Vilja-allergiaa?

  • Viestiketjun aloittaja Äiti ihmeissään
  • Ensimmäinen viesti
Äiti ihmeissään
Aloitimme 6kk ikäiselle lapsellemme kaurapuuron tavallisella elovenalla ja nyt kun on 4pvää sitä syönyt aamuin ja illoin on vaippa-alueelle tullut näppyjä reilusti. Aluksi niitä oli vain vähän (sai aluksi puuroakin vain rkl) ja ajattelin sen olevan hikinäppylää. Nyt kuitenkin vaippa-alueelle on tullut paksuuntunutta ihoa joka on täynnä pientä näppylää. Sinkkivoide on vähän helpottanut mutta kutisee ilmeiseti aikalailla koska vauva yrittää raapia ihottumakohtaa heti kun vaipan ottaa pois. Ilmakylpyjä on annettu runsaasti mutta ne eivät tunnut auttavan. Kakka on muutaman kerran ollut vihertävää ja limaisen oloista puuron jälkeen (n.2h puuron syönnin jälk tullut kakka ja muuta kun puuroa ei ole silloin syöty).

Voisiko tämä olla allergiaa kauralle vai vain yliherkkyyttä joka menee ohi? Toistaiseksi olen jättänyt kauran pois. Lapsemme on myös yliherkkä porkkanalle ja päärynälle. Molemmista tulee välittömästi punaisia näppyjä suun ympärille. Kaurasta ei suun ympärille tullut, mutta vaippa-alueelle sitäkin enemmän.
 
Meillä 7,5kk pojalle on myös ilmestynyt näppyjä vaippa-alueelle. Poika on atoopikko mutta allergiat on selvittämättä. Meillä ollaan syöty jo monipuolisesti pitkän aikaa mutta nyt vasta alkoi nämä iho-ongelmat. Vaikea tässä on arvailla mistä johtuu kun kaikki ruoka sopi pitkän aikaa. Mietin myös pitäisikö vaippamerkkiä vaihtaa vaikka pitkään ollaan pampersia käytetty ja se on sopinut. Lääkärikäynti meillä on vasta reilun viikon kuluttua.
 
sasku
Meillä tyttö 10kk ja todettiin vilja-allergia nyt. Epäilinkin jo oireista kun keskimmäisellä tytöllä oli myös.Meillä suomalaisista viljoista tulee puklauttelua ja oikein pahan hajuista kakkaa ja ripulia. Vehnästä nousi heti punaisia näppyjä peppuun ja ne kutisivat. Neuvolassa sanoivat että laita kortisoni voidetta ihottumaan mutta pitää varoa limakalvoja. Me ssaatiin sillä ihottuma rauhottumaan. Vilja-allergia voi helpottua kun lapsi kasvaa. Meillä keskimmäisellä ruvettiin kokeilemaan viljoja kahden ja kolmen ikävuoden välillä ja tällä hetkellä voi syödä kaikkia viljoja.
 

Yhteistyössä