Vanhemmuus 01.11.2023

Kaikki päivän tapahtumat on videoitava eikä täydestä jääkaapista löydy mitään syötävää – tilanteita, jotka vain teinin vanhempi tunnistaa

Näistä asioista tiedät, että lapsestasi on varttunut murrosikäinen.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Ah, miten sitä onkaan odottanut, että lapsi kasvaa isoksi ja omatoimiseksi. Kun ne päivät vihdoin koittavat, tuo muutos mukanaan uusia, odottamattomia piirteitä.

Ainakin seuraaviin asioihin kannattaa varautua, kun lapsesi alkaa lähestyä murrosikää.

Lue myös: Suosittu somelääkäri huolissaan nuorison keskuudessa yleistyvästä ilmiöstä: ”Moni vanhempi on ihan pihalla”

Hymyilet ystävällisesti teinillesi, kun hän istuutuu ruokapöytään. Nuoren ensimmäinen kysymys on ”Mitä tuijotat?”

”Kauhea nälkä. Ei ole mitään syötävää”, toteaa nuori avatessaan täpötäyden jääkaapin oven.

Nuori voi käyttää vain mustia tai valkoisia sukkia. Niitä etsiessään hän kaataa koko korin lattialle, poimii sukat mukaansa ja jättää asian siihen.

Olet pyytänyt koko päivän nuorta siivoamaan huoneensa. Hän aloittaa urakan klo 22.00 tietäen, että seuraavana päivänä koulu alkaa klo 8.00.

Nuori laittaa herätyskellon soimaan kello kuudelta aamulla, jotta ehtii  varmasti meikata ennen kuin koulu alkaa kello kymmeneltä.

Suosittelet teinille suihkussa käymistä lämpimästi. Kun pitkän maanittelun jälkeen saat hänet lopulta taivuteltua moiseen, viettää hän suihkussa vähintään tunnin.

Myös suhteettoman suuret toiveet tulevat vanhemmille tutuiksi: teini toivoo joululahjaksi sähköskuuttia, joka maksaa poskettoman paljon ja joka vähentäisi vetelehtivän nuoren arkiliikuntaa huomattavasti.

Kaikki päivän tapahtumat on videoitava. Myös iltatoimet. Myös videopuheluja kavereille sopii soittaa missä vain ja milloin vain. Vanhemman onkin hyvä varmistaa, että on aina vaatettanut itsensä leuasta alaspäin, jotta ei vahingossa päädy videolle puolipukeissa.

Jos ihmettelet, mihin kaikki mukit ja lautaset ovat kadonneet, tarkista nuoren huone. Varaudun siihen, että tiskeihin saattaa olla pinttyneenä mitä erikoisimpia cocktaileja.

Nuori on kuin kävelevä kemikalio. Herkkänenäisille suosittelemme runsasta tuuletusta, sillä teini ei kerta kaikkiaan voi ymmärtää, miksi hänen lempihajusteensa häiritsee aikuisia.

Huppari käy vaatteeksi kaikkiin tilanteisiin. Myös pakkasella.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X