Vinkkejä Dubain matkaa varten?

Greippi
Olimme reissussa pari vuotta sitten.

Ehdottomasti kannattaa käydä kultasoukissa vaikka vain katselemassa. Tavaratalot ovat hienoja ja niissä vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Niissä on mm. Early Learning Centre ja Mothercare -liikkeitä, joita Suomessa ei ole. Hinnat ovat aika samat kuin Suomessa.

Kävimme jokiristeilyllä (illallinen) ja se oli ihan mukava, vaikkei ruoka nyt niin kovin ihmeellistä ollutkaan. Maisemat olivat kauniita illalla.

Jos meinaatte mennä rannalle, kannattaa ehdottomasti mennä sinne maksulliselle (ei ole kovinkaan kallis). Yleisellä rannalla on aika sotkuista ja turhan paljon sotkevia ja kovaäänisiä venäläisiä turisteja. Maksullisella on myös paremmat palvelut. Meidän hotellilta oli ilmainen kuljetus sinne ilmaisrannalle, mutta kuljettaja suostui kyllä viemään sopimalla sinne hieman kauempana olevalle maksullisellekin.

Kävimme myös siellä rannan kulmilla sijaitsevassa moskeijassa (en muista nimeä, mutta on ainoa, jonne ulkomaalaiset pääsevät) ja se oli tosi mielenkiintoinen tilaisuus. Muistakaa ottaa huivit mukaan ja pukeutua muutenkin peittävästi. Muutenkin Dubaissa kannattaa esim. pukeutumisessa muistaa, että on muslimimaassa, vaikka se aika liberaali onkin.

Antoisaa matkaa, hieno paikka!
 
Tulimme 19.12 Dubaista.
Me otamme loman rentoutumisen kannalta, joten rannalla (Dubai beach park) tuli oltua. Pääsymaksu oli 5 dirhamia aikuisita, (lapsemme on 3 vuotias). Al Mamzar parkia on tultu myös kokeiltua, se on ehkä rauhallisempi ja siellä on mukavia poukamia.

Ostoskeskuksissakin tuli käytyä, mutta niissä on hinnat korkeampia, kuin pikku liikkeissä. Onhan ne näkemisen arvoisia. Ostimme kultaa, elektroniikkaa, vaatetta ja itselleni silmälasit.

Meillä oli vaunut mukana, mielestäni on tarpeen hurjan liikenteen puolesta, ja auttavat muuten kadunylityksessä (autoilijat antavat tietä helposti kun näkevät vaunut).
Ruokailu oli vähän yksipuolista lapsella, mutta hotellihuoneessamme oli leivänpaahdin joten paahtoleipää syötiin jonkin verran sekä paikallista jugurttia ym. Lastenruokia löytyy, meillä ainakin hed.soseet ja jugurtit on maistunut. Kun neiti oli puolitoistavuotias ekaa reissua tehdessä, teimme hänelle ruuan huoneessamme mm. kalapuikkoja, perunaa, nugetteja...

Tässähän tätä..

hyvää lomaa!
 
Hei!
Mekin ollaan varaamassa Dubain matkaa, mutta olisiko teillä hyviä hotelli vaihtoehtoja?
Meillä kaksi lasta 2- ja 4-vuotiaat, eli lasten ehdoilla mennään.
Ollaan kovia olemaan auringossa ja uimaan, mutta olisi kiva olla lähellä ostoskeskuksiakin.
Mikä on todellinen lämpötila dubaissa tähän aikaan?
 
Desert Rose
Desert Rose on hyvä huoneistohotelli, sieltä saa suht edullisesti kaksion, joka on tosi hyvin varusteltu. Aurinkomatkat ainakin myy sitä. Lämpötila oli ennen joulua n. 25 astetta, nyt en osaa sanoa.
 

Yhteistyössä