Viljojen provosointi

Tyttärelläni maito-, soija-allergia, kotimaiset viljat.... Neiti oireilee suolistolla.
(ohrasta olen 100 % varma, limainen, vihreä, haiseva kakka, oksennukset, itkuisuus...)

Kävimme kauraprovokaatiossa, mitään oireita ei sairaalassa vielä tullut. Mutta kun pääsimme kotiin tuli ensimmäinen kakka, joka oli normaali. Pian tuli toinen kakka, joka oli kuin täynnä ilmaa :eek: :(
Jatkoin kokeilua seuraavana päivänä (aamupuuro) ja neidiltä tuli vetelä, haiseva kakka.
Ilmavaivojakin oli vähäsen ja itkuisuutta. :'(
Soitin osastolle ja hoitaja käski pitää taukoa ja kokeilla uudelleen parin päivän päästä. Tein niin -> kakka oli taas vetelää.

Lääkäri soitti ja kerroin hänelle oireet.
Hänestä lapsi ei ole kauralle allerginen :headwall:

Kertokaahan mielipiteitänne. ;)
 
Just joo. Ihan käsittämätöntä! Kuten jo itsekin tiedät, niin kyllä nuo olivat ihan selkeät allergiaoireet, mutta mikä lääkäriltä jäi ymmärtämättä? Oliko kyseessä ihan allergologi vai joku muu "jäärä" , joka ei laske allergiaoireeksi muuta kuin ihottuman??? Mulla on hiukan huonoja kokemuksia altistuksista tuossa meidän paikallisessa sairaalassa, joten hoidetaan kaikki altistukset samalla tutuksi tulleella allergologilla yksityisesti.

PS. En ehkä keittelisi vielä sitä kaurapuuroa ihan joka aamu ;)
 
Niin. Samalle lääkärille aika ensikuussa, kokeillaan jotain muuta viljaa. :ashamed:
Eli lasta kiusataan taas.

Hänestä tosiaan ihottuma on oikeaa allergiaa |O
joka kerta hän katsoo tytön ihon ja toteaa, "en ole koskaan nähnyt kenelläkään allergisella näin siistiä ihoa" :headwall:

Mutta näinhän se on että alkaa epäröimään
kun lääkäri on ihan toista mieltä :'(
.
 
Miksi teillä muuten noita viljoja edes noin urakalla kokeillaan? Meillä lapsi on 1v8kk ja vielä ei ole tehty yhtään virallista vilja-altistusta. Meillä syödään nyt tattaria, riisiä, hirssiä, amaranttia ja quinoaa. Imetysdieetillä kotimaiset on huonoiksi havaittu ja pienistä vahinkoaltistuksista on jo tullut kotona oireita, joten ei olla niitä lähdetty edes sen suuremmin kokeilemaan. Meillä lapsi on aika (=todella) laajasti allerginen, joten ollaan yritetty laajentaa ruokavaliota joillan vähän todennäköisemmin sopivilla. Ehkä mennään vehnä altistukseen ensi kesänä, jotta saataisiin se korotettu tuki. Mutta eihän sen tuen hakeneminenkaan vaadi kai kaikkia viljoja altistettavaksi sairaalassa? Meillä on maitoaltistus nyt kevään aikana ja riippuu miten tilanne tässä nyt etenee, tehdäänkö se vehnä vai ei. Allergologi oli sitä mieltä, ettei vielä vehnää kannata kokeilla ja haetaan tukea ilman altistusta.

Meillä on muuten lapsella hyvä iho myös. Välillä on jalassa pari kuivaa läikkää, mutta muuten aivan virheetön iho. Ei se siis mikään mittari allergioiden vaikeudesta ole, harmittavasti joidenkin opit on kuusikymmentä luvulta |O :headwall:
 
Lääkäri ei kirjoita hoitotukeen todistusta, ellei ole allergia sairaalassa todettu.
Hänestä kun tuo kaura ei ollut allergisoiva, kokeillaan jotain muuta.
Ei kuitenkaan sitä ohraa, koska olen siitä "sata varma". :eek:
Meidän neiti syö tattaria ja riisiä. Hirssi on kokeilematta; onko hyvää?

Korotettu tuki; siihenkö on mahdollisuus jos on vehnäallerginen & maito?

Polvitaipeet meillä joskus auki. Ja posket punoittaa (kuten myös viimeksi siinä kauraprovokaatiossa).
 
Alkuperäinen kirjoittaja miesku:
Niin. Samalle lääkärille aika ensikuussa, kokeillaan jotain muuta viljaa. :ashamed:
Eli lasta kiusataan taas.

Hänestä tosiaan ihottuma on oikeaa allergiaa |O
joka kerta hän katsoo tytön ihon ja toteaa, "en ole koskaan nähnyt kenelläkään allergisella näin siistiä ihoa" :headwall:

Mutta näinhän se on että alkaa epäröimään
kun lääkäri on ihan toista mieltä :'(
.
:hug: Kaikenlaisia puoskareita valitettavasti vieläkin "hoitaa" lasten allergioita. Mä vaihtaisin lääkäriä. Hedelmällinen lapsen allergioiden hoito perustuu luottamukseen vanhempien ja lääkärin välillä ja yhteistä
ymmärrystä siitä mikä on allergiaoireilua. Onhan tuo myös tosiaan suorastaan silkkaa lapsen kiusaamista käydä noita kotimaisia viljoja hoitotukea varten läpi altistamalla. Vehnäaltistus riittäisi viljojen osalta.

Meillä on silent-refluksioireinen allergikkopoika (nyt 10,5 kk), jolla myös on ollut aina loistokuntoinen iho, jopa silloin pahimman maitoallergiaoireilun aikaan. Me hoidamme kaikki lapsen allergia-asiat yksityisellä allergologilla ja samoin mahdolliset valvotut altistukset. Julkiselta puolelta ei ole oikein hyviä kokemuksia lapsemme hoidossa...

Meillä on kokeiltu viljoista hirssi ja riisi, kumpikin sopivat. Näistä on puhtaat versiot: Hollen hirssipuuro ja Dr Kousan Risdiet. Seuraavaksi kokeillaan tattaria (keskinen). Kotimaisia viljoja vältellään vielä allergologin kehoituksesta, onhan noita vähemmän riskialttiita viljoja kokeiltavaksi ensin.

Vehnäaltistus tehdään todennäköisesti valvotusti kesäkuussa. Ei ole meillä mitään kokemusta vehnästä. Jos vehnä ei käy, niin sitten laitetaan hoitotukianomus Kelaan. Perushoitotuen saa maito- ja vilja (=käytännössä vehnä!!) allergioilla. Korotettua hoitotukea näillä allergioilla ei saa.

 
Voi sentään :hug: Tosi surkea lääkäri teidän kohdalle osunut!! Kannattaa varmaan yrittää vaihtaa sairaalan sisällä toiseen lääkäriin, jos ei ole vakuutusta yksityistä varten.
Meidän pojalle käy tattari melkein, eli vain joka toinen päivä nautittuna.. viljoista on lisäksi testattu riisi, hirssi ja kaura, joista mikään ei sovi. Tattari oli siis eka toivonkipinä viljapuolella. Parin viikon päästä altistetaan vehnä, koska meiltäkin se astma löytyy - näin saadaan sitten toivottavasti se korotettu tuki (tai vehnä sopimaan :LOL: ). Vehnää ei olla siis entuudestaan kokeiltu.. Vähän kyllä hirvittää se altistus, koska ihmehän tällä taustalla vaadittaisiin, että kyseinen vilja olisi sopiva :x
 
Kiitos teille tuestanne :hug:

Jaksamista allergioiden parissa.

Meillä on kyllä vakuutus, mutta syyskuussa kun alkoivat maitoallergiaoireet, sai neuvolalääkäri minut vakuuttuneeksi ettei ole mitään allergiaa. Vaikka lapsen kakka aivan hirveää :( sanoi vain että on suolen kypsymättömyyttä.
Jatkoin kuitenkin imetysdeittailua, ja siitä oli valtava apu.
Jos olisin silloin tajunnut - siis luottanut itseeni olisin varannut ajan yksityiseltä. :|
 
Eipä vielä ole myöhäistä ollenkaan siirtyä yksityisen tahon puoleen hoitamaan lapsesi asioita, voipi olla, että lähtee lujaakin aukeamaan nämä allergia-asiat, kun käytte oikeanlaisella tohtorilla..

Eikös se hoitotuki ole aika pieni? (n.80e/kk).... Mä ainakin päätin, etten sen takia edes lähde lasta kiusaamaan vielä moisella altistusrumballa, kun on kuitenkin suht pieni summa, sitten olisi eri asia, jos mennään satasen paremmalla puolella, kun nämä kokeilut vaatii kuitenkin rahaakin aikas lailla. Esim meillä juotiin omakustanteisesti neocatea kolmisen kuukautta, pörssiin otti, mutta selvittiin, vaikkei tuohon mitään tukia saanut mistään. Lääkäri kyllä yritti kelalle laittaa lausuntoa siitä, muttei tuolta ole mitään kuulunut, tuskin kuuluukaan....

Sinuna kokeilisin ensin näitä muita viljoja ja sitten vasta myöhemmin, jos/kun on tarvis esim. hoitopaikkaan viedä todistusta allergioista, niin altistaisin vasta näitä kotimaisia....
 
miesku: Samaa mieltä olen Jonnakarin kanssa, että teillä ei ole ollenkaan myöhäistä siirtyä asiantuntevalle lasten allergologille yksityiselle puolelle. Missä päin asutte?

Meillä on myös vakuutus. Ensin käytettiin yksityisellä puolella lastenlääkärillä, joka ei oikein osannut kuitenkaan meitä auttaa. Sitten kun meillä alkoi tulla ajoittain veriviiruja lapsen suusta, hän laittoi lähetteen julkiselle puolelle. Siellä sitten menikin se kaksi kuukautta täysin hukkaan! Vieläkin mua harmittaa ko. jakso aikojen odotteluineen ja se allergiapuolen tietämättömyys lääkäreillä!! Siirryttiin sitten nykyiselle allergologillemme yksityiselle puolelle, mistä alkoi hetimmiten positiivinen kehitys =) Sanottiin siinä vaihessa "sanoyora" julkiselle puolelle...

Hoitopaikkaa varten ei tarvitse altistaa kotimaisia viljoja, näin on ainakin meillä päin. Sinne riittää lääkärin lausunto, jossa kerrotaan että lapsi on allerginen ja lääkärin lista lapselle sopivista ruoista (lista on tietysti vanhemmilta). Vanhemmat sitten myöhemmin päivittävät sopivien ruokien listaa. Ihan pienten lasten kohdalla voikin olla järkevämpää toimittaa lista sopivista ruoista, eikä lista vältettävistä. Muutoin hoitopaikassa aletaan antaa lapselle kaikenlaista uutta tiheään tahtiin ja vieläpä vanhempien tietämättä uusista ruoista.

Meillä suunnitelmissa on tehdä vehnäaltistus valvotusti. Meillähän ei ole siitä kotikokeilua tehty missään vaiheessa. Ensisijaisena toiveena toki on että vehnä sopisi. Se helpottaa ruoan laittoa ja mahdollistaa mahdollisesti myös ns. epäpuhtaampienkin muiden viljojen käytön. Monissa leivissäkin on aina sitä vehnää... Jos nyt sitten sattuisi, että vehnä ei sovi, niin sitten saadaan valvotusta altistuksesta lausunto hoitotukeen. Iso rahahan se ei ole mutta apua sekin tuo. Varsinkin nuo puhtaat erikoisviljatuotteet on tyyriimpiä. Jos meillä lapsen vointi ja allergiatilanne olisi vaikea, en lähtisi tekemään vehnäaltistusta pojalle. Eli tilannekohtaisesti mennään kohti kesää =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja miesku:
Korotettu tuki; siihenkö on mahdollisuus jos on vehnäallerginen & maito?
Tuota korotettua tukea taitaa olla todella vaikea saada. Tai ei ainakaan meillä saa. Pojalla (07/05) käytössä 3 ruoka-ainetta ja lisäksi vitamiini, kalkki, astmalääkkeet, infektiokierre ja atopia. Maitoallergia ja vilja-allergiat todettu sairaalassa ja alin tuki tulee. Astman vuoksi.

En väitä etteikö tukea voisi saada, me emme saaneet valituksesta huolimatta.
 
Miten ihmeessä teille ei Tipunen tuota tukea makseta?! Tai siis mitkä ovat kelan perusteet eväämiselle? Olen ollut siinä luulossa, että kunhan astmalääkitys menee säännöllisesti 2x vrk ja vehnäallergia on todettu, niin tuki on sillä selvä. Ainakin meidän allergologilta sain tämän käsityksen.. ja siksi halutaan tuo vehnä nyt altistaa, kun on kuitenkin jo isosta rahasta kyse. Meillä on astmalääkkeet menneet toukokuussa 6kk, mutta tilanne on nyt kyllä tosi hyvä. Eli en sitten tiedä, tuleeko sen takia kielteinen päätös, jos astma alkaa olla hallinnassa tai lääkityksen purkamista suunnitellaan... Kuinka usein tuen perusteet tarkastetaan?
 
vilmis Kuopuksen ruoka-aineet ovat sellaisia tuiki tavallisia: riisi, nz-lammas ja päärynä. Pojan hoidosta ei kuulemma aiheutu suurempaa rasitusta kuin terveenkään lapsen. Vaikka poissaoloja töistä kyllä kertyy... Valitimme päätöksestä kahteen otteeseen mutta mulla on oikeesti parempaakin tekemistä kuin lähetellä kelaan lappuja. Tukea on mahdollista hakea takautuvasti puolelta vuodelta, esim jälleen koitan infektiokierteen perusteella tuota korotettua. Ruokapuolen takia emme sitä saa. Jälleen korostan että päätöksissä on todella paljon eroja eri Kelan virastojen välillä. Toiset saavat näillä perusteilla korotettua ilman mitään valituksia. :/
 
Korotettua hoitotukea todella vaikea saada. Yksi lapsistani sairastaa lastenreumaa. Ja se aiheuttaa valtavasti poissaoloja ja huolta ja murhetta. Alin tuki silti. Lapsi muka ei tarvitse niin paljon "hoivaa" :eek:
Pitäis vastata niille, että tulkaa itse kantelemaan lasta.. ja kuljettamaan fysikaalisiin ja sairaalaan. Kelan tuen saamiseen en luota yhtään.

Meillä on vieläkin saamatta päätös maidon korvattavuudesta. Kun soitin ja kysyin onko edes lääkärintodistus tullut, he sanoivat ettei ole ollenkaan varma että korvattavuus saadaan.
Tätä en epäile yhtään :LOL:
Taitaa vaan nauru olla kaukana jos hylky tulee... :ashamed:
 
Huhhuhuh mitä kohtelua jälleen kerran.. Meillä tuskin siis mitään mahkuja koko tukeen, kun pojalla on jo 3-5 ruoka-ainetta (sopivia bataatti, possu ja päärynä, tattari ja parsa vielä tosiaan vähän auki). Mutta täytynee siis runoilla hakemukseen kaikki mahdollinen.. Valituksen kautta vasta sain sellaista äitiysrahaakin, johon olin oikeutettu (piti vähän viilata pilkkua ja lukea tosi tarkkaan sitä pientä pränttiä, niin eivät voineet olla korjaamatta erehdystään :D ). Mutta joo, on se vaan kohtuutonta, että näiden pahojen huolten keskellä pitää vielä taistella jotain "tukitahoa" vastaan. Ei paljon tuelta tunnu, ei.
Voisiko olla, että lääkärikin voi lausunnollaan vaikuttaa siihen, kuinka tosissaan kela asian ottaa? Meinaan vaan,että jos Mieskulla esim. lääkärikin on suhtautunut epäilevästi allergioihin, niin kelakaan ei ota vakavasti. Meillä lääkäri on aina kirjoittanut lausuntoihin tosi selkeästi ja tarkasti kaikki oireet ja tehnyt erittäin selväksi, että hän kannattaa tuen myöntämistä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tipunen:
vilmis Kuopuksen ruoka-aineet ovat sellaisia tuiki tavallisia: riisi, nz-lammas ja päärynä. Pojan hoidosta ei kuulemma aiheutu suurempaa rasitusta kuin terveenkään lapsen. Vaikka poissaoloja töistä kyllä kertyy... Valitimme päätöksestä kahteen otteeseen mutta mulla on oikeesti parempaakin tekemistä kuin lähetellä kelaan lappuja. Tukea on mahdollista hakea takautuvasti puolelta vuodelta, esim jälleen koitan infektiokierteen perusteella tuota korotettua. Ruokapuolen takia emme sitä saa. Jälleen korostan että päätöksissä on todella paljon eroja eri Kelan virastojen välillä. Toiset saavat näillä perusteilla korotettua ilman mitään valituksia. :/
Oletko lukenut Rauli Mäkelän kirjan Irti tulehdusierteestä?Voisi auttaa teillä :) .
 

Yhteistyössä