Voiko negatiiviseen testiin luottaa

Hei,
Olen syönyt pitkään e-pillereitä (pitänyt hieman taukoa niistä viime kesänä), mutta nyt unohdin yhdestä liuskasta kolme pilleriä (muistaakseni ensimmäisen ensimmäisellä viikolla, toisen toisella ja kolmannen kolmannen viikon alussa). Koska olin unohtanut noin monta pilleriä, päätin jatkaa toisesta laatasta suoraan neljännen viikon ajan.

Olin yhdynnässä (jossa käytimme kyllä lisäehkäisynä kondomia, mutta kumi meni rikki) tuon neljännen viikon aikana.

Tein pari päivää ennen kuukautisten normaalia alkamispäivää raskaustestin (Raskaustesti - Sofi One Step - Suomen Kotitesti), joka näytti negaa. Kuukautiset alkoivat normaalisti 5 päivää tauon aloittamisen jälkeen (näin aina), mutta vuoto oli hyvin vähäistä ja tein tänään uudestaan samanlaisen raskaustestin, joka sekin oli negatiivinen. Tänään kuukautisteni alkamispäivästä on kulunut 10 päivää. Kummankin raskaustestin tein aamuvirtsasta.

Varsinainen kysymys siis kuuluu: Voinko luottaa siihen, että en ole raskaana - vai olisiko mahdollista, että kuukautiseni jatkuisivat ja testi pysyisi koko ajan negana, vaikka olisinkin raskaana? Pitäisikö minun käydä lääkärissä? Varsinaisia raskausoireita minulla ei ole, ehkä hieman (stressikivuksikin sopivaa) alavatsakipua.
 

Yhteistyössä