Kinkkuvoileipäkakku
Pohjaksi joko vaaleaa tai tummaa leipää.
Kostutus:
n. 1 ½ dl appelsiinimehua
Täyte:
valkokastike:
50g voita
¾ dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
150 g kinkkua tai kalkkunan savulihaa
1dl hillosipulisilppua
1 omena
½ tuorekurkkua
1 rkl tomaattisosetta
2 tl sinappia
hieman valkopippuria
n ½ tl suolaa
Kuorrutus:
200 g (1 rasia) sulatejuustoa
100 g (1prk) tuorejuustoa, esim pippuri
2 dl (1prk) ranskankermaa
Koristelu:
150g kinkkua tai kalkkunan savulihaa
1-2 dl hillosipulia
muutama pieni herkkukurkku
1paprika
persilijaa
Kostuta pohja appelsiinimehulla.
Sulata kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Anna jäähtyä.
Täyte:
Leikkaa liha pieniksi kiitioiksi. Raasta omena ja kurkku karhealla terällä. Sekoita kaikki täytteen aineet valkokastikkeeseen.
Levitä väleihin täytettä. Kääri täytetty kakku kelmuun ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
Sekoita tuorejuusto, sulatejuusto ja ranskankerma. Vatkaa hetki, kuorrutuksesta tulee näin kuohkeampaa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Koristele pinta kinkkusuikaleilla, hillosipulilla, kurkkuviipaleilla ja persiljalla. Koristele reunat paprikakuutioilla