Vinkkejä lapsiperheelle Tanskan lomaa ajatellen

Olemme lähdössä asuntoautolla pariksi viikoksi Tanskaan. Nettiä ja opaskirjoja on toki selailtu, mutta kaipailisin lapsiperheiden (ja toki myös muidenkin) kokemuksia kivoista ja käymisen arvoisista paikoista. Legoland on tokikin lapsillemme ykköskohde, joten myös kokemuksia ja vinkkejä sieltä kaipailisin.
 
"poikia3"
Legoland on elämys, tosin heinäkuussa ja elokuussa melkoisen ruuhkainen. Ekalla kerralla oltiin siellä 2 päivää, toisella kerralla pikapassin kanssa (maksoi 99 kruunua, eli reilun 10 euroa per hlö) päivän, ja se tuntui liian vähältä. Pikapassin kanssa pääsee muutaman jonon ohi, eli sitä kannattaa miettiä.

Suht. lähellä Legolandia, on Givskuds Zoo, johon ehdottomasti kannatta mennä, paikka on safaripuisto, jossa välillä liikutaan autolla ja välillä jalkaisin.

Jos huono keli yllättää Legolandin lähistöllä, Lalandian vesipuisto on oiva vaihtoehto.

Me olemme käyneet vain tuossa Legolandin ympäristössä, Koldingin kaupungissa on kiva leikkipuisto, jossa kaikki oli ilmaista (ei ruoka toki), mutta esim. pääse melomaan ihan ilmaiseksi.

Upeita rantoja löytyy myös ja Skagenissa olisin itse halunnut kovasti päästä käymään.
 
"Äiti"
Legolandiin kannattaa ottaa omia eväitä mukaan. Siellä on kivoja piknik-paikkoja (pöytä ja penkit kera aurinkovarjon). Legolandissa on ollut myös pieni vesileikkialue jossa lapset voi sään salliessa vilvoitella ja vanhemmat hetken huilata. Siis uikkarit ja pyyhe mukaan. Niin ja Legolandiin kannattaa mennä heti, kun se aukeaa!
 

Yhteistyössä