Vinkkejä vauvan öisiin juttelumaratooneihin?

Vauvamme (6kk) tykkää aamuöisin jutella puolesta tunnista kolmeenkin tuntiin. Viime yönä oli meno päällä sängyssä taas klo 1-4 ja päätin että nyt tälle pitää jotain tehdä. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Miten saitte vauvan nukkumaan?

Meillä ongelmana on se että vauva viihtyy sängyssä yksikseen jutellen, pärisyttäen, potkien ja ties mitä se siellä puuhaakaan. Kyse ei siis ole itkusta, joten häntä ei auta ns. rauhoitella tassuttelemalla tai muuten. Jos yrittää tuttia laittaa suuhun, hän ottaa sen pois ja alkaa leikkiä sillä. Lisäksi tuntuu että poika vaan innostuu siitä kun huomaa jonkun nousevan ylös. Meillä on ihan pimeätä ja hiljaista, mutta silti vauva jaksaa tuota nykyisin melkein joka yö... :( Mitähän me tehdään väärin? Päivisin yritän järjestää ohjelmaa ja poika nukkuu päiväunet kiltisti. Lisäksi hellitään häntä paljon, joten toivottavasti ei lisää hellyyttä enää kaipaa.

Neuvolasta sain monisteen unikoulusta, mutta siinä puhutaan vain vauvan rauhoittelusta kun se itkee tms. Meillä taas ei parane mennä sängyn viereen, siitä se vaan innostuu lisää ja alkaa kiljumaan. Poika ei osaa vielä ryömiä, mietin liittyisikö tämä siihen?

Joka tapauksessa kommentteja kaivataan! :)
 
hilluttelija
Meillä oli samaa puolen vuoden iässä. Annoin jutella ja touhuta omassa sängyssään enkä reagoinut vauvan tekemisiin mitenkään. Pikku hiljaa oppi nukkumaan yöllä.
 
Kiitos vinkeistä, pitää laittaa korvatulpat ensi yöksi. :) Toivottavasti tämä olisi ohimenevää...pikkasen rasittavaa kun toinen juttelee hyväntuulisena ja naureskelee ittekseen..tosin välillä alkaa itteäkin naurattamaan kun sitä kuuntelee. Mies nukkuu kun tukki vieressä, mutta toivottavasti mäkin saisin nukuttua tulppien avulla.
 

Yhteistyössä