Voiko mokkapaloja tehdä rypsiöljyllä?

  • Viestiketjun aloittaja mochachocolatteyaya
  • Ensimmäinen viesti
hankey
Jos teet öljystä, rakenne tulee pehmeämpää eikä kuorrutteesta juuri kannata haaveilla. Jos tkee mieli makeaa, tee ennemmin "sama taikina" ja kaada kannulla muffinssivuokiin. Pysyy vähän paremmin kasassa.
 
pinkkikupla
Minä tein eilen juuri mokkapalat öljystä. Laitoin sitä öljyä taikinaan vähän vähemmän kuin 2dl, koska öljy on hieman rasvaisempaa kuin margariinit. Tein kuorrutteen myös käyttäen öljyä, siihen jäi pikkaisen sellaista öljyn kiiltoa, mutta onnistui kuitenkin hyvin.
 
ap
Tein kuitenkin mokkapalat ja hyvää tuli. Laitoin kolmasosan margariinia ja loput öljyä. Sattui siskon perhekkin tulemaan kylään ja niiden 13 vuotias poika söi kaksi isoa palaa :)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja harmaa:
Kannattaa laajentaa osaamistaan ja opetella tekemään muitakin leivonnaisia kuin mokkapaloja niin ei haittaa vaikka margariini on loppu.
Eipä täällä paljon muitakaan aineita ollut ja kaupat kiinni. Leivonnaisia en tee juuri koskaan, jäätelö on meidän suosikki mutta pääsi loppumaan.
 

Yhteistyössä