Voihan ruma sana! :(

On se isompi kuin opintoraha asumislisän kanssa ilman 300 euron opintolainaa, jota ilman olen tähän asti kituutellut. :wave:

Opintoraha siis 259,01 euroa ja asumislisä 80% asumiskustannuksista, enimmillään 201,60 euroa kuukaudessa. Tästä sitten vähennetään verot.

Minimiäitiysraha ei näillä kulutustottumuksilla huoleta ollenkaan. Kyllä sitä hengissä pysyy, mutta ei paljoa passaa törsätä. Taloudellisesti kannattaisi siis mieluummin olla työtön.

Köyhyysraja tilastollisesti taitaa olla 800 euroa kuussa. Hiphurraa hyvinvointivaltio... näin sitä panostetaan opiskelijoihin ja lapsiperheisiin.
 
ja Kela.fi on asiointipalvelu, johon voi kirjautua pankkitunnuksin. Sieltä näkee paljonko napsahtaa tilille ja koska. Lisäksi kaikki päätökset ovat siellä luettavissa noin viikkoa ennen kirjeen saapumista.
 
eli jos et erikseen lasketuta muutosverokorttia sosiaalietuudelle (Kelan tuet) niin sitten ottavat palkkavero + 2%-yksikköä (mikäli veroprosenttisi yli 20%) tai sitten sen 20% (mikäli palkkaveroprosenttisi alle 20%).

ja jos taas lasketat sen muutosverokortin sosiaalietuudelle, niin Kela perii sitten sen prosentin mukaan, vaikka se olis 4% tai 44%.

--> eli aina kannattaa lasketuttaa muutosverokortti vanhempainpäivärahakaudelle! (eikä käyttää ansiotuloille tarkoitettua veroprosenttia)
 

Yhteistyössä