Yöheräily jatkunut 8 kuukautta

Löytyykö täältä kohtalotovereita? Vauvamme on nukkunut alle 5 kertaa elämänsä aikana yhden yli 4 tunnin unijakson yöllä. 3 tuntia on jo luksusta. Normaali heräämistahti on 2,5 tuntia ja äidillä alkaa olla veto pois :'( . Jos oma vauvasi on ollut samanlainen, niin löytyikö taustalta jotain allergiaa tai muuta syytä? Vai oliko kyseessä yksinkertaisesti vauvan ominaisuus? Oma vauvamme on aika haastava temperamentiltaan. Muutokset ja uudet asiat ovat vaikeita. Kiitos kaikille vastauksista, kaikki kokemukset tervetulleita!
 
Chamorphis
Meidän poika on pikkasen reilu kuukauden ikänen ja yöt on kans yhtä takkuamista. Meillä kolmen tunnin pätkä olis taivas ja kahden tunnin pätkä luksusta. Poika tapaa herätä 30 minuutin - tunnin välein useimmiten öisin syömään ja sitten tulee välillä muutaman tunnin hereillä olo taukoja sun muuta... Vähän rupee oleen väsy kans. Hattua täytyy sulle nostaa et oot jaksanu noin kauan! Tsemppiä! :hug:
 
Meillä poika 9kk ja heräily vain pahentunut...joskus 2-3kk välillä nukku jotain 5h putkeen,mut sit on pätkät vaan lyhentyneet.

Meillä syy heräilyyn on ainakin ilmavaivat ja kenties muu levottomuus.

Ilmavaivojen takia on testattu maitoallergia,ei ollut sitä. Vehnää vältettiin myös,mut sekään ei auttanut.
Kokoajan koitan asiaa selvittää,et mistä noi mahavaivat vois johtua..koska luulen että meillä syy on enimmäkseen juurikin niissä.
Viimeyönä taas kanniskeltu aamuyöstä poikaa,kun ei saanut nukutuks :(
 
Toiset on vaan niiiin huonoja nukkumaan. Toki kannattaa sulkea pois sairaudet ja allergiat. Meillä taapero 2½ v ja ei vieläkään nuku öitä heräämättä. Vauvamme taas on ollut alusta asti ihan toisenlainen. Nukkunut 4-8 h pätkiä alusta asti. Taapero nukkuu edelleen meidän sängyssä. Näin jaksan heräilyt paremmin ja myös hän nukahtaa nopeammin. Näin ei oma uni myöskään niin paljon kärsi. Vauva siirtyy myös viekkuun ,kun herään syömään. Itse jaksan asenteella aikansa kutakin. Pian me vanhemmat valotaan ,kun murkut ei tule ajoissa kyliltä kotiin :) . Jaksuja !!
 
Meidän esikoinen nukkui pätkissä 1v3kk:n ikäiseksi. Heräsi about 4-6x yössä, maitoa oli aina vailla. Mitään sairautta tai allergiaa ei ollut. Tuon ikäisenä sitten unikoulutettiin.
Toinen lapsi on nyt 4kk ja heräilee yhtä usein, aamuyöstä noin puolen tunnin väleinkin. Veto on pois, mutta jotkut vauvat vaan on tällaisia.
Voit uskoa, että lapsiluku jää meillä kahteen ;)
 
Meilläkään ei ole koskaan nukuttu 4 tuntia pidempää pätkää, vaikka poika on jo puolivuotias. Muutama viikko meni tosi levottomasti nukkuessa, mutta viime viikolla olimme mummulassa yhden yön ja mummu hoiti poikaa. Heräili sielläkin taajaan, mutta kotona nukkuminen parani huomattavasti sen yön jälkeen. Tutkittu on korvat ja pissa. Ensimmäinen näyte oli positiivinen ja tänään saan selville toisen kokeen vastauksen.

Huomasin, että minun ei auta kovasti vertailla meidän tilannettamme niihin vanhempiin, jotka saavat nukkua ilman herätyksiä. Pääasia, että itse jaksamme, vaikka meille hyvä yö merkitsee sitä, että herätään vain 4-5 krt yössä.

Tsemppiä kaikille huonosti nukkuneille.
 
Meillä oli kanssa vielä kuukausi sitten suht samanlainen tilanne. Pojalla oli heti synnyttyään aluksi vuorokausi rytmi aivan sekaisin eli nukkui parhaiten päivällä ja yöt valvottiin, joskus jopa neljään tai viiteen ennen kuin rupesi nukkumaan. Onneksi rupesi nukkumaan suht nopeasti kuitenkin enemmän yöllä, mutta heräili silti useasti syömään.

Joskus ennen joulua yöt muuttuivat aivan hirveäksi hulinaksi, joka varmasti ainakin osaksi johtui hampaiden tulemisesta, konttausharjoituksesta ja muusta kehityksestä. Poika saattoi nukahtaa syöttämisen jälkeen tosi sikeästi, mutta heräsi pahimmillaan jopa 10-30 minuutin välein ja melkein aina itki kuin olisi ollut suurempikin hätä. Alkoi siinä olemaan jo aika puhki ja voimaton olo... Kun ei ollut moneen kuukauteen nukkunut kovinkaan hyvin öitä saati sitten päässyt levähtämään päivällä. Poika on luonteeltaan melko vaativa ja temperamenttinen, joten tämä varmasti vaikuttaa moneen asiaan.

Sain neuvolasta puhelinnumeron lapsiperheiden varhainen tuki ja kotipalveluun, josta tulivat ihan kotikäynneille selvittämään miten saisimme unet edes jotenkin parantumaan. Toisella kotikäynnillä sitten ehdottivat, että minä lähtisin pariksi yöksi pois kotoa ja mies hoitaisi yösyötöt/heräilyt.

Meidän ei ollut edes tarkoitus vielä aloittaa ns. unikoulua, mutta sellaiseksi se sitten kehkeytyi, kun poika ei edes huolinut korviketta noina kahtena yönä kun minä olin poissa.
Yöunet paranivat kyllä merkittävästi ja jo neljäntenä yönä poikamme nukkui elämänsä ensimmäisen kerran koko yön heräämättä. Ja nyt niitä on ollut jo useampi vaikka onkin ollut tässä myös kipeänä. Unikoulun yhteydessä siis jätimme myös yösyötöt pois.

Suosittelen kyllä unikoulua, jos vain tuntuu siltä että rahkeet riittävät ja ettei vauvalla ole tosiaan mitään allergiaa tms. jonka takia unikoulua ei pysty aloittamaan. En kyllä olisi uskonut, että meidänkään voimat olisivat riittäneet unikoulun suorittamiseen, mutta oli se kuitenkin pieni vaiva verrattuna siihen, että jos vieläkin herättäisiin yöllä 30-90 minuutin välein.

Voimia kaikille huonosti nukkuville :flower:

Tikru77 ja poika 10kk
 
Meillä esikoinen nukkui pätkissä 1,5 vuotiaaks. Alle 10 kokonaan nukuttua yötä oli tuohon mennessä. Sit alko rauhottua siinä mielessä että välillä on öitä että ei herää ollenka. Yleensä herää 1-2 kertaa yössä ja sit pitää käydä peittelemässä. Siinä mielessä tilanne on nyt hyvä että ei itke yöllä ja rauhottuu helposti takas nukkumaan. Poika on nyt 3 vee. Mitään sen kummempaa syytä ei ollu. Esikoinen on vahvaluontoinen ja tosi aktiivinen edelleen. Muutenki oli vaativa vauva ja kaikki muutokset häneenki edelleenki vaikuttaa tosi paljon. Selkeillä ja melko ehdottomilla päivärutiineilla mennään edelleen.

Nyt kuopus on sit aivan toista maata. Hän on 2,5-kuisesta saakka nukkunu yöt heräilemättä (on nyt nelikuinen). Joskus saattaa herätä, höpöttelee hetken ja nukahtaa sit itekseen uudestaan. On muutenki hyvin joustava kaiken suhteen. Eli vauvoja on erilaisia! :)

Mutta kyllä muistan edelleen miten raskasta oli valvoa vauvan kans!! Siinä oli koko parisuhde meillä lujilla kun olin niin väsyny. Ja nyt nautin kyllä jokaisesta hyvästä yöstä! Edelleenki esikoinen herättelee enemmän kuin vauva!
 
Meillä yöheräilyä on kestänyt 18 kk! Muistan yhden yön, jolloin nukkui lähestulkoon koko yön putkeen ja piti jo käydä tarkistamassa että onko tuo hengissäkään enää... Mitään erityistä syytä heräämiseen ei ole keksitty, tuntuu olevan vain ominaisuus. Nykyään heräämisiä 2-3 yössä.

Me vuorotellaan miehen kanssa "yövahtina" niin ei käy kummallekaan liian rankaksi kun tietää että joka toisen yön saa nukkua rauhassa. Suosittelen tällaista vuorojärjestelyä!
 
Tuo yöheräily ottaa todella voimille. Meillä esikoinen oli hyvin samanlainen öiden suhteen. Jatkuvaa heräilyä ja pikkuhiljaa heräilyt vaikuttivat jo omaan unen saantiin, niin, että ikään kuin alkoi jo odottamaan seuraavaa herätystä eikä ehdi siinä välissä edes itse kunnolla nukahtamaan..

Meillä hyvä yö oli sellainen että heräiltiin nelisen kertaa ja huonoimpina heräiltiin 14krt. Kyllä siinä alkaa usko loppua ja ainakin itseäni alkoi ahdistamaan kun monet lohduttelivat, että kyllä se helpottaa kun vauva täyttää 6kk, sitten 1v. ja niin eespäin. Eikä helpotusta ikinä tuntunut tulevan :headwall:

Meillä epäiltiin kanssa kaikenmoisia allergioita ja ainoastaan kaura on ollut sellainen josta varmuudella löydettiin yhteys huonoihin öihin. Mutta yölevottomuus palasi pikkuhiljaa elämäämme. Taas tutkittiin ja nyt on sellainen tilanne, että lapsellemme 2v1kk on viime syksynä todettu ummetus ja valtavat määrät ilmaa vatsassa. Vatsan ultrassa lääkäri totesi kyseisen ilmamäärän vaikuttavan vointiin suuresti. Nyt ummetusta hoidetaan, mutta edelleen ilmaa kertyy vatsaan todella suuria määriä.

nyt yömme ovat rauhallisempia, mutta hän edelleen heräilee 2-4 krt yössä. Meillä on Anzkulin kanssa sama tilanne,että kuopuksemme on nyt 6kk ja nukkuu loistavasti, yöt yleensä heräämättä, että lapsissa on kyllä valtavia eroja. Ja nyt toisen lapsen myötä olen ymmärtänyt, että kun olen puhunut esikon huonoista öistä ihmisille joiden lapset nukkuvat hyvin, niin he eivät yksinkertaiseti pysty ymmärtämään sitä millaista elämä on vaativan yöheräilijän kanssa..Vauva-arki muodostuu täysin erilaiseksi silloin kun äitikin saa yönsä nukkua hyvin, silloin voi olla joskus hieman pullantuoksuinenkin :LOL:

Jos mahdollisuus noihin vuoroöihin, niin suosittelen, meillä sitä mahdollisuutte ei ollut kun mies on yötöissä. Mutta ei ne yövalvomiset ole vain äidin "etuoikeus".

Voimia kaikille yökukkujille.. :flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja aatos08:
Meillä epäiltiin kanssa kaikenmoisia allergioita ja ainoastaan kaura on ollut sellainen josta varmuudella löydettiin yhteys huonoihin öihin. Mutta yölevottomuus palasi pikkuhiljaa elämäämme. Taas tutkittiin ja nyt on sellainen tilanne, että lapsellemme 2v1kk on viime syksynä todettu ummetus ja valtavat määrät ilmaa vatsassa. Vatsan ultrassa lääkäri totesi kyseisen ilmamäärän vaikuttavan vointiin suuresti. Nyt ummetusta hoidetaan, mutta edelleen ilmaa kertyy vatsaan todella suuria määriä.
Eli ummetus voi aiheuttaa yöhulinoita! Hyvä tietää, nimittäin meillä 4,5kk tytöllä masu toimii aikaisintaan 4pv päästä edellisestä kerrasta! Luumua olen syöttänyt, ei oikeastaan yhtään auta :( Viikon olen kiinteitä maistatellut, kerran sain kakan tulemaan sinä aikana. Pitää varmaan Levolacia alkaa taas antamaan ettei jumitu totaalisesti :/

Ja tää likka herää nykyään 2h välein yöllä! Aiemmin oli pidempiäkin putkia, mutta nyt 3h on jo meille pitkä pätkä =)

Päikkärit olleet myös tosi lyhyitä, sellaista tuntia!

Ei ole tullut siskoonsa tämä pienin unien suhteen. Esikoinen vetelee hyvin 12h heräämättä edelleen, ikää 1v9kk. Jätti yösyönnitkin jossain 6kk+ tienoilla.
En kyllä uskalla arvella ollenkaan milloin pienin lopettaa yösyönnit. Tuti ei edes kelpaa, aina pitää saada tissiä vaan :|
 
Kiitos kaikille vastauksista! Luminka, pahaan ummetukseen löytyy muuten apteekista suppoja. Kakka tulee supon laiton jälkeen puolen tunnin sisällä, ainakin meillä. Olemme joskus joutuneet niihin turvautumaan, kun tyttö panttasi kakkaa melkein viikon ja oli ihan tuskissaan. Tämä tosin tapahtui, kun aloitimme kiinteiden ruokien maistelut.

Neuvolalääkäri sanoi eilen vastaanotolla, että yöheräily liittynee tytön synnynnäiseen temperamenttiin, joten huonoille yöunille ei tod.näk. ole mitään tehtävissä. Tietyllä tavalla tämä lohduttaa, koska teemmepä mitä tahansa, niin tyttö heräilee niin kauan kuin siltä tuntuu....
 
Meillä herättiin 11kk melkein joka yö. Sitten ei enää jaksettu sitä hommaa ja siirrettiin poika nukkuu omaan honeeseen ja kas, poika rupes nukkuu yöt kertaakaan heräämättä. Nyt on 2.5v ja jos öisin herää, ni kipittää meidän väliin tai sit nukkuu läpi yön omassa huoneessa. Ei ollu allergioita, eikä mitään muutakaan, kuhan vaan heräili. Kenties äidin tuoksu, ei tiedetä. Mut nyt ollaan tyytyväisiä. Jaksamisia teille kaikille.
 
Meillä on siis normaalia viikonkin tauko kakkaamisesta! Pahimmillaan 11pv :eek: Ei oikeastaan ole valitellut mahaa, ei itke öisin tms...
Ehkä nyt on vaan sellainen vaihe meneillään että herää eikä osaa sitten itse nukahtaa... Nuhaa ollut, voi siitäkin johtua. Sen takia sitten imetin joka kerta kun heräsi ja varmasti on jäänyt päälle se että saa aina maitoa kun herää :/

Kolmikuisena suunnilleen nukkui ihan hyvin, jopa kerran vaan heräsi syömään! Voi kun sais sellaiseksi takaisin.. pliis :D
 
Luminka Meille radiologi sanoi vatsan uä:n yhteydessä että ummetuksen ja ilman aiheuttama epämukava olo saattaa korostua juuri silloin kun ei ole ns. muita virikkeitä, eli just kun pötköttelee sängyssä ja odottelee unta tai unijakso muuttuu kevyemmäksi ja silloin härää kurjaan tunteeseen.

Meillä syödään kanssa levolacia jatkuvasti jotta vatsa toimisi säännöllisesti. Ens viikolla olisi lääkärikontrolli jolloin sitten mietitään, mitä jatkossa..

Meidän vauvalla 6kk vatsa on myös kovalla ja hän yleensä itkee kakatessaan, ja silloin kun oli täysimetyksellä vatsa saattoi toimia parin viikon välein. Nyt annan hänelle kanssa luumusosetta ja satunaisesti mallasuutetta. Nyt on kakkaa tullut joka tai joka toinen pvä, mutta se on siis tosi kovaa..
 
Meilläkin poika oli aika mahdoton yöheräilijä 9 kk. Heräilee kyllä vieläkin (poika kohta 11kk) kolme-neljä kertaa yössä, mutta se ei ole mitään verrattuna niihin tunnin välein heräämisiin, mitä kesti todellakin kuukausia!

Meillä käytiin läpi lääkärissä kaikki mahdolliset syyt, miksi poika heräilee,. Ensin oli koliikkia, mutta sen jälkeen heräilyä aiheuttivat juuri kova vatsa kiinteiden aloituksne jälkeen, joka muutenkin tuntui olevan kova juttu pojan vatsalle. Nyt olen ajatellut, että olisi pitänyt aloittaa kiinteät myöhemmin (aloitettiin 4kk vanhana), koska pojan masu ei vain varmaan ollut valmis silloin vielä ottamaan kiinteitä vastaan...No, hyvähän tässä nyt on jossitella....Allergiatkin rajattiin pois, eli käytiin testeissä. Mitään isompaa syytä ei löytynyt heräilyihin.

Yöt tosiaan olivat itkua ja hammasten kiristystä. Korviketta poika ei huolinut, mikä oli tosi harmi. Lopetin imetyksen pojan ollessa 9kk ja siitä lähtien on ollut suunta parempaan. Korvikekin siis alkoi tietenkin upota hienosti. Jossain vaiheessa päätin ottaa pojan öisin nukkumaan viereeni, mikä on myös auttanut paljon. Nyt tilanne on paljon parempi ja tuntuu, että itsekin jaksaa tehdä muutakin kuin just ja just päivästä toiseen....

Lopputulos meidän pojan vauvaiästä on, että hän vain on vaativa-temparamenttinen kaveri, jonka yöheräilyihin ei käytännössä auta muu kuin aika. Lohduttavaa on, että se aika sitten kyllä auttaa. Imetyksen lopetus kyllä helpotti meillä osittain asiaa, samoin vieressä nukkuminen. Unikoulu on meillä edessä kyllä, pitää pojan joskus omassa sängyssäkin oppia nukkumaan, mutta olkoon näin vielä pari kk...

Voimia kaikille yökukkujien vanhemmille, aika auttaa, jos ei muuta syytä heräilyihin löydy! :hug:
 
Meillä neiti pari päivää vajaa 9kk. Ikinä ei ole nukkunut yhtään yötä putkeen. 8kk ikään asti heräili 5-10krt yössä roikkui tissillä tai muuten vaan oli hereillä tai itkusti, jos heräs 4 kertaa se oli super hyvä yö! :) Lopulta saatiin lähete maito altistustesteihin ja resepti Almiron pepti nimiseen maitoon ( apteekista saatava ), yöt paranivat heti, nyt heräilee 1 tai 2 kertaa yössä, annan maidon ja jatketaan unia.
 
Meidän poika on nyt 11kk. On elämänsä aikana nukkunut yht. 3 kertaa koko yön (8h) 10kk iässä. Ekat kolme kuukautta heräs tunnin, parin välein. 3-5kk ikäisenä nukkui ekan unipätkän 3-4h ja sen jälkeen heräs tunnin välein. 6-8kk iässä kun tuli hampaat ja konttaamiset heräs yöllä n 6 kertaa. 8-10kk iässä alkoi nukkumaan paremmin, nukkui ekan pätkän 4-6h ja sen jälkeen nukkui vielä n 3h. 10kk iässä nukkui kolmea kokoyönnukkumista lukuunottamatta yhdellä heräämisellä nukuttuaan ekan unipätkänsä 6-8h. Nyt 11kk iässä taas yöt menny huonompaan suuntaan jos vertaa noita 10kk iässä olleita öitä. Esim viimeyö oli seuraavanlainen laittoi nukkumaan klo 8 heräs 24, puol 3 ja kuudelta nousi ylös. Juo vielä maitoa pullosta 1-2krt yössä. Meillä ei allergioita, mutta sairastelee tosi paljon. Eka flunssa oli 5kk iässä ja sen jälkeen ollut 8flunssaa, 3 korvatulehdusta, kurkunpääntulehdus ja kolme mahatautia. Todennäköisesti tukkoisuus haittaa nukkumista. Aika rankkaahan tämän on, mutta ehkä sitä sitten joskus saa taas nukkua |O Voimia sinne :hug:
 
Meillä lapsen heräilyjen taustalla oli allergia ja sen aiheuttama refluksi. Itse olin imetysdieetillä ja välttelin noita tavanomaisempia allergianaiheuttajia eli maitoa, munaa, soijaa sun muuta, mutta siitä ei ollut mitään apua. Meillä lapsi oli sen verran enemmän allerginen, etten osannut karsia omia syömisiäni oikein. Hän saa edelleen oireita mm. perunasta. Allergiatestit eivät pienillä lapsilla ole luotettavia ja meidänkään lapsen allergiat eivät niissä näkyneet.

Omalla lapsella refluksi oli silent eli hän ei juuri puklaillut vaan ruoka seilaso ylös ja alas ruokatorvessa. Yöt olivat kaikista hankalampia, koska monesti refluksi on voimakkainta makuuasennossa. Silloin hapanta vatsansisältöä pääsee helpommin ruokatorven puolelle polttamaan limakalvoja.

Meillä vaiva helpotti lopulta kun lopetin imetyksen ja siirryttiin erityiskorvikkeelle. Lisäksi käytössä oli vauva-ajan refluksiin lääkitys. Näiden toimenpiteiden ansiosta meilläkin alettiin nukkua!

Meillä suositeltiin myös unikoulua sairaalassa, mutta en halunnut sinne mennä, koska itsellä oli voimakas tunne siitä, että lapsessa on oikeasti jotain "vikaa".
 
Meillä poika 11kk ja on myöskin koko pienen ikänsä heräillyt öisin vaihtelevalla menestyksellä :p , Tätä nykyä yöt menevät 5-10 kertaa heräillessä, parhaina öinä päästiin jo alle viidellä. Isosiskonsa myöskin oli kova heräilijä, kunnes eräänä aamuna oikeen säikähdin, kun totesin että eipä ole herännyt ja tuolloin hän oli 2 ja puoli vuotias.....
 

Yhteistyössä