Yskä-milloin lääkäriin?

1-vuotiaani yskii kolmatta päivää sellaista todella terävää kuivaa yskää. Ei oikein nukukaan sen takia kun yskiminen varmaan sattuu. Syö ja juo kyllä ihan normaalisti. Nuhaa eikä kuumetta ole mutta mietityttää vaan tuo yskä että voiko sitä jotenkin lääkitä? Itselläni jos tuollainen yskä olisi niin varmaan kurkku olisi myös kipeä, lapsi kun ei osaa sanoa niin vaikea tietää...

Mutta milloin pelkän yskän takia pitää lähteä lääkäriin??
 
Kaipa se yskäkin pitää hoidattaa jos tuntuu että ei mene ohi mutta tavalliseen yskään ei edes suositella esim. yskänlääkettä kuin ehkä vain yöksi että saisi nukuttua paremmin. Yskänlääke voi olla enemmän vaan haitaksi. Yskä lähtee monesti yskimällä. Tuo ylös ärsyttävän liman kurkusta jne.
 
Kiitos Nipsu.
Niin minäkin ajattelin että yskä lähtee yskimällä mutta tämän yskän mukana ei ole yhtään limaa vaan se on sellainen kuiva ja melkein vinkuva yskä.
Yskänlääkettä meillä ei edes ole lapselle.
Nyt se on nukkunut pihalla jo pari tuntia heräämättä, jospa helpottaisi tilanne. Tai sitten lähdetään päivystykseen jos vielä jatkuu..
 
Hei,
taisi olla viimeinen viesti jo pari päivää sitten, mutta pisti vain silmään tuo "kuiva ja melkein vinkuva yskä".
Meidän taaperollamme on ollut enemmän tai vähemmän yskää tässä syksyllä pidemmän aikaa silloinkin, kun ei ole ollut flunssaa. Terveyskeskuslääkäri määräsi aina antibioottia, sitten veimme lastenlääkärille joka kuunteli keuhkot ja määräsi samantien astmalääkkeet...
Eli infektioastman oire oli meillä tuo kuiva, hakkaava yskä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.11.2006 klo 14:44 muori kirjoitti:
Vimestään siinä vaiheessa lääkäriin jos yskä muuttuu limaseksi ja lapsi meinaa oksentaa, koska sillon on tulehdus kyseessä.
Paitsi, että lapsi saattaa monesit oksentaa nielemäänsä limaa, koska ei tajua sitä poiskaan sylkeä. Mahaan kun menee liikaa limaa, niin se saattaa aiheuttaa yskänkohtauksen aikana oksennusrefleksin, sitä ei kutienkaan pidä säikähtää.
Mutta nyt on kyllä kuulema sitkeätä nuhaa ja yskää liikkeellä, itsellä kesti kolmisen viikkoa, onneksi lapseen ei kuitenkaan tarttunut.
 

Yhteistyössä