Voiko kuukautisten alkaminen vaikuttaa maidon laatuun?

No tuossa otsikossahan kysymys jo tulikin, mutta selvennetääs silti vielä...

Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa siitä, että voiko kuukautisten alkaminen vaikuttaa maidon laatuun?

Meillä on poika nyt 4,5 kk ikäinen ja kuukautiseni alkoivat. Annan hänelle pullosta pumpattua maitoa (olen antanut ihan alusta asti, koska hän ei koskaan suostunut rinnalle) ja ennen se on kelvannut oikein hyvin eikä pulauttelun kanssa ole ollut ongelmaa.

Nyt kun kuukautiseni alkoivat, alkoi samalla todella kova pulauttelu. Joskus royhtäyksen päälle tulee oikein vauhdikas maitolähetys pojan vatsasta saakka eikä maito enää sen päälle maistu (ja ruokailu jää näin ollen kesken). Tarjoan aivan samoja maitomääriä kuin aikaisemminkin ja maito on varmasti tuoretta.

Pitäisiköhän tässä koittaa muutama päivä pelkällä korvikkeella vai olenko vain vainoharhainen tämän maitoni laadun suhteen :/
 
Hei!

Kuukautisten aikaisen hormonitoiminnan muutos aiheuttaa muutoksia myös äidinmaidon koostumukseen. Mm. maidon maku saattaa olla erilainen ja lapsi hyljeksii rintaa (sinun tapauksessasi pulloa) tästä syystä. Voihan hyvin olla, että se aiheuttaa myös pulauttelua. Onko sinun mahdollista tulevaisuudessa lypsää ekstramaitoa varastoon kuukautisten ensipäiviä varten? Jos turvaudut korvikkeeseen (tai ennalta lypsettyyn maitoon), muista lypsää myös noina päivinä, että maidontuotanto pysyy käynnissä.
 
Mulla alko kuukautiset pojan ollesa 4 kk (nyt 9kk). Pari päivää ennen alkamista poika on levottomampi rinnalla ja puree ym. eli alkaa ilmeisesti maistua erilaiselle. Toisaalta siitäpä tietää että kohta ne alkavat. Tää temppuilu kestää yleensä sen pari päivää ja sitten taas rauhoittuu.
 
Kiitos vastauksista!

Olenkin nyt antanut tässä kuukautisten aikana pojalle enemmän korviketta kuin rintamaitoa ja pulauttelua on ilmennyt hiukan, mutta ei mitenkään erikoisen paljon. Tänään sitten taas aloin aamusta saakka antamaan pelkkää rintamaitoa (kun kuukautiset ollut jo pari päivää poissa) ja taas tuli pulauttelua. Ihme homma :/ ! Mutta eipä tässä kai auta muu kuin seurailla tilannetta ja omaa ruokavaliotaan...
 

Yhteistyössä