Vanhemmuus 08.11.2023

Anna: Esko Eerikäinen kertoo, miksi hoitaa myös ex-puolisonsa Martinan lasta: ”Hän on tärkeä henkilö perheessämme”

Esko Eerikäisen mukaan yhteishuoltajuus on muokannut myös hänen ja Victoria-tyttären välistä suhdetta.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Sampo Korhonen

Victoria Eerikäinen oli vain piirun yli vuoden ikäinen, kun hänen vanhempansa, hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti ja radiotoimittaja Esko Eerikäinen, erosivat. Nyt Esko ja 14-vuotias Victoria kertovat suhteestaan Anna-lehden haastattelussa.

Jo avioeron keskellä Eskolle oli selvää, ettei hän halunnut jäädä viikonloppuisäksi. Hän tahtoi yhteishuoltajuuden, joskaan eroriitojen keskellä siitä sopiminen ei ollut aivan mutkatonta.

– Siinä oli alkuun monenlaisia epäilyjä. Kuulin kommentteja, etten muka osaisi herätä yöllä lapsen itkuun, syöttää lasta tai vaihtaa vaippoja. Ehkä vain ajateltiin, että äiti on vielä melkein vauvaikäiselle lapselle paras huoltaja, Esko muistelee Annassa.

Esko ei kuitenkaan antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa päätökseensä. Lopulta tyttären huoltajuudesta päästiin sopuun. Victoria on asunut alle kaksivuotiaasta asti vuoroviikoin isänsä ja äitinsä luona.

Eroisyydessä on paljon hyvää

Annan haastattelussa paljastuu, että Esko on tottunut tarpeen vaatiessa hoitamaan myös entisen puolisonsa Martinan ja tämän ex-avopuoliso Stefan Thermanin tytärtä Isabellaa.

– Minusta olisi epäluonnollista toimia toisin. Isabella on sentään Victorian pikkusisko, ja olen tuntenut hänet vauvasta asti. Hän on tärkeä henkilö tässä meidän perheessä.

Vuoroviikkovanhemmuus on vaikuttanut siihen, että Esko on ajatellut, ettei hänen kannata sitoutua parisuhteeseen ennen Victorian täysi-ikäistymistä.

– Jos hyvien kavereidenikin on välillä vaikea ymmärtää, miksi olen exän kotona hoitamassa tämän koiraa ja tämän ex-miehen tytärtä, niin miten selittäisin sen puolisolle? En halua asettaa ketään näin vaikeaan tilanteeseen, vaikka joku haluaisikin olla ymmärtäväinen.

Kaikesta huolimatta Esko näkee eroisyydessä paljon hyvää.

– Uskon, että yhteishuoltajuuden ansiosta olemme olleet Victorian kanssa paljon tiiviimmin yhdessä ja tehneet paljon enemmän asioita kuin jos emme olisi Martinan kanssa eronneet. Keskityn Vikkeen, kun hän on luonani. Ydinperheessä saattaisin mennä, tulla ja ajatella, että lapsi on siinä itsestäänselvästi.

Lue Eskon ja Victorian koko haastattelu Annan numerosta 45/23 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Muusikko Leo Stillman lapsiarjesta Maryam Razavin kanssa: ”Olemme perhe, vaikka emme seurustele”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X