Vanhemmuus 29.01.2023 Päivitetty 03.02.2023

”Huomasin, että yksi kolmesta lapsesta puuttuu” – 9 väsynyttä tarinaa pienten lasten vanhemmilta

Kun lapsen yöheräilyt pitävät otteessaan, ei vanhempi päivällä välttämättä pysty toimimaan tolkullisesti. Kaksplussan lukijat kertovat hersyvimmät sattumuksensa.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Pää sumeana valvomisesta ja arjen vastuut hoidettavana? Niinpä, ei mikään paras yhtälö, mutta ainakin ajasta jää elämään ikimuistoisia tarinoita.

Kuka onkaan kukin?

”Havahduin, kun olin laittanut koiralle kuolaliinan ja vauvalle koiran valjaat.”

”Pääsin viettämään kauan kaivattua tyttöjen reissua ystävieni kanssa. Käytiin syömässä, ja kun tuli aika lähteä teatteriin, patistelin ystäviäni pissalle, ’ettei tarvii sitten teatterilla käydä’.”

”Hyökin öisin nappaamaan esikoisesta kiinni, kun oli putoamassa meidän parisängystä. Muuten hyvä, mutta nukkui silloin jo omassa pinnasängyssä. Miestäkin välillä hermostutti nukkua vieressäni, kun ei tiennyt, mitä yöllä voi tapahtua.”

”Yksin kaupasta lähtiessä laitoin ostokset takakonttiin ja istahdin rennosti takapenkille. Sitten aloin ihmetellä, että missä ratti ja polkimet ovat. Vähän nolona katselin ympärilleni siirtyessäni ajajan paikalle.”

Lue myös: ”Mukanani oli vain talutushihna, koira oli edelleen kotona!” – 21 tarinaa väsymyksestä

Palaneen käryä

”Muistan erään aamun, kun aamupuuroa tehdessä alkoi haisemaan jokin palanut. Noh, tein kyllä puuron muka valmiiksi ja laitoin mikroon, mutta lopulta selvisi, että kipossa olikin pelkät kaurahiutaleet.”

”Aloin keittää tutteja ja pulloja. Lähdin sitten piipahtamaan 20 kilometrin päässä anopilla – kattila tietenkin yhä liedellä ja liedessä virta päällä.”

”Tuliko nyt kaikki varmasti mukaan?”

”Unohtui kerran vauva apteekin nurkkaan nukkumaan kaukalossaan. Ehdin laittaa muut lapset kiinni istuimiin ja istahtaa itsekin autoon, kun huomasin, että yksi kolmesta puuttuu! Edellinen yö oli mennyt plörinäksi, kun sisarukset 1,5 vuotta ja 2,5 vuotta olivat molemmat kipeinä itkeneet ja pitäneet hereillä pitkin yötä. Muistan vieläkin sen, miltä tuntui hipsiä hakemaan nukkuva vauva sieltä apteekista!”

”Ostettiin miehen kanssa seitsemän kassillista ruokaa kaupasta. Pakattiin pussit kärryihin ja kumpikaan ei muistanut ottaa niitä mukaan. Kotona väki kyseli, että missä on ruoat, joita lähditte ostamaan. Tuli äkkilähtö kauppaan takaisin.”

”Heräsin yöllä paniikissa luullen hävittäneeni vauvani. Pitkän etsinnän jälkeen löysin hänet ja lähdin alakertaan lämmittämään hänelle maitoa. Mies oli hereillä vielä ja kysyi, miksi kuljetan kännykkääni käsivarsilla kuin vauvaa. Näemmä vauva ja kännykkäkin voi mennä sekaisin yön tunteina.”

Kokemukset on koottu Kaksplussan Facebook-sivulta.

Kommentit (1)

Menin ruokakauppaan kerrankin yksin. Tapasin tutun naisen. Pikkulasten äiti hänkin. Siinä juteltiin niitä näitä. Sitten hän repesi nauramaan ja sanoi, ettei ruokakärryä tarvitse hyssyttää edestakaisin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X