Voi tauti, miten hyvää jauheliharisottoa tein!

"kotikokki"
Hyvää jauheliha-riisi-pöperöä on voinut olla.

Hyvä jauhaliharisotto syntyy esim näin

Ainekset:
2 dl risottoriisiä
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2-3 dl lihalientä
Suolaa ja pippuria

Valmistusohje:
1.Silppua sipuli.
2.Kuullota silputtu sipuli hetken aikaa voissa.
3.Lisää joukkoon jauheliha. Paista se kypsäksi.
4.Paista riisit oliiviöljyssä, toisella pannulla kunnes riisi ritisee.
5.Keitä riisi kypsäksi lisäämällä lihalientä vähän kerrallaan riisin joukkoon.
6.Yhdistä jauheliha, riisi, mausteet ja tomaattisose.
 
[QUOTE="kotikokki";26222731]Hyvää jauheliha-riisi-pöperöä on voinut olla.

Hyvä jauhaliharisotto syntyy esim näin

Ainekset:
2 dl risottoriisiä
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2-3 dl lihalientä
Suolaa ja pippuria

Valmistusohje:
1.Silppua sipuli.
2.Kuullota silputtu sipuli hetken aikaa voissa.
3.Lisää joukkoon jauheliha. Paista se kypsäksi.
4.Paista riisit oliiviöljyssä, toisella pannulla kunnes riisi ritisee.
5.Keitä riisi kypsäksi lisäämällä lihalientä vähän kerrallaan riisin joukkoon.


6.Yhdistä jauheliha, riisi, mausteet ja tomaattisose.[/QUOTE]



Mistä sinä päättelit ettei pöperössä ollut seassa mitään muuta?
Ihan oli jauheliharisottoa, johon laitoin lisäksi mainitsemiani aineksia.
 
  • Tykkää
Reactions: lissukka.
"kotikokki"
Alkuperäinen kirjoittaja TäysinHurahtanut;26222752:
Mistä sinä päättelit ettei pöperössä ollut seassa mitään muuta?
Ihan oli jauheliharisottoa, johon laitoin lisäksi mainitsemiani aineksia.
No koska tuorejuusto EI KUULU risottoon.
Olen oikeasti sitä mieltä, että tekemäsi ruoka on voinut olla hyvänmakuista.
Mutta risottoa se ei ole ollut.

Risotto on perinteinen pohjoisitalialainen ruoka, joka valmistetaan siihen erityisesti sopivasta riisilajikkeesta, kuten arboriosta, carnarolista tai violane nanosta. Se on alun perin lähtöisin Po-joen laaksosta, jossa riisiä on kasvatettu. Risotto on milanolaisen keittiön peruspilareita.

Risottoa valmistettaessa riisiä freesataan eli kuullotetaan hetken aikaa oliiviöljyssä tai voissa ennen liemen lisäämistä. Erityisen kuuluisa risotto on Risotto alla Milanese, joka keitetään liha- tai kanaliemessä ja maustetaan juustolla ja sahramilla.

Monia hyvin samankaltaisia ruokalajeja on olemassa, mutta italialaisen keittöperinteen mukaan niitä ei tulisi kutsua risotoksi, jollei riisi ole hieman valuvaa.
 
"nuuh"
Alkuperäinen kirjoittaja TäysinHurahtanut;26222770:
Tässä ketjussa taas pääsee hyvin esille se kuinka jotkut ovat kovia vetämään omia johtopäätöksiä ja sen mukaan arvioimaan toista - kuten tässä minun ruuanlaittoani. :)
Älä huoli jos teille maistui niin sehän on pääasia. Jätä nää mini välimäet etsimään egoaan vaikka täältä palstalta ja pistä risottoa poskeen vaan:)
 
"vieras"
[QUOTE="nuuh";26222788]Älä huoli jos teille maistui niin sehän on pääasia. Jätä nää mini välimäet etsimään egoaan vaikka täältä palstalta ja pistä risottoa poskeen vaan:)[/QUOTE]

Ei tarvitse olla Välimäen kaltainen huippukokki tietääkseen jotakin ruoanlaiton perusteista, kuten siitä, mitä on risotto. =)

Ihan hyvää ruokaa ap varmasti teki, mutta risottoa se ei ole.
 
[QUOTE="kotikokki";26222776]No koska tuorejuusto EI KUULU risottoon.
Olen oikeasti sitä mieltä, että tekemäsi ruoka on voinut olla hyvänmakuista.
Mutta risottoa se ei ole ollut.

Risotto on perinteinen pohjoisitalialainen ruoka, joka valmistetaan siihen erityisesti sopivasta riisilajikkeesta, kuten arboriosta, carnarolista tai violane nanosta. Se on alun perin lähtöisin Po-joen laaksosta, jossa riisiä on kasvatettu. Risotto on milanolaisen keittiön peruspilareita.

Risottoa valmistettaessa riisiä freesataan eli kuullotetaan hetken aikaa oliiviöljyssä tai voissa ennen liemen lisäämistä. Erityisen kuuluisa risotto on Risotto alla Milanese, joka keitetään liha- tai kanaliemessä ja maustetaan juustolla ja sahramilla.

Monia hyvin samankaltaisia ruokalajeja on olemassa, mutta italialaisen keittöperinteen mukaan niitä ei tulisi kutsua risotoksi, jollei riisi ole hieman valuvaa.[/QUOTE]

Tekemäni ruoka oli risottoa jota tuunasin. Piste. :)
 
"kotikokki"
Alkuperäinen kirjoittaja TäysinHurahtanut;26222752:
Mistä sinä päättelit ettei pöperössä ollut seassa mitään muuta?
Ihan oli jauheliharisottoa, johon laitoin lisäksi mainitsemiani aineksia.
Pyydän anteeksi jos käyttämäni "pöperö" -sana kuulosti mielestäsi aliarvostavalta. Käytän ko sanaa myös omista kokkauksistani silloin tällöin. Ja esim omassa jauheliha-makaroni-pöperössäni on muutakin kuin ko aineksia, mutta en koe järkeväksi jokaista vihannesta ja maustetta eritellä vaan ainoastaan pääraaka-aineet.

Mutta kuten todettu RISOTTO on aivan omanlaisensa italialainen ruoka ja mitä tahansa ruokaa jossa on riisiä ja muita raaka-aineita sekaisin ei pitäisi kutsua risotoksi.

Edelleenkin totean, että tekemäsi riisiruoka on voinut olla OIKEIN HYVÄN MAKUISTA, sitä en epäile ollenkaan.
 
"kotikokki"
[QUOTE="kotikokki";26222831]Pyydän anteeksi jos käyttämäni "pöperö" -sana kuulosti mielestäsi aliarvostavalta. Käytän ko sanaa myös omista kokkauksistani silloin tällöin. Ja esim omassa jauheliha-makaroni-pöperössäni on muutakin kuin ko aineksia, mutta en koe järkeväksi jokaista vihannesta ja maustetta eritellä vaan ainoastaan pääraaka-aineet.

Mutta kuten todettu RISOTTO on aivan omanlaisensa italialainen ruoka ja mitä tahansa ruokaa jossa on riisiä ja muita raaka-aineita sekaisin ei pitäisi kutsua risotoksi.

Edelleenkin totean, että tekemäsi riisiruoka on voinut olla OIKEIN HYVÄN MAKUISTA, sitä en epäile ollenkaan.[/QUOTE]

Joskin tuollaista valmista taco-mauste pussia en kyllä itse käyttäisi. Niissä on yleensä aina ihan turhia lisäaineita. Ja usein myös natriumglutamaattia, jota EN SUOSTU lapsilleni syöttämään.
 
[QUOTE="kotikokki";26222831]Pyydän anteeksi jos käyttämäni "pöperö" -sana kuulosti mielestäsi aliarvostavalta. Käytän ko sanaa myös omista kokkauksistani silloin tällöin. Ja esim omassa jauheliha-makaroni-pöperössäni on muutakin kuin ko aineksia, mutta en koe järkeväksi jokaista vihannesta ja maustetta eritellä vaan ainoastaan pääraaka-aineet.

Mutta kuten todettu RISOTTO on aivan omanlaisensa italialainen ruoka ja mitä tahansa ruokaa jossa on riisiä ja muita raaka-aineita sekaisin ei pitäisi kutsua risotoksi.

Edelleenkin totean, että tekemäsi riisiruoka on voinut olla OIKEIN HYVÄN MAKUISTA, sitä en epäile ollenkaan.[/QUOTE]

Ei pöperö sanassa mitään vikaa ole, käytän sitä itsekkin. Sen sijaan en pidä pilkan viilaamisesta tai kuten meillä päin sanotaan pilkun nussimisesta. :)

Mitä väliä sillä on oliko tekemäni ruoka nyt kirjaimellisesti oikeaa&aitoa risotto, mutta tuon kaltaista ruokaa kutsutaan täällä meillä päin risotoksi. Ja thäts it. :)

Minä en nyt jaksa alkaa energiaani tuhlaamaan jonninjoutavaan iikittämiseen asioiden oikeista ja ei oikeista nimistä.
 
[QUOTE="kotikokki";26222844]Joskin tuollaista valmista taco-mauste pussia en kyllä itse käyttäisi. Niissä on yleensä aina ihan turhia lisäaineita. Ja usein myös natriumglutamaattia, jota EN SUOSTU lapsilleni syöttämään.[/QUOTE]

Sepä mukava :)

Minäpä käytän välillä ja hyvin maistuu. Enkä pode siitä lainkaan huonoa omaatuntoa!
Lapset kehuivat hyväksi ja ottivat jopa lisää!
 
"vieras"
[QUOTE="kotikokki";26222831]

Edelleenkin totean, että tekemäsi riisiruoka on voinut olla OIKEIN HYVÄN MAKUISTA, sitä en epäile ollenkaan.[/QUOTE]

Sitähän minäkin yritän sanoa, mutta ruokalajeista olisi puhuttava niiden oikeilla nimillä. Vähän sama kuin vaikka että karjalanpiirakaksi kutsuttaisiin uppopaistettua piirakkaa, jonka sisällä jauhelihaa ja riisiä.
 
"vieras"
[QUOTE="kotikokki";26222844]Joskin tuollaista valmista taco-mauste pussia en kyllä itse käyttäisi. Niissä on yleensä aina ihan turhia lisäaineita. Ja usein myös natriumglutamaattia, jota EN SUOSTU lapsilleni syöttämään.[/QUOTE]

ja natriumglutamaattia sinäkin olet autuaan tietämättömätä lapsillesi ja itsellesi syöttänyt ennenkuin siitä alettiin vaahdota ja jokaisessa pakkauksessa alkoi erikseen olemaan "ei natriumglutamaattia" merkkejä....
 

Yhteistyössä