yli 3v päiväunet?

Meillä melkein 4v lapsi joka ei ole kotona nukkunut päiväunia enää 2 vuoteen, mutta hoidossa kerrottiin että heidän mielestään hän on vielä niin pieni ?! että tarvii päiväunet... jos hoidossa siis nukkuu päiväunet kotona ei yöunille pääse kuin vasta 22-00 välillä. Olen sanonut oman mielipiteeni hoitoon ja kertonut ettei hän mene aikanaan kotona nukkumaan ja on aamulla todella vaikea herättää ylös ( klo 6 aamuherätys kun menen töihin ). yöunet jää siis todella lyhyiksi lapsella. Nukkuisi kunnon unet jos ei hoidossa tarvitsisi nukkua ja lapsi täytyy siis ihan nukuttaa päivällä, ei nukahda itsestään muuten ja on levoton sängyssä. Sanoin hotoon että jos hän on väsynyt niin sitten tietenkin saa nukkua mutta muuten ei mielestäni tarvitse.. no he eivät näköjään kunnioita toiveitani ollenkaan :( itse sitten olen hyvin väsynyt kun ei ole omaa aikaa juuri ollenkaan.. töitä ja loppuiltamyöhään pojankanssa valvomista kotona :/
 
Onko päiväkodissanne erikseen lapset jotka vain lepäävät ja sitten nukkujat? Olisiko pelkkä lepohetki, sadun kuuntelu mahdollista? Jaksaako poikasi keskittyä ja rauhoittua?

Ymmärrän päiväkodin pointin siinä mielessä, että hoitopäivä on noin pienelle pitkä ja raskas ja lapselle on tärkeää, että päivä katkaistaan jossain kohtaa. Meillä kesällä kolme vuotta täyttänyt nukkuu unet joka päivä hoidossa ja kotonakin useimmiten. Ehkä 1-2 kertaa viikossa jää päiväunet väliin ja se näkyy heti pidentyneinä yöunina. Itseasiassa meidän nyt 5-vuotta täyttänytkin nukkui vuodenvaihteeseen asti päiväunet 4-5 päivänä viikossa ja edelleen nukkuu kotona useimmiten. Hoidossa ei saa unta kun siellä mennään niin aikaisin unille.
Meillä kyllä valvotaan myös illasta miehen ja minunkin työaikojen takia, eli en pidä ongelmana sitä että lapset valvovat puoli kymmeneen - kymmeneen, muuten meille ei aina sitä yhteistä, varsinkaan koko perheen (niin että isäkin on kotona) aikaa hoidon jälkeen jäisi lainkaan.

Toivottavasti löydätte sopivan järjestelyn!
 
Ei taida semmoista järjestelyä olla hoitopaikassa kun noin olivat siellä porukala ajatelleet. Lapsi on nyt siis kesän ajan eri hoitopaikassa kuin yleensä. Omassa hoitopaikassaan kyllä ei tarvitse nukkua päiväunia jos uni ei tule ja yleensäkin he antavat korkeintaan tunnin nukkua jos uni tulee. Ja lasta ei kyllä ghelposti päiväunille saa rauhoittumaan vaan hän vääntelee ja kääntelee ja höpöttää vuoteessa, yrittää karkailla ym.
 

Yhteistyössä