Voiko työnantaja työhaastattelussa

  • Viestiketjun aloittaja Äiti palaamassa töihin, tai sitte ei.
  • Ensimmäinen viesti
Äiti palaamassa töihin, tai sitte ei.
sanoa esim. että palkka on n. 16 ? tunti ja kun työt alkaa ja sopimusta kirjoitetaan niin sanoakin että palkka onkin vain 10 ? tunti?
Tai sanoa työhaastattelussa että palkka nousee koeajan jälkeen 6-23 % mutta työsopimusta tehdessä sanookin että se nousee maksimissaan 8 %?

Missä menee raja siinä mitä työntekijälle voi väittää mistä ei kuitenkaan pidetä kiinni?
 
vieras
Se pätee, mitä on kirjalliseen työsopimukseen kirjoitettu. Voihan työntekijäkin haastattelussa sanoa olevansa pätevä ja taitava, vaikka ei olisikaan. Työhaastattelussa usein myös kerrotaan parhaat mahdollisuudet, jotka eivät tarkoita, että valittu pääsee juuri näihin tuloksiin. Usein lopullinen sovittava palkka riippuu hakijan pätevyydestä, kokemuksesta, ammattitaidosta jne. Haastattelussa haarukoidaan hakijoita ja heidän ominaisuuksiaan ja saatetaan myös kertoa mahdollisuuksia. Haastattelu ei ole mikään sopimus. Pitää myös katsoa mitä allekirjoittaa.
 
AP
Tähän työhön käydään ihan erillinen ( päivärahan vaan saa siltä ajalta ) koulutus ennen työhön menoa. Eli pätevyys työhön kyllä on sitten kun sitä palkkaa pitäisi saada. Jotenkin vain tuntuu että haastattelussa koetetaan antaa niin hyvä kuva ja sitten se ei oikeasti sitä olekaan. Mutta tämä äiti nyt tässä vielä tämän illan miettii ja tekee päätöksiä vasta sitten. :)
 
harmaa
Voi. Me sovittiin yhden ex-pomon kanssa palkasta haastattelussa, työsopimusta kirjoittaessa palkka putosi. "kun me aateltiin ettet sä voi saada ku 80% ton aikasemman työntekijän palkasta"...
Olispa ollut mussa tarpeeksi naista sanoa heti ei kiitos :/ Työ ei ollut sitä mitä piti vaikka niin pyhästi luvattiin, pitkät päivät joka ikinen ilta yhdeksään asti..eikä edes lisiä.
 
Keittiönoita
Jos tuntipalkaksi sanottaisiin 16 euroa ja työsopimusta tehtäessä se olisikin vain 10 euroa, niin en ottaisi koko työtä vastaan. Ensinnäkin ajattelisin, että jos sinne on rekrytoijaksi laitettu joku vatipää, joka ei tiedä edes, paljonko siitä hommasta maksetaan palkkaa, niin firmassa saattaa olla muitakin kummallisuuksia, joista ei vatipäät tiedä. Esim että palkan pitäisi olla palkanmaksupäivänä työntekijän tilillä eikä palkanlaskijan mietinnässä, että milloinkohan tämän maksaisin.

Tosta koeajan jälkeisestä palkankorotuksesta kysyisin, että miksi siinä on noin suuri haitari.
 

Yhteistyössä