Voiko 2v. pärjätä ilmän päikkäreitä?

Tiedän mitä melkein kaikki ajattelee: et vaan yritä tarpeeksi ja annat periksi.. Siis kyse tästä päikkäri asiasta. Tyttö on nyt 2v 4kk eikä nuku päikkäreitä. Melkoista kikkailua on ollut jo puolen vuoden ajan, mutta nyt en saa nukkumaan pakolla enkä vippaskonsteilla. Olen itkettänyt ja pakottanut olemaan sängyssä, jotta nukkuisi.. satuja luettu ja laulettu: mikään ei auta. On tosi väsynyt tuossa kuuden jälkeen illalla, mutta en tietenkään silloin anna nukkua vaan yöunille mennään siinä 20.30. Uskokaa; kaikki konstit on kokeiltu ja niiden toteuttamista vaikeuttaa 6kk ikäinen vauva; siis ei ole joka päivä aikaa taistella tuon isomman lapsen kanssa... :/

Voiko tämän ikäinen oikeasti pärjätä ilman päikkäreitä? Mistä tiedän, että hän saa unta riittävästi?? Yöuntakaan ei tule kuin korkeintaan 11h, yleensä jää siihen 10 tuntiin.. Unen tarpeen selvittäminen on vähän hankalaa kun tämä uhmapää itkeskelee pitkin päivää muutenkin milloin mistäkin pienestä vastoinkäymisestä..

Tämä 2vuotta tuntuu muutenkin kurjalta iältä: kaikki on yhtä taistelua; nukkuminen,syöminen, ulkoilu..kun ei voi saada kaikkea periksi!! |O

 
Jos nukuttaminen kestää kauemmin kuin itse päiväunet, ovat ne silloin olleet tarpeettomat (siis silloin jos/kun saat tytön edes nukkumaan ne päikkärit).

Kyllä meidänkin poika on pari kertaa jättänyt päiväunet väliin, vaikka ikää ei ole vielä edes kahta vuotta. Mutta onneksi vain siis pari kertaa.
 
No..yleensä en enää saa häntä nukkumaan ollenkaan..Nytkään ei ole nukkunut kahteen päivään ja tänään sain nukkumaan vasta tuossa kolmen maissa, joka on jo turhan myöhäinen päikkäreille mielestäni (ei tee mieli kukkua tyllerön kanssa enää yhdeksän jälkeen illalla..) Eräs päivä hän halusi itse nukkumaan ja nukahtikin saman tien..

Varmaan meillä on juuri tuo "välivaihe" menossa, eli on päikkärin alkaa olla taakse jäänyttä. Toisena päivänä hän taas on todella unen tarpeessa, mutta näitä päiviä on ehkä kaksi per viikko.. Tää välivaihe on kuulemma aika hankala kun lasta väsyttää muttei kuitenkaan nukuta..

Eniten tässä kiinnostaa se, että ollaanko me ainoita näin varhain jotka jättää päikkärit pois?
 
..siis ainoita jotka unet jättää tuossa vaiheessa pois! Meidän esikko jätti päikyt pois suunnilleen niihin aikoihin kun kakkonen syntyi, ikää esikolla oli 1v10kk. Poika nukkui pinniksessä vielä tuolloin, ja leikki itekseen tunnin - puolitoista päiväunien aikaan sängyssään ja huuteli sitten "nukkunu hyvät päikyt". :LOL: Kun poika siirrettiin 2-vuotiaana jatkettavaan sänkyyn, päivän "sänkyleikkikin" jäi pois, mutta keskellä päivää pyrittiin aina lueskelemaan/makoilemaan yhdessä jos vain vauva antoi siihen mahdollisuuden. Ekat pari kk illat oli aika kiukuttelua, mutta pian yöunet oli n12t/yö, ja päivät sujui ihan hyvin. Kaikilla ne päikyt ei vaan riitä sen pidemmälle, vaikka kuinka vanhemmat yrittäis nukuttaa. Ite olen kuulemma lopettanu päikyt 1v6kk iässä, samoin molemmat sisarukseni. Joten ei teillä erityisen epänormaaleja olla, mielestäni.. :whistle:
 
Meillä jätti esikoinen päikkärit kotona pois reilu kaks vuotiaana. Hoidossa nukkui vielä kaksi ja puoli vuotiaaksi, sitten jäi kotiin kun vauva syntyi. Meillä alkoi siinä 2-vuotiaana päikkärit menemään siihen että nukuttaminen/nukahtaminen kesti vähintään tunnin joskus ylikin. Nukkui sitten kyllä 2-3 tuntia. Mutta kun vauva tuli taloon niin eihän mulla olis aikaa ollut tuntia nukuttaa isompaa joten lopetettiin pakkonukuttaminen. Jonkin aikaa tehtiin niin että päivällä oli sellainen rauhoittumishetki, luettiin kirjoja tai katseli videota. Yöunet alkoi pidentyä ja parantua kun päikkärit jäi pois.
Siis kyllä tuon ikäinen saattaa jättää päikkärit pois. Olishan se kiva että nukkuis päivällä, mutta ei kaikki sitä vaan tee. Toiset sitten tarvii päikkärit vielä esikoulussakin.
 
VOI pärjätä. Riippuu paljon lapsen kokonaisunimäärästäkin, miten pärjäilee... Siis vrk:n kokonaisunimäärästä. Monella, joilla päikkärit jää pois "noin varhain" se yöuni sitten tahtoo lähennellä 12 tuntia, mennä sen ylikin. Kyllä se piisaa 2- vuotiaallekin .Ja ON lapsia, joille riittää pienempi unimäärä.

Mutta kai on silti yleisempää se, että 2. v vielä ne päikkärit ottaa, ja siis niitä tarvitseekin. Meillä ei nuku 2.v enää päikkäreitä, kuin satunnaisesti. Ja sekin vain silloin, kun ollaan ulkosalla. Ei siis nuku sisällä päikkäreitä. Ja jos "väkisin" nukuttaisin, mikä on miltei mahdotonta, kukkuisi vielä klo 1 yöllä pystyssä. Ei sekään lie tarkoituksenmukaista....

En tajua niitä, jotka syyllistää vanhemmat, jos lapsi ei nuku päikkäreitä. Outo ajattelutapa, sanon vaan B)

Ap:lle siis: kyllä lapsi nukkuisi, jos häntä todella nukuttaisi/väsyttäisi. Ei se ole vanhemman vika, eikä lapsenkaan. Päikkärit voi jättää tuossa iässä pois, jos ne kerran jäävät pois. Luonto hoitaa asian.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hannamari:
Poika nukkui pinniksessä vielä tuolloin, ja leikki itekseen tunnin - puolitoista päiväunien aikaan sängyssään ja huuteli sitten "nukkunu hyvät päikyt". :LOL:
:LOL: Ihana!!! =) Meidänkin poika taistelee joskus nukahtamistaan vastaan ja joskus itkuhälyttimestä kuuluu vain "Ei nukuta. Äiti, ei nukuta!!!" :LOL:
 
Minusta välillä tuntuu, että meitä on siunattu maailman vähäunisimmalla lapsella. Kotona ei tahdo millään rauhoittua päiväunille, kauhean taistelun jälkeen kyllä. Yöuniakin vetelee aivan liian vähän. Nukahtaa yleensä tunnin parin taistelun/ pyörimisen jälkeen klo. 23 ja herää jo 07 porukan virkuimpana ylös |O

Päivähoidossa nukkuu kyllä päiväunet muiden mukana, mutta kotona jää joskus pois. Eikä se kyllä vaikuta millään tavalla sitten yöunien pituuteen, valitettavasti.
 
Meilläkin alkaa olla kotona päiväunet historiaa, poika on nyt 2 v 2kk ja nukuttaminen vie 1-3 tuntia, jollei ole tosi väsynyt. Siis, päiväkodissa nukkuu päiväunet, mutta kotona ei oteta (enää :whistle: ) painetta asiasta, samanlainen lepohetki kuin Norppa 75:llä. Yöunet ovat lyhyet(alle 10 tuntia), kun on niin valoisaa. Mutta virtaa riittää, joten luotan lapsen vointiin.
 
Jos tuntuu siltä, niin päikkärit pois vaan. Meillä kans 2vee, nukkuu välillä päiväunet (jos herää aikasin, eli 8 maissa, normisti nukkuu ysiin). Päiväunille nukahtamiseen menee tunti (lähinnä tuo lepäilykin vain riittää joskus, et ei edes nuku) ja nukkuu sit vaikka parikin tuntia, mut pitää herättää vähintään tunnin jälkeen. Jos nukkuu päiväunet, niin menee sänkyyn 21 maissa ja uni tulee vasta 23 jälkeen, joten ei kiitos enää päiväunia meille. Ilman päikkäreitä menee yöunille 21 maissa ja nukahtaa 10 minuutissa.
Eli yöunet kestää 12 tuntia, jos ei ole nukkunut päiväunia. Ja ihan pirtee veitikka on, eikä edes kiukkunen, jos ei ole nukkunut =)
 
Mä olen luovuttanut ton 2v:n päikkyjen kans. helpoimmin pääsen, ku laitan pikku kakkosen aikaa telkun auki ni poika alkaa kattoo sitä. Välillä kattoo sen minuutin ja nukahtaa sohvalle ja välillä kattoo kokonaa eikä siis nuku. Meni kans siihe et nukuttamine saatto kestää 1,5h ja sit nukku puol tuntia. Eikä mulla ole aikaa, ku on toi 7kk ikänen vauva ja koiranpentuki hoidettavana. Nostaa iha hirvee huudon ku mainitenki unille menosta. iltasin mennää lukee satua ja siihen nukahtaa, mut jos sanon et mennääs yöunille ni alkaa tahtojen taisto. MUn mielestä sadaa iha tarpeex tapella muutenki päivän aikana (syömiset, pukemiset yms...) ettei tarvi mistää päikyistä alkaa tahistelee.
 

Yhteistyössä