Voiko olla hammas?

Meidän jätkä (vajaa pari viikkoa päälle 3kk) hankaa melkosesti ikeniään ja kuolaa. Oon aina välillä suuhun kurkannut, mut ei siellä mitään ole näkynyt. Viime aikoina hankaaminen ja pureminen on painottunut toisen posken puolelle ja nyt siellä näkyy (kulmahampaan paikasta hieman eteen päin) vaaleat läntit, ihan kuin poskihampaan kulmat. Tiedän kyllä, että ien on arka ja kovasti turvoksissa ennen hampaitten puhkeamista ja että yleensä ensin tulee hampaat eteen. Voiko se vaalea kuitenkin olla ikenen ihon alla piileskelevä hammas? Mitään muuta selitystä kun en sille keksi ja kovasti se näyttää poikaa vaivaavan.
 
meillä myös poika kohta 4kk kuolaa ihan valtavasti ja nyrkki suussa koko ajan!!! tähän myös liittyy karmeaa huutoa ja illat saadaan poikaa kannella.. :(
kestänyt jo pari viikkoa, en tiiä kuinka kauan kestää hampaan tulo!!! tai sit hampaita ei tuukkaan ja poika rääkyy jotain muuta.... :headwall:
ikenissä näkyy vaaleita kohtia joka paikassa että en tiiä sitten..ei kai ne kaikki hampaat voi kerralla tulla!??!! :eek:
 
Meillä ihan sama juttu ja tänään oli lääkärin neuvola, lääkäri ensin sitä katsoi ja sanoi ettei ole hammas vaan vauvoille joskus tulee tälläisiä Helmiksi sanottuja jotain juttuja noihin ikeniin ja niistä ei hampaita tule.. ja sitten pyysi vielä hammaslääkärin katsomaan ja hän sanoi samaa. Eli meilläkin se sellainen kova näppy jossa on valkoinen kärki on siellä kulmahampaan kyljessä ja kuolauksen määrä on kova.. muistuttaa todella paljon hampaan kärkeä ja siksi mekin sitä jo luultiin.
Mutta näin meillä ainakin asia selvisi tänään.
Moonlight
 
Meidän kuopukselle tuli 3.5 kk ikäisenä molemmat ala-etuhampaat.Niitä edelsi kova kuolaaminen ja ikenien hankaus.Nyt on ikää 4 kk ja viereiset hampaat tekee kovasti tuloaan.Esikoisella oli 4 kuisena 4 hammasta, mutta myös noita valkoisia " helmiä " jotka sitten hävisi ajan kanssa.
 
Mulla oli eilen hammaslääkäri ja pyysin sitä sitte kurkkaamaan pojan suuhun... Sanoi, että kyllä se hampaalta näyttää, mutta puhkeaminen saattaa kestää kauankin. Jopa niin kauan, että etuhampaat ehtii nousta ensin.

Teidän kokemusten perusteella kyllä kyseenalaistan... Sellasilta "helmiltä" ne mun mielestä näyttää. Tuntuvat vaan vaivaavan kovasti, kun on poika niin kiukkuinen, ettei meinaa välillä nukkumaan suostua... Välillä on pitänyt ihan supon laittamista harkita, että rauhottuisi. (Neuvola ja hammaslääkäri neuvoi sen supon antamaan, jos niin kovasti vaivaa ettei poika nuku.) Meilläkin siis poika tosi sylinkipeä ja kanniskella pitää paljon, yksin ei oikein viihdy ja välillä itkee tosi kovasti. Sitä itkua ei meinaa millään saada rauhoittumaan, vaikka kaikki konstit käyttäisi.

Mutta täytyy seurailla tilannetta. Kiitos kommenteista! :flower: :)
 
Meillä oli myös tuollainen helmen näköinen valkoinen tuossa ikenessä juuri samoihin aikoihin. Tyttö kuolasi jo silloin tosi paljon ja sitten 4kk iässä ensimmäiset hampaat tuli alas. Sitten niitä on tullut kuin sieniä sateella kovaa tahtia. Eli nyt ikää 7kk ja hampaita suussa 8kpl.
 
ahaa, no mutta ehkä teillä on sitten kuule hampaita tulossa jos hammaslääkäri oli sitä mieltä.
Meille se hammaslääkäri naurahti vähän, että kyllä ne kuule aina yleensä tuosta edestä lähtee ne hampaat tulemaan.. vähän ivalliseenkin sävyyn..
Mutta meillä tuo helmi siis näyttää periaatteessa vähän niinku finniltä missä on sitten valkoinen pää, ja se on just niinku helmi tuossa ikenessä kiinni.
Mutta nehän sanoo että ne kulmahampaiden tulot on kaikista kivuliaimpia, eli jos teillä siitä on kyse niin minä ainakin aika herkästi antaisin suppoakin ettei niin vaikeaa olis toisella olla.
Ja eiköhän lapset ole yksilöitä, tuskin just kaikilla hampaat lähtee edestä. . mutta siihen hampaan tulo kohtaan tulee semmoinen Aftan näköinen eli rakon näköinen ensin ennenkuin se tulee ulos ja sehän on kipee,. .tarkkaile ja kerro sitten tuleeko hampaita.
moonlight
 

Yhteistyössä