Vuosi takana, joko huolestua?

  • Viestiketjun aloittaja Luomuna
  • Ensimmäinen viesti
Luomuna
Hei, olemme 28 ja 30-vuotias pariskunta ja olemme yrittäneet raskautta nyt vuoden verran. Muutama kuukausi sitten päivälleen täsmälliset kuukautiseni vain jäivät yhtäkkiä tulematta, mutta raskaanakaan en ollut. Kävin lääkärissä, jossa vaadin erilaisiin kokeisiin, joissa ei selvinnyt kuin, että kilpirauhasen vasta-aineet olivat koholla. Arvo saisi olla max.60, minulla se oli 252. Lääkäri sanoi että kilpirauhaseni on tulehtunut ja määräsi kilpirauhasen ultraan. Siellä selvisi, että vasen puoli on laajentunut ja lisäksi löytyi kaksi struumaa. Näille ei kuulemma tarvitse tehdä mitään eikä kilpirauhasen tulehdusta hoidettu millään tavalla. Myös kuukautisten pois jäänti jäi selvittämättä. Lääkäri vain sanoi että johtuu stressistä?! Kuukautiset olivat noin 4viikkoa myöhässä, jonka jälkeen on tullut suht. normaalisti. Muut kilpirauhasarvot ovat olleet viitearvojen sisällä. Oireeton en ole kuitenkaan ollut. Välillä palelen niin paljon, että iltaisin makaan kahden peiton alla ja yöllä saatan sitten hikoilla lakanat märiksi. Urheilen, ja syön terveellisesti, takana terveellisesti -10kg painonpudotus myös, joten kropan tulisi muuten olla "kunnossa" (ei siis enää ylipainoa tms.). Tulisiko tässä jo huolestua ja vaatia joitain kokeita, vai jatkaa yritystä? Missä vaiheessa tulisi sitten huolestua ja hakea apua? En ole oikein perillä millään tavalla keinoista tai kokeista, joita voisimme vaatia ja jotka voivat vaikuttaa siihen etten tule raskaaksi.
 
Luomuna
Tänään soitti lääkäri, minulta oli otettu hormonikokeitakin joiden tulokset tänään olivat tulleet. Selvisi, että minulla on jostain syystä estrogeenihormoni alhaalla. Onko joku törmännyt samaan? Lääkäri ei kertonut asiasta enempää, sanoi laittavansa lähetteen gynegologille? Mitä tämä voi tarkoittaa, en löytänyt oikein minkäänsortin vastausta googlettamallakaan.
 
hei "luomuna"!

Kiitos kysymyksestäsi.

Kyllä minä kehoittaisin sinua kyllä hakeutumaan nyt asiaan perehtyneen lääkärin luo tuosta kilpirauhasasiasta, varsinkin jos tuntuu että oireilet noin paljon. Myös noilla kilpirauhasvasta-aineilla voi olla vaikutusta raskaaksi tulemiseen.
Jos mahdollista suosittelen kääntymään suoraan lapsettomuuteen erikoistuneen gynekologin luo, hän pystyy samalla ottamaan kantaa tuohon kilpirauhas- että estrogeeniasiaan.
Tuo estrogeeni on yleisnimitys naishormoneille, jota erittyy kypsyvästä munarakkulasta ja sitä kautta vaikuttaa myös tietysti kohdun muuhun toimintaan.

Onnea matkaan!
 

Yhteistyössä