voiko vähän alle kolmevuotiaalla olla kasvukipuja?

Tai siis varmaan voi, mutta minkälaisia ne on? Tyttö on päivisin pirteä ja reipas, liikkuvainen ja kaikki ok. Tosi usein kuitenkin alkuyöstä tai pahimmillaan pitkin yötä herää ja valittaa, että jalka on kipeä. Aina ei ole sama jalka, mutta aina näyttää polven ja säären aluetta. Aluksi ajattelin, että kyse on huomion hakemisesta tai tylsien asioiden välttely-yrityksistä, kun tyttö saattoi valittaa juuri jalkaa jos ei jaksanut kävellä tai ei halunnut syödä tms. Nyt on alkanut näyttää siltä, että juuri öisin ihan oikeasti jalkoihin sattuu. Mitäs pitäisi tehdä, odotella vaan, että menee ohi? Turha lääkäriinkään on mennä, kun kuitenkin päivisin juoksee ihan normaalisti.
 
hemuli
Kuulostaa juuri kasvukivuilta, ne kun tulee just illalla ja yöllä kun päivän touhuista alkaa lepoon. Ja voi jo tuon ikäisellä olla. Mun tytöllä oli noita usein ja parhaiten auttoi hieronta ja kylmägeeli joku Ice power =) kokeiltii mietoa lääkettä panadolia ei apua, pelkkää hierontaa vähän apua ja sitte löysin ton kylmägeelin =) luin myöhemmin jostaki apteekki lehdestä fysioterapeutin artikkelin tuon kylmägeelin vaikutuksesta just kasvukipuihin että suositteli ihan asiantuntija sitä =)
Mun nappula on jo 14v eikä enää kasvukivut vaivaa, mut varmaan tuolta reilu 2v-10v suunnilleen vaivasi usein.
 
hemuli
Kasvukivuille tyypillistä on se että ne ei ikinä vaivaa päivällä, vaan illalla ja yöllä levossa. Itsellä on ollu kasvukipuja myös ja vielä kouluikäisenä :/ muistan vieläki kun uni ei tullu illalla kun jalkoja särki.
 

Yhteistyössä