Voisiko olla mahdollista?

Heipä hei kaikille! Olen 40 vastikään täyttänyt kolmen lapsen äiti, nuorinkin on jo 14-vuotias. Sterilisaatio tehtiin jo 10 vuotta sitten. Kuukautiseni ovat aina olleen säännölliset ja kaikin puolin normaalit. Nyt kuitenkin ne ovat jo viisi (!) päivää myöhässä. Kai on olemassa jokin häviävän pieni mahdollisuus tulla raskaaksi sterilisaatiosta huolimatta, mutta onko kukaan kuullut että näin olisi käynyt ihan oikeassa elämässä? Vai mahtaako kysymyksessä olla jokin hormoniheitto tms? Ei minusta tunnu oikein mitenkään erikoiselta, rinnat ovat ehkä jotenkin "kuumat" ja kihelmöivät, mutta eivät ollenkaan kipeät tai arat? En ole uskaltanut vielä tehdä testiä, mutta kai se kohtapuoleen täytyy tehdä, jos niitä menkkoja ei ala kuulua.
Vaikka olishan se aika ihanaa tehdä vielä iltatähti... :heart:
 
kipaise hakemaan marketista/apteekista testi ja kokeile rohkeasti vaan! voihan se olla jokin häiriökin tms. onko ollu stressiä tai jotain?
mutta jos muuten kuukautiset on säännölliset ja nyt noin paljon myöhässä, niin eiku testiä tekemään! ja ilmoittele sitten tännekin kuinka kävi! tervetuloa vaan 40-v odottajien joukkoon ;)
 
Ei kai sentään vielä vaihdevuodet?? Onpas sinulla ollutkin säännöllinen kierto, jos ensimmäistä kertaa heittää viidellä päivällä.
Ymmärtääkseni menopaussia lähestyttäessä kierto lyhenee?? Ei kait siinä auta kuin testin teko, sillähän se selviää, raskaus kyllä voi yllättää myös sterilisaation jälkeen, mutta on kai aika harvinaista. Hyvää jatkoa kuitenkin sinulle kävi miten kävi :wave:
 
No, eipä se sitten ollutkaan mahdollista. :( Testin tein eilen ja miinustahan se näytti, niinkuin arvattavissa olikin. Tämä on todellakin ek a kerta, kun menkat on näin paljon myöhässä ilman että olisin raskaana (vieläkään ei näy eikä kuulu eikä tunnukaan mitään). Menopaussin alkamiseen en oikein usko, äidilläni jatkuivat kuukautiset aivan säännöllisinä 51-vuotiaaksi asti, sitten kyllä jäivätkin pois kerralla. Ja luulisihan sitä nyt jotakin muitakin oireita olevan, jos vaihdevuosista tämä johtuisi, niinkuin nyt niitä kuuluisia kuumia aaltoja yms. Stressistäkään tämä ei voi johtua, elämä nimittäin maistuu eikä mitään suurempia huolia ole.

No, eipäs tässä nyt sitten muuta kuin odotellaan.

Mutta teille kaikille onnellisille odottajille, nuorille kuin vähän vanhemmillekin, oikein aurinkoista kevättä ja nauttikaa elämästänne! :wave:
 
tiedän kyllä erään jolle oli sterilisaatio tehty ja tuli raskaaksi ja vieläpä sitten niin että oli kohdun ulkoinen raskaus eli keskeytyshän siitä tuli.
Itselläni on tehty sterilisaatio 6 vuotta sitten.
Kyllä noita häiriöitä kuukautis kierrossa voi tulla, mutta jos jatkuu pidempään kannattaa käydä kuitenkin gynekologilla tarkistuttamassa että kaikki on ok. Itselläni ei ole vielä tietoakaan vaihdevuosista vaikka olen 47vuotias. Kuukatisetkin ovat todella säännölliset. Odotan mielenkiinolla mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan :) toivottavsti en muutu hirmuiseksi kiukkuiseksi akaksi ;)
 
ellis
2v sitten kun meidän vauva syntyi oli samaan aikaan synnärillä kaksi äitiä joilla oli sterilisaatio pettänyt ja uusi vauva tullut. Lisäksi tuttavaltani petti sterilisaatio, mutta joutui tekemään abortin lääkityksen vuoksi.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.04.2005 klo 16:10 Carla kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.04.2005 klo 08:38 menopaussi kirjoitti:
Kälyni vaihdevuodet alkoivat 41-vuotiaana, ja äskettäin tapasin 44-vuotiaan menopaussiaan valittelevan naisen.

Mulla siis aikaa pari vuotta... :eek:
Tuo vaihtelee jokaisella, jos äidillä alkanut myöhään niin on aika varmaa että itselläkin alkaa. Geeneihin jos katsoo niin tulen olemaan runsaat 50 ennenkuin pääsen riesasta. Mun täti sai kuopuksensa 50 vuotiaana ja sisko kertoi harmitellen kun oli n. 54 että vieläkin joutuu siteitä ostelemaan.
Jiihaa! *menkkoja odotellessa pikkuihmettä toivoen* :whistle:

Muuten tästä hormoniasiasta: Viime vuonna pätevä gyne testasi verestäni hormonipitoisuudet ja oli tarjoamassa estrogeenilääkitystä alkaviin vaihdevuosiin. - Mitäs tuo nyt on, tuumasivat minun munasarjani ja menkat alkoivat tämän vuoden tammikuussa sellaisina kuin aina ennenkin. Eivät olleet opiskelleet samassa yliopistossa kuin se gyne. =)
 

Yhteistyössä