voiko lettuja

Munattomat letut

7 dl vettä/maitoa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 maustemitallinen kuivahiivaa
4 dl jauhoja

1. Ainekset sekaisin ja taikina hetkeksi liinan alle levähtämään (10-20min).
2. Samalla ohjeella olen pinaattiletut paistanut, lisännyt taikinan joukkoon vain soseutettua pinaattia, jos tuntuu liian paksulta voi nestettä lisätä.

Ps.
Munattomia ohjeita löytyy sivulta www.finfood.fi
 
Minä jos joskus harvoin onnistun jostakin ternimaitoa saamaan teen letut siitä meidän perheen munattomalle. Tulee tosi hyviä, sanoo ainakin hän.
Samoin pannari tulee siitä hyvää.
Ternimaitoa ei vaan taida kaupoista saada. Varmaan kannattaa kyseltä joltakin luomutilalta sillä ainakin jotkut niistä myö tuotteita suoraan asiakkaille.
Ja ne letut miten? Ohjetta mulla ei ikävä kyllä ole niinkuin ei moneen muuhunkaan ruokaan vaan sormituntumalle teen. Eli vatkaan vaan jauhot siihen ternimaitoon, ripaus suolaa ja sokeria ja lopuksi pieni loraus öljyä. Kokeilemalla sen näkee. Mutta sellainen samanmoisen kiinteä kuin tavallinenkin lettutaikina
 

Yhteistyössä