Kasvatus 24.12.2016 Päivitetty 29.11.2021

Erikoisimmat lahjatoiveet: teippiä, kalapuikkoja, puoliso...

Lasten lahjatoiveet saattavat todella yllättää vanhemman. Joulupukilta on pyydetty niin pyykkilautaa, puhdasta vaippaa kuin kymmentä kissaakin.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Emmi Jormalainen

”Poikani toivoi vuosia sitten joululahjaksi pikkusiskoa tai -veljeä. Pikkusisko syntyi tämän vuoden toukokuussa, jolloin poikani totesi, että olipa pukilla pitkä toimitusaika.”

”4-vuotias tyttö toivoo Ostos-tv:stä tuttua Nicer dicer -salaatinpilkkojaa. Sinänsä näppärä vekotin: viipaloi, pilkkoo, hienontaa ja kuutioi, mutta äiti ei vaan lahjatoiveesta innostu.”

”Kohta 5-vuotias poikamme toivoi joululahjaksi nukkekotia. Ihmettelimme toivetta, koska hän ei ollut aiemmin osoittanut pienintäkään kiinnostusta nukkeja kohtaan. Kun kysyimme millaista nukkekotia poika toivoi, ainoana ehtona oli, että siinä pitäisi olla parveke, josta voi ampua tykillä.”

Lue: Tällainen on lasten unelmien joulu

”6-vuotias esikoinen luetteli toiveikseen pitkän listan leluja, mutta 4-vuotiaalla kuopuksella oli vain yksi toive: nainen, jota rakastaa ja jonka kanssa pääsee naimisiin.”

”Meillä toivottiin lahjaksi Baby Wipes -puhdistuspyyhkeitä ja nenäliinoja. Kyllä oli naurussa pitelemistä, kun lapsi esitti lahjatoiveensa!”

”Kohta 3-vuotiaan joulun toivelistalta löytyvät kalapuikot ja kattila.”

”5-vuotiaan poikamme suurinta herkkua on makkara ja hän toivoi sitä lahjaksikin. Juhlapäivä tuli ja voi sitä riemua, kun mummi ilmestyi ovelle lihatiskiltä ostetun makkarapötkön kanssa.”

Tiesitkö: Miten lapselle on hyvä puhua joulupukista?

”Kysyin 4-vuotiaalta isoveljeltä, mitä kuusikuinen pikkuveli mahtaisi haluta joululahjaksi. Isoveli ilmoitti napakasti, että pikkuveli toivoo lahjaksi vain yhden puhtaan vaipan!”

”11-vuotias toivoo lahjaksi sumutorvea. Tämä toive onkin toteutettavissa, toisin kuin pieni punainen pakkaspilvi, jota hän toivoi pukilta 5-vuotiaana.”

”Tyttäremme syntyi huhtikuussa, ja jouluaattona 5-vuotias isoveli marssi joulupukin eteen ja näytti tekemäänsä lahjalistaa. ’Katso, minähän kirjoitin tähän, että pikkuveli! Koska saan sen?’ Tuosta joulusta on kulunut jo viisi vuotta ja toivon, että vielä tänäkään vuonna pukki ei toisi eläviä lahjoja!”

”3-vuotias poikani toivoo lahjaksi Titanic-laivaa. Lelulaiva ei kuulemma kelpaa, vaan ainoastaan se oikea merenpohjassa lepäävä laiva.”

”Pikkuveli toivoi muutama vuosi sitten lahjaksi kolmea metripitsaa. Ja kyllähän pitsat sitten paketista löytyivät!”

”3-vuotiaan pojan toivelistalla on tänä jouluna roska-auto ja roskia. Hän on jo esittänyt toiveen mummolle, papalle ja kummitädille, joten jännityksellä odotamme, mitä pukki mahtaa tuoda tullessaan.”

Katso: 10 toimivaa joululahjavinkkiä!

”Oikea vaaleanpunainen flamingo on 3-vuotiaan poikamme ainoa lahjatoive.”

”2-vuotias on toivonut joululahjaksi synttärikakkua. Pitää varmaan loihtia kakku joulupöytään.”

”Meillä toivottiin vesilätäkköä. Pukki ratkaisi toiveen tuomalla lahjaksi muovisen kengille tarkoitetun kura-altaan. Allas on sittemmin toimittanut suihkussa lätäkön virkaa.”

”Esikoinen toivoi aikoinaan lahjaksi pikkuveljeä. Pikkuveli syntyikin sopivasti juuri jouluaattona.”

”4-vuotias poikani on toivonut samanlaista kaunista mekkoa kuin äidilläkin.”

”Meillä toivotaan lahjaksi teippiä.”

”6-vuotiaan tytön toiveena on selänrapsutin. Selkä hikoili viime kesänä, eivätkä kädet yltäneet rapsuttamaan sitä, joten lahjan avulla hän toivoo voivansa kutitella selkäänsä.”

”Meillä toivotaan lahjaksi vaatimattomasti kymmentä barbinukkea, jotka luonnollisesti tarvitsevat kavereikseen kymmenen oikeaa kissaa.”

”2-vuotias poikani toivoi joululahjaksi mummon ja pullaa.”

Vinkki: Loihdi joulu pienellä budjetilla

”Serkkuni toivoi 6-vuotiaana lahjaksi pesusientä, kun isoveljelläkin oli sellainen.”

”Tyttäremme toivoi 3-vuotiaana lahjaksi oikeaa helikopteria. Pettymys oli valtava, kun pukki toi pelkän lelukopterin. Nyt samainen tyttö on varttunut jo 6-vuotiaaksi ja toivoi viime jouluksi vanhanaikaista pyykkilautaa. Hän olisi halunnut alkaa taloutemme pyykkäriksi. Harmi kyllä, emme löytäneet pyykkilautaa edes kirppareilta.”

”3-vuotias isoveli on toivonut nelikuiselle pikkuveljelleen joululahjaksi suolaa.”

Lähde: Kaksplussan Facebook-ryhmä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X