Vuokralaisen häätö

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Onnimanni, 25.02.2009.

 1. Onnimanni

  Onnimanni Vieras

  Aikaisempi keskustelu herätti mielenkiinnon. Ilmeisesti vuokrasopimuksen saa purkaa välittömästi, mutta häätää ei vuokranantaja saa. Jos jollakulla on parempaa tieto, niin kiinnostaisi! Itse vuokraamme kalustettua asuntoa vain määräajaksi, koska on sellainen käsitys, ettei vuokralaista saa kovin nopeasti asunnosta ulos maksamattomien vuokrien takia.
   
  #1
 2. nannannaa

  nannannaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  3 378
  Saadut tykkäykset:
  0
  2kk pitää olla maksamatta, ennen kuin sopimuksen voi purkaa.
   
  #2
 3. Joo ei se nopeasti käy. Häätö haetaan käräjäoikeudesta, tai ainakin meidän piti hakea sitä sieltä, mutta edellisenä päivänä kun käsittelyn piti olla pääsimme sopuratkaisuun.

  Ei tosin ollut vuokrasuhde mikä vähän mutkisti asioita. Ovelle ei kuitenkaan voi mennä ja heittää pihalle, se on oman käden oikeuden käyttöä eikä sallittua.
   
  #3
 4. -Jonttu-

  -Jonttu- Vieras

  Ja talvella häätöaika on 6 kk. Tämä siksi, että vuokralainen varmasti ehtisi etsiä uuden asunnon, koska ei ketään voi heittää pakkaseen.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  Häätö
  Ei ole sama kuin irtisanominen. Irtisanominen on ILMOITUS, häätö on teko. Häädön voi suorittaa vain ulosottomies, ja hän tekee sen, jollei vuokralainen tuomioistuimen määräämään päivään mennessä ole muuttanut huoneistosta. Vuokranantaja ei itse saa suorittaa häätöä, se on rikos.

  http://www.alli.fi/sivu.php?artikkeli_id=1034#irti

  Ainakin Suomen Vuokranantajat ry:llä on jäsensivuilla tarkemmin asiasta, kannattaa varmaan miettiä josko liittyisit? 1-2 asunnon henkilöjäsenen jäsenmaksu on 80 eur joten sillä saa paljon neuvoja ja valmiita ratkaisumalleja, varmaan asiakirjamalleja ja yleisiä toimintaohjeita myös.
   
  #5
 6. Onnimanni

  Onnimanni Vieras

  Ei muuta kuin kiitos hyödyllisistä vastauksista!

  Ehdin aikanaan asua siksi paljon itse vuokralla, etten halua olla itse mikään persläpi vuokraisäntänä. Toi vuokranmaksu nyt vain kuuluu vuokralaisen velvollisuuksiin.
   
  #6
 7. Tätä samaa on nyt väitetty kahdessa ketjussa, ja kommenttisi tuntuu täysin naurettavalta. Saanko jonkun linkin tai muuta faktaa missä näin sanotaan?
   
  #7
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti