Vuokra vai omistusasunto?

  • Viestiketjun aloittaja Pessimisti
  • Ensimmäinen viesti
kuka mitenkin
Omistusasumisen puolesta liputan, mutta koska tässä tilanteessa emme saa (vielä) lainaa, liputan asumisoikeusasunnon puolesta. Reilun kokoinen kolmio hyvällä alueessa Helsingissä, "vuokra" 750 euroa. :) Ei voi valittaa.
 
"nainen"
Katselin netistä noista stadin asuntoja, mutta ei siellä näy mitään väh 500 000e asuntoa. Kiinnostaisi niin nähdä, miltä ihmeelta alueelta ei muka saa 70m2 asuntoa 500 000e:llä. Kyllähän nyt joka kaupunginosasta saa Helsingissä.
 
[QUOTE="nainen";30227144]Katselin netistä noista stadin asuntoja, mutta ei siellä näy mitään väh 500 000e asuntoa. Kiinnostaisi niin nähdä, miltä ihmeelta alueelta ei muka saa 70m2 asuntoa 500 000e:llä. Kyllähän nyt joka kaupunginosasta saa Helsingissä.[/QUOTE]

Meillä ei ole 70m2 kämppää vaan isompi asunto, eikä me asuta Helsingissä.
 
Mä oon ajatellut omistusasunnossa asumisen niin, että on sit eläkepäivillä lainan verran vähemmän maksettavaa kun asunto on velaton. Ja jos tulee tosi tiukkaa eläkkeellä niin sit voi myydä talon ja mennä asuun vuokralle pieneen halpaan vuokra-asuntoon (tai edulliseen omistusasuntoon) ja elää yli jääneillä rahoilla hieman leveemmin kun pelkällä eläkkeellä.
 
[QUOTE="nainen";30227186]Sit asia on vielä mielenkiintoisempi, koska missä muualla Suomessa jossakin kaupunginosassa ei saa asuntoa 500 000e:lla? Missäs kaupungissa asuntoja vuokralle saa vielä alle 10e/m2 hinnalla ja kuitekin asuntojen hinnat ovat korkeita?[/QUOTE]

Tämä onkin pieni lottovoitto, olemme hyvin onnekaita.
 
huhuuhu
se helvetin kallis velaton asunto tulee helvetin kalliiksi myös perillisille aikoinaan. Tässäkin ketjussa on oltu sitä mieltä, että jopa isovanhempien rahat täytyy säästää lapsenlapsille. Silloin niistä maksetaan verot kolmeen kertaan. Ensin isovanhemmat maksaa itse, sitten vanhemmat maksaa perintöverot ja lopuksi vielä lapsenlapset maksaa perintöverot. Toki valtio kiittää ja kumartaa mutta ei siitä niille lapsenlapsille ihan hirveetä riemua liikene.
Joo kyllä se harmittaisi jos saisi vaikka 300 000€ asunnon josta joutuis maksamaan vaikka 100 k€ veroja.. Kyllä joutuisi ottamaan ton 200 k€ nettorahaa taskuun ja huutamaan vitutuksesta kun ne perkeleen vanhemmat eivät vuokranneet asuntoansa vaan siat ostivat oman.. Vittu mitä touhua.
 
huhuh
[QUOTE="kieppi";30226944]Asunto ei ole mikään sijoitus. Siis se asunto, jossa asut. Käytännössä siitä on aina kuluja. Kun olet lainan maksanut, niin sitten alkaa olla aika remontoida. Minä en laske tätä omistusasumista kyllä niin, että se minun omaisuttani kartuttaisi.[/QUOTE]

Joo kannattaa sadannen kerran jankata nuo samat perkeleen typerät perustelut tänne joissa ei vittu ole päätä eikä häntää.. Kalliimmat remontit tehdään erittäin harvoin ja pienemmät remontit eivät juuri maksa paskaakaan.. VAIKKA nämä teetättäisi ammattilaisella..

Lisäksi se saatanan asunnon arvo nousee jokaisesta remontista.. PISTE:

Lopputulemana ne remontit maksaa siinä helevetin OKT:ssä n 100-200€/KK
 
Ei ole sattumaa ettää omistusasunnossa asuva nuori kouluttautuu pidemmälle, tienaa paremmin ja elää terveellisemmin. Lisäksi hän valitsee useammin saman tasoisen puolison ja yhteinen omaisuus mahdollistaa vielä ripeämmän vaurastumisen ja elämästä nauttimisen.
Mieti uudestaan. Johtuuko kouluttautuminen siitä asunnosta? Et voi olla noin naiivi, että kuvittelet pelkäs asumismuodon olevan se ratkaiseva tekijä. Vaurastumisen suhteen lienet oikeassa, mutta elämästä nauttimisen et. Omistusasunto ei takaa eikä vuokra-asunto estä sitä - paljonhan riippuu siitäkin, mistä nauttii.
 
Elämän voi elää joko köyhänä vuokralaisena tai varakkaana omistusasujana. Toivottavasti lapsesi tajuaa tämän ajoissa ja osaa valita fiksummin.
Asia ei ole ihan noin mustavalkoinen. Tunnen ihmisiä, jotka ovat köyhiä vuokra-asujia sellaisten elämänvalintojensa vuoksi, jotka ovat heille rahaa ja omistusasuntoa tärkeämpiä. Tällaisia valintoja ovat olleet esim. ammatinvalinta (apurahatutkija, taiteilija...) tai esimerkiksi avioero ja sen myötä elintason lasku. Aina se viisaampi valinta ei ole se, jonka seurauksena tulee enemmän rahaa tai omaisuutta.
 
Perintövero ei kyllä ole kovinkaan paljon. Joten jos asunnon ostaa, niin kyllä se mieluummin kannattaa ostaa perintörahoilla kuin ottamalla pankista lainaa. Perintövero menee sentään yhteiskunnan hyväksi, lainojen korot pankille eli bisnekseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30227521:
Perintövero ei kyllä ole kovinkaan paljon. Joten jos asunnon ostaa, niin kyllä se mieluummin kannattaa ostaa perintörahoilla kuin ottamalla pankista lainaa. Perintövero menee sentään yhteiskunnan hyväksi, lainojen korot pankille eli bisnekseen.
Nii..paitsi että perintöä odotellessa saattaa itsekin olla yli kuuskymppinen ennenkuin perintö kohdalle napsahtaa
 
Nii..paitsi että perintöä odotellessa saattaa itsekin olla yli kuuskymppinen ennenkuin perintö kohdalle napsahtaa
Niin, siis tarkoitin että jos on vaihtoehtona ostaa ennakkoperinnöllä tai pankkilainalla. Ennakkoperintö ei tosin usein ole mikään vaihtoehto - ja sittenhän ne perinnöt tosiaan tulevat jakoon vasta sitten kun on jo liian myöhäistä alkaa rakentaa omaa elämää niiden varaan. Omat vanhempani saivat perintönsä yli 70-vuotiaina :D
 
Miten te vielä jauhatte tosta perinnöstä ja siitä kuinka sillä saa annetua lapselle hyvän alun elämälle? Miksi ei tajuta, että ne teidän lapset ovat melkein eläkeellä kun te delaatte? Aika omituinen ajankohta aloittaa se oma elämä.
Peesi. Mä oon 44v ja velaton. Vanhemmat elää ja voi hyvin, aika pitkään saisin odottaa taivaan aukeamista = omistusasuntoa jos perintöä oisin jäänyt kärkkymään.

Asuttiin vuokralla kun isommat lapset syntyi ja kyllä ne on ihan yhtä hyvät eväät elämälleen saaneet kuin tää nuorin omistusasuntoon syntynyt
 

Yhteistyössä