vauva hylkii sitä?? Meidän lääkäri ainakin on sanonut, että monesti vauvat ovat niin viisaita, että kieltäytyvät syömästä pahaa oloa tekeviä aineita. Ja jos Peptin alotuksen jälkeen vauva on kuitenkin muuten ollut iloisempi, niin se voisi tukea sitä, että on maitoallerginen, mutta täysin sopiva erityiskorvike ei vaan vielä ole löytynyt...? En kyllä yhtään ole minkään sortin terveydenhoitoalan ammattilainen, joten tämä on nyt vaan omaan kokemukseen perustuva arvaus :) Mutta jos Peptiä on mennyt jo yli pari viikkoa, niin kyllä siinä ajassa jo pitäisi se sopivuus alkaa näkyä. Jos olisin sinä niin vaihtaisin toiseen maitoon, siis nimenomaan erityiskorvikkeeseen. Jos joku niistä ei sovi, niin toinen voikin sopia, eikä se Neocatekaan ole aina mikään onni ja autuus. Toki jos teillä on jo se altistusaika juuri tulossa (kuinka kauan siihen on?), niin sitten kannattaa varmaan tehdä se ensin. Jos Peptillä vauvan olo on mennyt kuitenkin parempaan suuntaan ja jos altistuksen aikana alkaa taas mennä huonompaan, niin saat Kelan todistuksen maitoallergiasta ja korvaukset erityiskorvikkeista. Jos vauva on syömättömyydesta huolimatta virkeä ja touhukas, niin ei se tosiaan varmaan ole vaarallista hetkellisesti. Ei vaikuta pysyvästi kasvuun. Meidänkin vauvalla pysähtyi niin paino kuin pituuskasvukin pahimpama aikana, mutta ne lähti heti nousuun kun saatiin asiat kuntoon. Tietysti eri asia jos alkaa kuivua tai jos tota tilannetta vaan jatkuu ja jatkuu. Ja jos haluat pelata varman päälle, niin jätä hetkeksi kaikki tipat pois, ei tarvi ainakaan niitä epäillä. Vaikka maitohappobakteerit tekeekin varsinkin allergiselle vauvalle hyvää, niin hetkellisestä d-vitamiini-lisän ja maitohappobakteerin samattomuudesta ei varmasti ole haittaa.

Ja Ph-mittauksesta piti vielä sanoa, että meillä se näytti negatiivisen tuloksen refluksista,vaikka on ihan selvä allergiapohjainen refluksi. Edelleen alkaa sopimattomista ruuista tulemaan refluksioireita ja silloin kun olo on hyvä on refluksikin poissa. Yksi allergialääkäri mulle sanoikin, ettei se tavallinen ph-mittaus aina kerro oikeaa tulosta, koska mittaa vaan happamia virtauksia (tai miten se nyt menikään). Eli enemmän refluksista kertoo ne vauvan oireet kuin mittaus :)

Edelleen halauksia ja jaksamisia!! <3 Uskon, että pääsette näistä tilanteista vielä selville vesille!!!

P.S Sori pitkästä vastauksesta, en osannut kirjoittaa lyhemmin kun oli paljon mielessä :D
 
Kiitos älyttömän paljon taas vastauksista! Lääkäri suositteli kokeilemaan peptin sekaan sakeuttajaa, kokeiltii mutta kakka meni siitä todella tiiviiksi ja tyttö joutui kovasti ähertää. Lopetettiin n. 3 päivää sitten se ja eilen aloitettii alttiuskokeet mutta kakka eilen vielä tiukassa ja nyt en tiedä johtuuko itkut maidosta vai tuosta että kakka on niin sementtimäistä. Tänään tuli sitten normaali kakka (vihreätä kylläkin) mutta ennen sitä oli kovin itkuinen. Täytyy siis seurailla. Samoin veti tänään kovasti itseään taas tikkusuoraksi. Tuleekohan tässä kokeessa yleensä oireet heti vai kestääkö päiviä?
Mutta älyttömästi harmittaa kun jotkut lääkärit/hoitajat vihjaa että se on minun syy kun tyttö ei syö että jos jotenki jännitän sitä tai olen hermostunut niin tyttö reakoi siihen eikä sillä halua syödä. Vaikka oikeesti minulla on todella pitkä pinna enkä ole koskaan hermostunut tytölle. Kyllä tuntuu niin pahalta kun mua syytetää tuosta vähäisestä syömisestä :`( Itkettää! Muutenki tuntuu pahalle!
Peptiä on nyt syönyt reilu 3 viikkoa. Mietin että olisko se niin pahaa ettei halua syödä tai just niin kuin Lillamel sanoit että jos ei ole täysin sopivaa. Kunpa sais sen jotenki syömää paremmin. Mutta mitäs jos se ei ala ikinä syömää paremmin :( Pelottavaa! Hoitaja sai tytön syömää vähän paremmin niin sitten se tuli pukluna ulos.
Juu meillä kanssa päivällä oli vaikeuksia saada nukkuu mutta yöunille oli helppo saada. Kauhee huoli toisesta!
 
Toi ruuan ulospuklaaminen kyllä viittaa allergiaan tosi vahvasti. Pari allergiaperhettä tiedän ja heillä on oireiltu oksentamisen kautta. Oma lapsi ei siedä banaania ja oksentelee sen jälkeen. Iho-oireita ei juurikaan ole pienen kuivaihoisuuden lisäksi. Ihottumaa ei ole missään. Jos heti ruuan annon yhteydessä jo oksentaa niin siitä jo voi melko varmasti todeta, että allergiaa taitaa olla. Näin sanoi lastenlääkäri kun tutkittiin meidän oksentelijaa, nyt 8kk ikäistä esikoista. Refluksi oli niiden oireiden taustalla meillä mutta oireilu kovin samankaltaista kuin suolisto-oireisessa allergiassa.

Tollaset vihjailevat hoitohenkilöt, en viitsi edes sanoa mitä mieltä niistä olen :mad:
Tosi hienoa hoitoa kun syyllistetään huolestenutta vanhempaa! Sulla on varmasti ilman syyllistystäkin ihan tarpeeksi p*ska olo, voimia. Eiköhän toi homma kohta jo selviä, yritä vielä hetki jaksaa taistella niin kyllä se siitä. Lohdutuksena: Mun isoäidille ei vauvana sopinut mikään maito, ei edes rinnasta tullut. Ekat kuukaudet eli sokerivedellä kunnes sai sitten lääkärin määräyksestä kiinteää ruokaa. Ja nyt hän on jo lähes 80v.

3 viikossa lapsen olisi kyllä pitänyt jo tottua uuden maidon makuun. Usein vauvat just kieltäytyy syömästä sitä mikä ei omalle kropalle sovi, niinkuin joku tais sanoakin täällä jo. Kai teillä on vielä muitakin maitovaihtoehtoja? Nyt oon kyl tosi tyytyväinen, että meillä edelleen imetetään vaikeuksista huolimatta. Tätä ketjua kun lukee niin huomaa ettei korvikeruokinta aina olekaan niin yksinkertaista. Vaikka imettäminenkin on joskus tosi vaativaa sekin, tosi hehkeä olo kun 8kk putkeen on valvonut öisin ja saa nukkua sellaisissa 2-3h pätkissä :p Niin ja masukipuileehan toi omakin jos saa korvikepohjaisia puuroja jne mutta varsinaista allergiaa ei ole todettu. Erilainen koostumus vaan kuin rintamaidossa ilmeisesti saa ton oman oireilemaan. Toivottavasti sun vauvalle löydetään pian joku sopiva maito, voiskohan poikkeustilanteessa käydä ihan soijapohjainen korvike? Ainakin niitä on saatavilla mut voi olla et on niissäkin ikärajoituksia. Kannattaa kysellä lääkäriltä sitäkin, itsellä ei noista ole tietoa muuten kun tiedän olevan olemassa.

Älä suotta huoli siitä jos ei syö tarpeeksi. Laittavat kyllä sitten nenä-mahaletkuun tai tippaan jos uhkaa mennä tilanne huonoksi. Vaikkei kuulosta kivalta niin tarvittaessa toimivat noin siellä sairaalassa. Eikä sitä tehdä ellei ole ihan välttämätöntä ravinnonsaannin turvaamiseksi.

Tosi paljon voimia ton taistelun keskellä! Koita silti jaksaa nauttia äitiydestä ja ihanasta pienestä lapsestasi :hug:
 

Yhteistyössä