Vanhemmuus 06.05.2016 Päivitetty 14.08.2023

16 asiaa, jotka vain toinen vanhempi voi ymmärtää

Toinen vanhempi tajuaa, miksi taskusi ovat täynnä rusinoita ja repeät nauruun, kun joku kertoo nukkuneensa viikonloppuna 12 tunnin yöunet. Listasimme asiat, jotka vain toinen vanhempi voi ymmärtää.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
123RF

1. Kaukosäädin löytyy todennäköisesti jääkaapista

Tai kengästä, pesukoneesta, kuivauskaapista tai koiran kaulapannan alta. Joka tapauksessa se ei ole olohuoneen pöydällä silloin, kun sinulla olisi aikaa lösähtää sohvalle.

Keskustele: Minne vuoden ikäinen on voinut piilottaa sormukseni?

2. Kotoa poistuminen ilman rusinoita on hulluutta

Rusina-askeja, maissinaksuilla täytettyjä minigrip-pusseja ja turvaleluja löytyy jokaisen takkisi taskuista. Niitä on laukuissa, lompakoissa ja auton hansikaslokerossa. Olet joskus ottanut riskin ja lähtenyt lapsen kanssa asioille ilman hiljennintä. Sitä virhettä et toista.

Lue myös: Kun uhmaikäinen raivoaa: 10 kiperää tilannetta ja ratkaisua

3. Mikä rauhallinen kahvihetki?

Heti, kun nostat höyryävän kupposen huulillesi ja olet puraisemassa suklaakeksiä, joku huutaa ”pyyhkimään!”. Lapsi myös haistaa suklaahiput hengityksestäsi. Alkaa väittely siitä, miksi sinä saat syödä keksejä, mutta hänen pitää tyytyä kuivattuihin marjoihin.

Lue myös: Vanhempi, näin saat omaa aikaa – 10 vinkkiä

4. Joku koputtaa aina vessan oveen

Ovea hakataan aina, kun istahdat pöntölle tai saippuoit itseäsi suihkussa. On epäilyttävää, jos saat olla vessassa rauhassa. Yleensä hiljaisuus johtuu siitä, että joku on avannut jauhopaketin tai koristelee olohuonetta sormiväreillä.

Keskustele: Yh:t, missä lapsenne ovat kun käytte suihkussa?

5. Viestien krijoitus on yllättävän vaik-

Viestisi ovat täynnä kirjoitusvirheitä, koska naputat niitä samalla, kun yrität estää lastasi levittelemästä ulostettaan. Lauseesi jäävät kesken ja vastauksesi ovat töksähtäviä. Lapseton ystäväsi pelkää loukanneensa sinua. Perheellinen kaverisi toteaa, että jahas, siellä on iltapala-aika.

Lue myös: Lapsi riehuu aina, kun puhun puhelimessa

6. Kakka on yhtä tärkeä aihe kuin politiikka

Nyökyttelet myötätuntoisesti ripulitarinoille ja jaat auliisti vatsanlöysytysvinkkejä. Tiedät, millainen dominotalo kaatuu, kun lapsi sairastuu matkalla tai silloin, kun sinulla on tärkeä meno.

Keskustele: Lapsi kipeänä ja vanhemman sairausloma

7. Tyhmiä kysymyksiä ei ole

Olet tottunut vastaamaan kysymyksiin, kuten mistä eläimestä appelsiini on tehty ja miksi en voi olla kultakala. Joskus kysymykset ovat niin filosofisia, että pohdit niitä päiväkausia. Äiti, miksi kaikki ihmiset ovat erilaisia? Miksi minä olen minä?

Lue myös: Lasten suusta: Lue lasten pahimmat möläytykset!

8. Hiljaisuus on parempaa kuin seksi

Mikä on parempaa kuin luksusillalliset, hemmotteluhoidot tai paratiisiloma Malediiveilla? Tietenkin hetki, kun kukaan ei karju, itke tai jankuta, eikä Pikku Kakkonen pauhaa taustalla. Joskus olisit valmis myymään koko omaisuutesi ostaaksesi hiljaisuutta.

Keskustele: Onko normaalia, että 5-vuotias ei ole hetkeäkään hiljaa?

9. Pikkukivet ovat herkullisempia kuin parsakaali

”Lapset kyllä syövät kaikkea, jos niille tarjoaa muutakin kuin nakkeja”. Toinen vanhempi ymmärtää, miksi tällaiset viisaudet ovat meheviä vitsejä. Lapset syövät mielellään hiekkaa, hyönteisiä ja roskia. Kastikkeen ja perunoiden kanssa on usein vähän vaikeampaa.

Lue myös: 18 keinoa saada lapsi syömään

10. Lähdöissä kestää, kestää ja kestää

Asunnosta poistuminen ei tarkoita sitä, että pukeudut ja avaat oven. Jopa vauva vaistoaa lähestyvän lähdön. Lapsi päättää tyhjentää suolistonsa hartaudella juuri, kun olet topannut hänet kymmeniin välihaalareihin. Sen jälkeen on tietenkin nälkä. Ruoan jälkeen kakattaa taas. Taapero pakenee alastomana ja repii vaatteita yltään samaa tahtia, kun puet häntä.

Lue myös: Mitä tehdä, kun lapsi kiukuttelee puettaessa ja muissa siirtymätilanteissa? Perheterapeutti neuvoo

11. 12 tunnin yöunet? Ahhahhahhhahh!

Pikkulasten vanhempien on turha pelätä pommiin nukkumista. Nahkavekkari varmistaa, että perhe herää kukonlaulun aikaan – etenkin viikonloppuisin.

Lue myös: Näin opetat vauvalle vuorokausirytmin

12. Hengailu ei kuulu sanavarastoosi

Tiedät sekunnilleen, kuinka paljon aamiaiseen, pisuun ja pesuun saa kulua aikaa. Inhoat turhia palavereja, sillä sinulla ei ole aikaa notkua ylitöissä. Hetkessä elämisen kanssa on vähän niin ja näin, kun ensi viikon ruokalista raksuttaa takaraivossa.

Keskustele: Sinkkukaveri ei ymmärrä perheellistä

13. Käsivartesi eivät tarvitse treeniä

Vauvamuskeli alkaa kasvaa, kun kanniskelet kääröä, jonka paino nousee tasaisesti. Protestoivan uhmaikäisen raahaaminen puistosta kotiin korvaa kahvakuulatreenit.

Video: Jumppaa lantionpohjan lihaksia vauvan kanssa

14. Multitaskaaminen on sinulle arkipäivää

On täysin mahdollista vaihtaa yhtä aikaa vaippaa, paistaa broileria, kirjoittaa sähköpostia ja ommella nappia. Se on oikeastaan välttämätöntä, jos haluat saada mitään aikaiseksi ja syödä itsekin jotain.

Keskustele: Miehet eivät pysty tekemään montaa asiaa yhtä aikaa

15. Et voi lukea rikosuutisia lapsista

Tarinat kidnapatuista ja kaltoinkohdelluista lapsista ahdistavat ja koskettavat sinua. Vaikka ihminen olisi kuinka ärsyttävä, tunnet empatiaa, jos hänen lapselleen tapahtuu jotakin pahaa.

Keskustele: Järkyttävät lapsiin liittyvät uutiset ahdistavat

16. Maailman raivostuttavin olento on maailman rakkain

Kaikesta kitinästä ja sotkusta huolimatta et luopuisi riiviöstäsi mistään hinnasta. Toinen vanhempi ymmärtää, miksi olet välillä valmis pakenemaan nepalilaiseen luostariin, mutta et pääsisi lentokenttää pidemmälle.

Lue myös: ”Olisinpa tiennyt tämän äitiydestä etukäteen” – konkariäitien parhaat neuvot

Lähteet: Eureka Life, Lifehack, Metro, MSN

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X