Viikko lemmenlomalla miehen kans kaksin, lapset 1,5v. Ja 3 v.

  • Viestiketjun aloittaja "Neiti"
  • Ensimmäinen viesti
"yks vaan"
meillä oli alle vuoden ikänen (9kk) tyttö mummolassa maalla 8 päivää hoidossa kun mieheni kanssa teimme 8 päivää 12-16h työpäiviä yhdillä musiikkifestareilla (yö työtä pääasiassa) :) ja tyttö viihtyi älyttömän hyvin. seuraavana vuonna sama, ja hyvin viihty. Seuraava ulkomaanreissu tehdään kyllä lasten kanssa (toinen kohta tulossa) mutta jos mahdollisuus lähteä häämatkalle on, niin mummi ja ukki ottavat mielellään molemmat hoitoon (jos heillä on vaan samaan aikaan loma). Tytöstä kasvanut hyvin sosiaalinen ihminen eikä mitään hätää ole :) ikävä on ollut aina suurempi äitillä :D
 
Mummolle en jättäisi. Pari yötä voisi mennä jos imetys olisi jo lopetettu. Miehen kanssa useampikin yö.

Sellaisen parivuotiaan voisin jättää viikoksikin isänsä kanssa kotiin mutta mummolaan tms vasta tuossa lähempänä kouluikää.
 
En todellakaan lähtisi.

En jättäisi noin pieniä viikoksi edes omalle isälleen. Eikä se johdu siitä, ettei mieheni pystyisi ja kykenisi hoitamaan omia lapsiaan, vaan se johtuu siitä, että mä en missään nimessä halua olla viikkoa erossa lapsistani. Edes noista vähän isommista.

Ja mulla on siis ensi vuonna mahdollisuus lähteä 5 vrk reissuun ilman miestä ja lapsia, mutta en lähde. Kun en halua. Jos lapset saa mukaan, niin voin lähteä, mutta ilman lapsia en ole lähdössä yhtikäs mihinkään noin pitkäksi aikaa.
 
"Realisti"
[QUOTE="äipppä";29576195]No en helvetissä. 1,5 v on aivan liian pieni moiseen eroon, 3 v ehkä nippanappa pärjäisi mutta ei mielellään. Vaikka on meilläkin tutut mummut.

Parisuhdetta voi hoitaa muutenkin kuin viikon kestävillä lemmenlomilla. Menkää leffaan, syömään, laivalle, kylpylään tms. Yövytte kaksin yön tai kaksi. Se on minusta sopiva erossaoloaika noin pienille. Toki jos jonkun parisuhde nyt sitten on kaatumassa ilman sitä viikon irtiottoa, ehkä se sitten on pakollista..... en tiedä, ei ole meillä moisia ongelmia.[/QUOTE]

Monesti ihmettelen tätä asetelmaa täällä kun valitetaan sitä väsymystä ja arvostuksen puutetta ja sitten toisessa ketjussa kielletään äidin rooliodotuksiin vedoten kaikki se mikä tuota väsymystä ehkäisee ja arvostusta itseen lisää. Nainen on suurin naisen latistaja!! Mitä haittaa on ikävästä? Se on tunne ja merkki siitä että side on vahva. Ikävä ei katkaise rakkautta eikä jätä traumoja. Se poistaa äidin itsestäänselvyyden ja kohdistaa huomion rakkauteen. Äitihän tulee takaisin hitto soikoon!! Kannustan kaikkia nauttimaan elämästä ja antamaan toistenkin nauttia ilman ainaista moralisointia! Menkää ihmeessä! Minäkin olen reissuun lähdössä enkä tarvitse tai kysele toisten kateellisten tuomioita. Hyvää matkaa saa toivottaa kiitos! Lapset 8kk, 3, 5 ja 15. Hoitajana isä ja mummi. Terve teille napisijoille marttyyreille vaan!!!
 
"Neiti"
Voipi olla, että reisau jää väliin. En jotenkin koe tarvetta kahdenkeskiselle ajalle. Sitähän saadaan joka ilta 19:30-23... Syömässä, elokuvissa tms. ollaan käyty muutaman kerran vuodessa kahdestaan. Miehen kanssa parisuhde voi hyvin, tarviiko sitä silloin parantaa, jos kaikki on mukavasti? Monethan ottaa sen yksi tai kaksi parisuhdeiltaa kuussa... En ole viitsinyt lasta hoitoon laittaa, on käyty koko porukalla sitten esim. luistelemassa, retkillä jne.

Ennemmin tarttisin omaa aikaa YKSIN tai tyttökavereiden kanssa. Sitä aikaa otankin väh. 1 illan kuukaudessa. Lisäksi satunnaiset lenkkeilyt ym. Jotenkin tässä tilanteessa tuntuu, että tyttöjen reissu laivalle voisi olla kiinnostavampi kuin viikko ilman lapsia miehen kanssa... Vaikka siis miestä toki rakastan, mutta en halua ilman lapsia olla, se tuntuisi oudolta.
 
"Mona"
[QUOTE="Realisti";29576371]Monesti ihmettelen tätä asetelmaa täällä kun valitetaan sitä väsymystä ja arvostuksen puutetta ja sitten toisessa ketjussa kielletään äidin rooliodotuksiin vedoten kaikki se mikä tuota väsymystä ehkäisee ja arvostusta itseen lisää. Nainen on suurin naisen latistaja!! Mitä haittaa on ikävästä? Se on tunne ja merkki siitä että side on vahva. Ikävä ei katkaise rakkautta eikä jätä traumoja. Se poistaa äidin itsestäänselvyyden ja kohdistaa huomion rakkauteen. Äitihän tulee takaisin hitto soikoon!! Kannustan kaikkia nauttimaan elämästä ja antamaan toistenkin nauttia ilman ainaista moralisointia! Menkää ihmeessä! Minäkin olen reissuun lähdössä enkä tarvitse tai kysele toisten kateellisten tuomioita. Hyvää matkaa saa toivottaa kiitos! Lapset 8kk, 3, 5 ja 15. Hoitajana isä ja mummi. Terve teille napisijoille marttyyreille vaan!!![/QUOTE]

No mä nyt en tuomitse mummolaankaan jättämistä mutta mitä sä mesoat sun lähdöstä kun hoitajaksi jää isä. Meillä lapsille isä on yhtä hyvä hoitaja kuin äitikin, en edes kokisi et jätän lapset hoitoon jos ne on isän kanssa kotona.
 
"äipppä"
[QUOTE="Realisti";29576371]Monesti ihmettelen tätä asetelmaa täällä kun valitetaan sitä väsymystä ja arvostuksen puutetta ja sitten toisessa ketjussa kielletään äidin rooliodotuksiin vedoten kaikki se mikä tuota väsymystä ehkäisee ja arvostusta itseen lisää. Nainen on suurin naisen latistaja!! Mitä haittaa on ikävästä? Se on tunne ja merkki siitä että side on vahva. Ikävä ei katkaise rakkautta eikä jätä traumoja. Se poistaa äidin itsestäänselvyyden ja kohdistaa huomion rakkauteen. Äitihän tulee takaisin hitto soikoon!! Kannustan kaikkia nauttimaan elämästä ja antamaan toistenkin nauttia ilman ainaista moralisointia! Menkää ihmeessä! Minäkin olen reissuun lähdössä enkä tarvitse tai kysele toisten kateellisten tuomioita. Hyvää matkaa saa toivottaa kiitos! Lapset 8kk, 3, 5 ja 15. Hoitajana isä ja mummi. Terve teille napisijoille marttyyreille vaan!!![/QUOTE]

Realisti ottaa nyt huomioon, että täällä on satoja kirjoittajia joilla jokaisella mielipiteensä. Ne jotka valittaa sitä väsymystä, ei välttämättä ole samoja jotka kieltää "kaiken" väsymystä ehkäisevän. Kuitenkin väsymystä voi minusta ehkäistä monella muullakin tapaa, kuin seitsemän yön reissuilla.

Taitaa sulla kuitenkin joku nupin perällä kaivella omissa valinnoissa, kun piti tänne tulla noin avautumaan ja haukkumaan muita.

Poistaa äidin itsestäänselvyyden? Niin, meinaat että 1,5 v ei saisi pitää äitiä itsestäänselvyytenä? Meinaat että se 8 kk vanha arvostaa sua enemmän kun lähdet välillä pitkäksi ajaksi pois? Mitä haittaa on siitä, jos esim. 1-vuotias joutuu kokemaan viikon ikävää äitiään kohtaan? Ihmistä, joka todennäköisesti on hänen tärkein kiintymyksen kohteensa?
No, huomaa että et ymmärrä pienen lapsen kehityksestä ja tunnemaailmasta paljoakaan.

Mulla ei ole tarvetta haukkua ketään haukkumanimillä, vaikka sanon että mielestäni 7 päivän ero molemmista vanhemmista ei ole lapsen etu.
 
"kahden äiti"
No ei ole tollaista ongelmaa meillä. Ei siis olis edes potentiaalia moiseen, siis jättää lapset (6kk & 2v) mummuille viikoksi hoitoon tai edes yhdeksikään yöksi yökylään kun eivät pysty/halua/jaksa niin pitkään hoitaa. Ehkä päästään sit 20v päästä kahdestaan jonnekin kun lapset on niin isoja että ne voi jättää yksin kotiin. En siis ole hirveän katkera, mutta toivon että te joilla moinen mahdollisuus on, osaatte olla siitä tosi onnellisia!
 
true
Ei me olla vieläkään miehen kanssa kaksistaan käyty viikonkaan reissuilla ja hyvin meillä menee, vaikka vanhin lapsi on jo 26 ja nuorin 11. Noin viiden vuoden ajan vanhemmat lapset ovat olleet aika useinkin nuorimmaisen hoitajana sen aikaa, että ollaan viikonloppureissuja päästy tekemään. Ei se automaattisesti meinaa väsymystä saati eroa, jos ei ala viikon lemmenlomia pitää jo pikkulapsiaikana.
 
"äipppä"
En kyllä pidä kauhean vahvana sellaista parisuhdetta, joka ei muutamaa vuotta pysy kasassa ilman viikon pituisia irtiottoja. Kyllä se suhde kaatuu sitten ihan muihin ongelmiin, kuin siihen ettei pääse viikoksi lemmenlomalle.
 
vieraaas
Realistille hauskaa matkaa! Itsekään en usko lapsien kärsivän, jos vanhempi/vanhemmat joskus irrottautuu arjesta ja huoltaa itseään/parisuhdetta.
Jokainen kuitenkin tekee omat ratkaisunsa ja sen minkä kokee parhaaksi itselleen, perheelleen ja parisuhteelleen. Mitä me muut ollaan arvostelemaan toisten ratkaisuja? Kun kyse ei kuitenkaan ole mistään heitteillejätöstä.
Itsekään en tiedä missä vaiheessa viikoksi lähtisin lasten luota pois. Lyhyempiä reissuja ollaan kyllä tehty vaikka lapset ovat pieniä olleetkin. Enkä usko heidän traumoja saaneet. Ja kyllä, olen lukenut lapsen kehityksestä melko paljon ihan ammatinkin vuoksi.
 
"Meiju"
Joillekin tarkoittaa, joillekin ei. Toisilla saattaa olla haastavampia tai sairaampia lapsia, rankempi työ, muutoin huonot tukiverkostot, rankkoja kokemuksia lähiaikoina, jne. Muutoinkaan mielestäni sitä puolisoa ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä.. Ei minulle ainakaan riitä perheen yhteinen luisteluhetki, tai meluisa ja kiireinen ruokailuhetki ravintolassa. Kuulostaa vähän marttyyriltä sellainen, joka kehuu parisuhdettaan vaikka on käynyt viimeksi kymmenen vuotta sitten miehensä kanssa pikaisesti ruokakaupassa.. Onkohan varma että mieskin on noin tyytyväinen tilanteeseen:)
 
äippppä
[QUOTE="Meiju";29576976]Kuulostaa vähän marttyyriltä sellainen, joka kehuu parisuhdettaan vaikka on käynyt viimeksi kymmenen vuotta sitten miehensä kanssa pikaisesti ruokakaupassa.. Onkohan varma että mieskin on noin tyytyväinen tilanteeseen:)[/QUOTE]

Kuka sanoi noin? meni multa ihan ohi :) Ei kyllä minustakaan kuulosta kivalta, onneksi tuon ja viikon lemmenloman väliin mahtuu paljon muutakin ;)
 
Meidän lapset oli isovanhempien kanssa mökillä pari viikkoa silleen, että vanhin taisi olla viiden vanha ja nuorin alle 2v. Mulla ei ollut kesälomaa, ei taloudellisesti mahdollisuutta pitää palkatonta, lapset ei olisi päässeet samaan kesäpäiväkotiin ja ukkokullalla oli vuoden kiireisin aika festareita kiertäessä. Ei siis ollut juurikaan vaihtoehtoja

Sekä isovanhemmat että muksut oli ihan tohkeissaan, he rakensi inkkarimajan mökin pihalle, marssivat metsään eväsretkelle, rakensivat papan kanssa pientä laivaa, kalastivat.. mulla oli tietenkin aivan mieletön ikävä, mutta tiesin että lapsille on parasta olla siellä kuin päiväkodissa. Sen jälkeen olen ihan hyvällä omallatunnolla jättänyt lapset mummoille myös lomamatkojen ajaksi.
 
Wieruus
Alkuperäinen kirjoittaja no voi hyvänen aika;29577139:
En todellakaan jättäisi, en edes yhdeksi yöksi. Huonolla pohjalla pitäisi suhteen olla, jos se ei perhearkea kestä.
Miten nämä kulkevat käsikädessä. Tarkoitan siis huonoa parisuhdetta ja lasten hoidossa oloa lomanajan?
 
no voi hyvänen aika
[QUOTE="Mona";29577340]Miksi et jättäisi edes yhdeksi yöksi?[/QUOTE]

Miksi jättäisin, kun mitään tarvetta ei sille ole? Kyllä lapsen pitää saada nukahdettua ja herättyä edes toisen vanhemman kanssa noin pienenä. :)
 
.............
En pystyisi millään olla erossa vapaaehtoisesti noin pitkään. Meillä molemmat lapset on ollut reilun vuoden ikäisestä saakka yhden yön reissuja mummolassa silloin tällöin,nämä riittäneet kahdenkeskiseksi irtiotoksi tässä pikkulapsivaiheessa. :)
 

Yhteistyössä