vuotava putkikorva

Hei!

Torstaina aloitettiin kuuri korviin + tipat märkävuodon takia, nyt edelleen korvista vuotaa märkää. Miten pian lääkkeen pitäisi alkaa vaikuttaa? Entä voiko lapsen viedä hoitoon kun tuota märkää valuu?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.01.2007 klo 10:50 minsku kirjoitti:
Hei!

Torstaina aloitettiin kuuri korviin + tipat märkävuodon takia, nyt edelleen korvista vuotaa märkää. Miten pian lääkkeen pitäisi alkaa vaikuttaa? Entä voiko lapsen viedä hoitoon kun tuota märkää valuu?

Kyllä pitäs jo kuurin purra. Onko mahdollinen kuume laskenut? Oletteko käyneet korvia imemässä puhtaaksi ollenkaan torstain jälkeen? Sehän on ensiarvoisen tärkeää, jotta putki ei mene tukkoon, Jos putki tukkeutuu niin sitä ei saada auki vaan vaatii uuden putkituksen. Hoitoon titenkään ei lasta voi viedä, sillä korvaeritehän sisältää paljon bakteereja. Vie heti huomenna lääkäriin, mieluummin korvalääkärille.
 
mä vaan
erite sisältää kyllä bakteereja, mutta ei ne hoidossa tartu. iteki luulin toisin mut kaks eri lääkäriä (korva) sanovat että on yleinen harhaluulo. tietty lapsen paikka on kotona jos on muutenki kipee, mutta jos terve muuten ja jaksaa touhuta niin märkä ei estä, on vaan inhottavan näkönen.
 
Olisi mukava kuulla miten teidän korvatulehduksen kanssa kävi.
Koska vuoto loppui ja menittekö uudestaan lääkärille?
Saitteko toisen antibiootin vai mitä?

Meillä sama tilanne tällä hetkellä paitsi että korva on vuotanut "vasta" la-su yöstä asti. Antibiootti saatiin aloitettu jo sunnuntai aamulla.
Huomenna ajattelin ottaa yhteyttä lääkäriin jos vielä vuotaa.
 
Meillä korvia imetään joka päivä niin kauan, kunnes koittaa se päivä, ettei imettävää ole. Näin varmistetaan ilman kulkeminen korvassa, eikä märkä pääse tukkimaan putkea ja työntämään sitä pois paikoiltaan. Meille korvalääkäri on sanonut, että missään nimessä ei itse laiteta tippoja korvaan, silläne pitäisi saada paineella menemään putken läpi, muuten tukkivat putken. Toivottavasti teillä nopeasti helpottaa! Niin ja vielä. Ei se itse korvatulehdus tartu, mutta ne mut pöpöt tarttuvat, ja toisilla kun se menee aina vain korviin...
 
Heissan!
Meillä vuoto loppui sitten kun ajattelin että vien lääkäriin jos vielä huomenna vuota..........5 pvä vuosi ja loppui kuin iskusta!

No nyt oltiin putkittassa tuo toinen korva uudelleen ja samalla katsoittiin tietenkin tuo vuotaneen korvan kunto; oli täynnä märkää putken takana ja märkä ei päässyt valumaan ulos jostain syystä. Nukutuksessa oli korvaa huuhdeltu, laitettu antibiootti tippoja paineella ja kaupan päälle vielä kuuri päälle ja tietenkin otettiin bakteeriviljely jonka tulokset saa parin päivän päästä.
 
kokemusta on
meillä tytöllä jatkuva korvatulehduskierre 6kk ikäisestä asti. nyt tyttö 2v7kk ja tammikuussa laitettiin viidennet korvaputket.
putket ei ole koskaan pysyneet kuin maksimi 6kk paikoillaan,vaikka on aina vuotaessa huuhdottu/imetty yms....antibiotteja syöty vaikka muille jakaa...
sunnuntaina 4.pvä alkoi oikea korva vuotamaan...maanantaina korvalääkärille, imettiin ja huuhdeltiin,otettiin bakteeriviljely,sai antibiottipiikin lihakseen (ei anneta enää suun kautta antibiotteja)
korvia käytiin huuhtomassa ja imemässä joka toinen pvä ja korviin piti laittaa koko ajan antibiotti/kortisoonitippoja efexin-nimisiä, juuri sen takia ettei putki tukkeudu eritteestä vaan erite pysyy juoksevana ja näin se saadaan imettyä ja huuhdottua pois.tippojen merkitys on suuri kun putkitettu korva vuotaa pitkään, yritetään ikäänkuin paikallishoitaa korvaa ja joskus jopa selvitään ilman muita antibiotteja.
no anyway,maanantaina oikea korva näytti hyvältä ja sovittiin kontrolli nyt torstaiksi...niin yllätys ett vasen korva rupes eilen vuotamaan...grrrr...antibiottipiikki vaikuttaa n10pvää antamisesta....ja nyt tosiaan vuotaa sitten kummatkin korvat...tänään huuhdottiin ja imettiin, huomenna sama juttu...
korvien putkituksen jälkeen tää on jo toinen tulehdus ja putket tosiaan laitettiin tammikuun lopussa.
kyllä sitä toivois että tämä joskus loppuis...muksu kun on sairastanut ihan koko ajan. on leikattu kitarisat kahteen kertaan (nielurisoja ei mutta eivät ole isot) sit on astmaa.paljon ruoka-aineallergioita ja näyttää olevan allerginen myös monille antibioteille....kurjaa mutta minkäs teet.
ollaan haettu apua luonnonlääkkeistä,antioksidanttiklinikalta yms....kukaan ei ole keksinyt vielä selitystä miksi korvat on niin huonossa kunnossa...eli jos putket lähtee irti niin heti on liimakorva tilanne päällä.
tosin nämä uusimmat putket on nyt sellaiset että eivät lähde irti muuta kuin ottamalla,niissä on joku laippasysteemi tärykalvon sisäpuolella...
 

Yhteistyössä