Voileipäkakku ilman majoneesia!

Kinkkuvoileipäkakku

Pohjaksi joko vaaleaa tai tummaa leipää.

Kostutus:
n. 1 ½ dl appelsiinimehua


Täyte:
valkokastike:
50g voita
¾ dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa

150 g kinkkua tai kalkkunan savulihaa
1dl hillosipulisilppua
1 omena
½ tuorekurkkua
1 rkl tomaattisosetta
2 tl sinappia
hieman valkopippuria
n ½ tl suolaa

Kuorrutus:
200 g (1 rasia) sulatejuustoa
100 g (1prk) tuorejuustoa, esim pippuri
2 dl (1prk) ranskankermaa

Koristelu:
150g kinkkua tai kalkkunan savulihaa
1-2 dl hillosipulia
muutama pieni herkkukurkku
1paprika
persilijaa

Kostuta pohja appelsiinimehulla.
Sulata kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Anna jäähtyä.
Täyte:
Leikkaa liha pieniksi kiitioiksi. Raasta omena ja kurkku karhealla terällä. Sekoita kaikki täytteen aineet valkokastikkeeseen.
Levitä väleihin täytettä. Kääri täytetty kakku kelmuun ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
Sekoita tuorejuusto, sulatejuusto ja ranskankerma. Vatkaa hetki, kuorrutuksesta tulee näin kuohkeampaa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Koristele pinta kinkkusuikaleilla, hillosipulilla, kurkkuviipaleilla ja persiljalla. Koristele reunat paprikakuutioilla
 
"Anne"
Leiväksi tummaa ja vaaleaa vuorotellen.
Kostutus lihaliemellä.

Käytän kolmea täytettä, juustotahnaa, kinkkutahnaa ja italian salaattia.

Juustotahna
2Ranskankermaa
Emmental pala(300g) tai osa siitä ja pala jotain pehmeämmän makuista juustoa, juustoraastekin käy.
1 400g:n rasia Olympiaa
Voi laittaa vähän suolakurkkua jos haluaa.

Kinkkutahna
2Ranskankermaa
2Palvikinkkuköntsää (600-800g yhteensä )
Paprikaa

Kaikki tahnojen osat silpuksi ja sekaisin vaikka sauvasekoittimella tai muulla.
Jos tahna on liian paksua, niin lisää ranskan kermaa. Yleensä ostan varuiksi 3purkkia molempia tahnoja varten.
Määrällisesti riittää yhteen vuokaleivän kokoiseen leipäkakkuun.
 
mä en käytä ikinä majoneesia.

laitan kinkkua, tuorejuustoa ja sulatejuustoa (vaihetelen maustettuja ja maustamattomia, milloin mitäkin ) raejuustoa, kurkkua tai suolakurkkua, täytteeseen.

pintaan laitan tuorejuusto-ranskankerma (tai kermaviili ) seosta ja juustoraastetta.
 

Yhteistyössä