Yliojennuksesta kyselisin

  • Viestiketjun aloittaja Sari
  • Ensimmäinen viesti
Sari
Poikamme täyttää ensi kuussa 7kk ja nyt lääkäri on kiinnittänyt huomiota yliojennukseen. Kävimme tänään ensi kertaa fysioterapiassa ja saimme kotiin jumppa ohjeita.
Haluaisin tietää onko kyseinen yliojennus pysyvää, kun tuntuu että kaikki jutut mitkä netistä oon löytänyt kertovat vaan kyseessä olevan neurologinen vaiva.
Joten onko mahdollista että yliojennus johtuisi esim vääristä nostelu/ kanto asennoista tms?
Poika ei itsenäisesti käänny vatsalleen, eli pienellä avustuksella menee. Vatsallaan ollessa viihtyy tosi hyvin ja nostaa takapäätä ylös pyrkien ryömimään.
Istuminen ilman tukea ei onnistu vielä.
Muuten on todella eloisa ja hymyilevä poika.

Olisi kiva kuulla jotain positiivisia juttuja yliojennuksesta jos sellaisia on.
 
omakohtaista kokemusta
Olen 25vee ja joka nivel taipuu joka suuntaan ja paljon! Näin myös sisaruksillani. Ollaan ns. taipuvaa sorttia. Ei haittaa muuten elämää kuin että esim. polvilumpiot mulla menee todella herkästi pois paikoiltaan. Siskolla taas enenmmän ongelmia niskan kanssa eikä tahdo jaksaa pitää päätään pystyssä. Muuten ihan terveitä ollaan, ei mitään neurologista vaivaa tms. En sitten osaa sanoa, että millasia vauvoina ollaan oltu...
 
vieras
meidän pojalla oli sama vaiva, meni pian ohi kun noudatettiin ohjeita. Epäilen että tuli pikkuvauvana nostettua suoraan selältään syliin ym.. Oppi sitten kävelemään 10kk:n iässä, eikä ole jäänyt mitään vaivaa!
 
Hei!
Mun molemmat vauvat ovat olleet varsin "yliojentuvaisia", etenkin esikoinen. Taisin hänen kanssaan käydä paristi fysioterapiassa. Aika myöhään myös oppi kääntymisen. Ojentamista oli myöhemmin vielä syöttötuolissa istuessakin, ja olin välillä aika huolestunut. No, nyt tyttö on 4vee ja motorisesti oikein mainiosti kehittynyt. Joten ei välttämättä mitään sen suurempaa syytä huoleen. - Onhan hyvä, että tällaisiin asioihin puututaan, koska ne voivat joskus (huom, paino sanalle joskus) olla merkkinä jostain muusta neurologisesta vaivasta, tai liittyä sellaiseen.
 
mitä tarkoittaa?
esim "ojentaminen syöttötuolissa istuessa", siis minkä näköistä se on? Tai no ylipäätään, mitä yliojentuminen lapsella meinaa?
Kiitos jos viitsitte valaista!
 
Yeb
Meidän nyt 2-vuotiaan yliojennusta seurattiin syntymästä 4-kuiseksi saakka. Tyttö oppi kävelemään 1v 6kk iässä, ei ole niin jämäkkä kuin muut (diagnosoitiin tuolloin myös lievää hypotoniaa). Käsittelyohjeilla väheni, mutta huomaan edelleen tytössä yliojennusta kun hän vaikka suuttuu oikein kovasti.. Ei ole meidän jokapäiväistä elämää muuten haitannut mitenkään.
 
omakohtaista kokemusta
niin vai tarkoitatko ylijäntevyyttä?
Meillä poika kävi ylijäntevyyden takia, lähinnä veti itseään kaarelle taaksepäin, fysioterapeutilla 4kk iässä. Homma laukes kyllä oikeestaan itestään kun oppi samoihin aikoihin ryömimään eteenpäin. Nyt ikää 8kk ja kävelee tukea vasten -yrittää jo seisoa ilman tukeakin, konttaa, istuu...
 
Sari
Siis juuri noin meilläkin että selkä kaarella. Nukkuessa tulee parhaiten esiin. mut kiitos näistä, helpotti oloa kun luki ettei kyse välttämättä ole mistään vakavasta :)
 
mitä tarkoittaa
juu, googletin tuota yliojetuvuutta jo, eli asia selkis. Ja nyt vasta tajuan, meidän tyttö taisi harrastaa vähän samaa mutta ei tehnyt sitä käsitellessä ja siksi siitä ei varmaankaan ole nlassa meille mitään puhuttu. Ihmettelin tuota kyllä kun tyttö oli vauva, mutta kun kukaan muu ei ihmetellyt niin ei tullut asiasta kyseltyäkään. Eli tyttö nukkui aivan selkä kaarella tosi hassussa asennossa, mut ajattelin vaan et se on hänen oma tapansa koisia.. :) Ja muutenkin oli välillä oudossa asennossa selkä kaarella pää peppua kohden.

Nyt tyttö yli 1v, oppi kylläkin ryömimään ja siitä melkein suoraan konttaamaan aika myöhään, n 11kk iässä mut kävelemään normaalissa 1v iässä, että liekö lievä yliojentuminen vaikuttanut motoriikkaan tuolloin, jos se sitä nyt edes oli. Nykyään en siis ole huomannut mitään erikoista. Kiukutellessaan tosin vetää itseään kaarelle, mutta se kai aika yleistä lapsilla..?
 

Yhteistyössä